Afgánistán a zadní vrátka

Úvaha nad tím jaký význam má cenu bránit předpolí a mít přitom zadní vrátka otevřená pro příchozí.

Minulé dny přinesly další oběti do českých řad vojáků působících v Afgánistánu. Okamžitě se objevily reakce pro i proti zda máme zde být či nebýt. Jedni argumentují tím, že zde zbytečně vyhazujeme peníze, lidské síly. Druzí argumentují tím, že bráníme MÍR ve světě proti teroristům. 

Po posledním útoku na českou jednotku, kdy byl zraněn další český voják se prezident Zeman nechal slyšet, že : česká jednotka bojuje proti teroristům, aby neútočili v Praze na Nuseláku nebo Václaváku.

Tahle věta by měla možná smysl, pokud by opravdu bojovali jinde a tam je zadržovali. Tedy bránili předpolí. Jak si ale mám vysvětlovat tuhle větu v souvislosti s tím, když jsme (ti kteří se o to zajímáme) informováni o tom , jak každodenně do Evropy připlouvají a přijíždí stovky osob z muslimských zemí s koránem pod paží. Když čteme o tom, jak 1/5 Belgie jsou vyznání muslimského a aby se těmto lidem nečinilo trauma, tak už se nestaví vánoční stromečky na náměstích, ale jen lešenářské hrůzy. Když se nesmí postavit pomník jako ovci podřezanému vojákovi britské armády aby se nerozhněvali přivandrovalci. Když jedna z volených zastupitelů  EU prohlásí, že : Evropa je moc bílá.

Tady se snad už věta o obraně předpolí jeví jako výsměch ve chvíli, kdy jsou zadní vrátka široce rozevřena a může sem kdokoliv si umane. Protože kolik je z těch přibyvších opravdu politických, kolik z nich je ekonomických uteenců a kolik jich je s přesvědčením na změnu Evropy na muslimskou?

V případě že bráníme předpolí měli by jsme bránit i zadní vrátka, protože taková obrana nemá význam a všichni ti padlí tam padli zbytečně, až se jednoho dne rozhodne vzít pátá muslimská kolona právo šaríja do svých rukou.  Nebo jsou snad zastupitelé tak ohební že své ženy oblečou do kaftanů a sami se obřežou?  

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Kopečný | pondělí 14.7.2014 13:40 | karma článku: 18,20 | přečteno: 551x