Dálniční známka za 2000 Kč?

V této zemi se už nedivím ničemu. Ale stále věřím v nápravu. Věřím, že se ve službách zlepší.

Protože jsem se byl nucen vydat z Brna do Vídně, podíval jsem se jak se posunula stavba rakouské dálnice.  Od Vídně poskočila až skoro k Drasenhofenu a stala se placenou.

Zjistil jsem si kolik je cena za nejkratší dobu platnosti.  Cena 7,90 Eu za deset dní je přijatelná cena za rychlost a pohodlnost přesunu. Kdo zná starou cestu z Mikulova do Vídně, pamatuje kolony vozidel na úzkých cestách projíždějících přes vesnice. Úsek byl nepříjemný zvláště v noci během prázdnin.

To vše nyní téměř zmizelo. K tomu ale potřebujete i známku. A tak se dostávám k úvodnímu titulku.

Chtěl jsem koupit rakouskou dálniční známku - vignette za české koruny. Na benzince těsně před hranicemi mi ji chtěli prodat za 300 Kč,  tedy při ceně 7,9 Eu by byl kurz 38 Kč/1 Eu,  Tuhle cenu jsem neakceptoval a považuji ji za zlodějskou. Je to jako by cizincům prodávali roční dálniční známku za 2000 Kč.

Stačilo přejet necelý kilometr za čáru a tam zastavit u první prodejny. Příjemná prodavačka mi ji prodala za 7,9 Eu a ještě popřála příjemnou cestu. To při kurzu asi 24, 30  asi 191 Kč.  

 

Oba prodejci mají zisk z prodeje, ale ten český k tomu ještě i dalších asi 108 Kč čistého. Kdy se konečně naučí prodávat s přiměřeným ziskem?  Nebo si myslí, že zákazníci jsou takoví hlupáci co si neumí porovnat ceny?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Kopečný | pondělí 7.3.2011 22:19 | karma článku: 23,00 | přečteno: 2255x