Jak zachránit český film??

Jedno z možných řešení....

Také se už nemůžete dívat na stále stejné schéma českých filmů posledních let? Rádoby komedie, tenčící se návštěvnost kin a na druhé straně neprůhledné granty na vznik nových.  Jednou z cest by byla strategie, kterou dělají filmaři za Velkou louží. Cituji:

Podle nejmenovaných zdrojů se studio Paramount, které film distribuuje, snažilo od natáčení couvnout, když zjistilo, že bude stát víc, než se čekalo. Lucas, Spielberg a Ford nabídli, že sníží náklady tím, že si nevezmou žádné peníze, dokud film - jehož natočení stálo 185 milionů dolarů a reklamní kampaň skoro stejnou částku - nevydělá Paramountu 400 milionů dolarů. Nakonec ale prý dostane Lucas, Spielberg a Ford 87,5 centu z každého vydělaného dolaru a Paramountu zbude 12,5 centu.

Co kdyby čeští filmaři, herci natočili film a teprve až bude  oceněn u návštěvníků, vrátí se ve formě vstupného, prodaných DVD a pod, žádali o další půjčku od Fondu konematografie. Přestanou se tak točit propadáky a "velmi" alternativní a "heppy" filmy, které nejsou zajímavé a ničím nové.

 

Autor: Adam Kopečný | čtvrtek 22.5.2008 19:11 | karma článku: 14,66 | přečteno: 1002x