A Nobelovu cenu míru za rok 2013 získává.....

Je to sotva pár hodn co jsem se dočetl kdo získává Nobelovku. Nestačím se divit stejně tak jako další lidé.

Je to opravdu jen vtípek komise? Nebo se jedná o zcela vážně míněné a rozvážně zhodnocené rozhodnutí. Když jsem četl důvody pro které je EU dostala, tak se nestačím divit. Pokud si pamatuji, tak EU vznikla až mnoho a mnoho let po válce, tak jak někdo může napsat, že EU přispěla k zajištění míru v Evropě?

Stejně tak jak si pamatujeme její váhání při JUGOSLÁVSKÉM konfliktu. Kdy nečinně sledovala jak se vesele bojuje o Bosnu. EU byla tak nestranná že MODRÉ přilby vesele obchodovaly s místními (což jsem sám viděl).Podobně neúčinné to bylo v Kosovu.

Dalším důvodem má být stabilita v EU. Kdo mluví o stabilitě na Evropském kontinentě. Díky byrokratům a zaprodancům se jednotlivé země potýkají s hospodářskými problémy, které tu od války nebyly. Omezení a umělé normy destabilizují chod jednotlivých zemí. Norma na cukr, norma na chov drůbeže, ekopaliva - která nejsou tak ekologická jak se zdají a nejnověji na chov prasat. To je jen pár ukázek, kde EU vykazuje spíše byrokratické myšlené jak zdravý selský rozum.

A protože Nobelovka se bude udělovat jistě i další roky navrhuji do dalšího ročníku Adolfa Hitlera. To on je tím kdo sjednotil Evropu daleko dříve než EU komisaři.  To on dal lidem práci, dohlížel aby se nikdo neflákal. Dokonce zavedl i pracovní tábory. Zavedl šetření energiemi daleko dříve jako Greenpeace. V celé Říši se platilo pouze jednou měnou, centralizoval rozhodovací pravomoci a normy. Myslím, že takový velikán by tuhle cenu měl dostat také.

A pro ročník 2014 na Nobelovu cenu navrhuji duo Lenin - Stalin. Oni dokázali spojit naprosto nespojitelné země od Baltu až po Kamčatku a Altaj. I oni zavedli jednu měnu, jedno centrální vedení. Na rozdíl od EU nenechali lidi bez práce, ale donutili je pracovat v lágrech.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Adam Kopečný | pátek 12.10.2012 16:00 | karma článku: 17,41 | přečteno: 643x