VD

Málokomu dochází, že masívní tunelování a zlodějiny zapříčinili především sami komunisté, když kvůli jejich systému hospodaření bylo nutné v 90.letech provést majetkové přesuny, které nemají v našich dějinách obdoby. Sami soudruzi či jejich děti se při tom postavili s nataženou rukou do první řady a často figurují u mnoha velmi podivných převodů. Nebýt znárodňování, nemuselo být odnárodňování a s tím spojené kolosální rozkrádačky.

Na Kubě nebo v KLDR už většina státního majetku skrytě patří prominentům režimu. Až se komunismus zhroutí i tam, současní revolucionáři se přes noc stanou největšími kapitalisty. Přesně jako u nás.

PB

Děkuji, chtěl jsem něco podobného napsat.

PB

Panebože!

Představitelka strany, která nás uvrhla do tohoto nefunkčního svrabu krachujících podniků (z bývalé podstaty socialismu), představitelka a zastupitelka EU za půl mio měsíčně nás tady chce varovat před socialistickými podniky a zásahy EU?

No to nevymyslíš.

To je jako když Stalin burcoval svůj lid za to, že na západě není blahobyt, právo a spravedlnost.

IS

Kdybyste neznárodňovali, nemuseli jsme privatizovat za aktivní účasti privatizátorů s komunistickou morálkou a mnohdy s čerstvě zahozenou (odloženou) komunistickou legitimací. Kdo nekrade, okrádá rodinu, že ano.

JN

J12o40s96e14f 47N92i92k53l

20. 6. 2024 15:05

Novou huť KG komunisté neznárodnili, ale postavili (celý komplex), milý pane....

JU

J65o14s74e45f 16U20l61m70a84n

20. 6. 2024 10:02

Problém nastal již zvolením komunistů roku 1948. Továrny něměl co vlastnit stát ale podnikatelé. Zatímco Západ po válce budoval kapitál, u nás se budoval socialismus, který způsobil, že nikdo z Čechů neměl dost peněz. Po pádu socialismu pak logicky nikdo neměl na to, bay si továrny koupil, takže je za (pro ně) směšné částky koupili zahraniční investoři, kteří ty peníze prostě měli. Ještě předtím už ale byly podniky nekonkurenceschopné, protože socialismus technologickému rozvoji opravdu nesvědčí. Privatizace samozřejmě probíhala divoce, protože pád (nebo obecně náhlá prudká změna) tyhle problémy přináší. I jinak pozitivní změna jako je třeba zrušení otroctví, přinese mnoho problémů, pokud proběhne ze dne na den. Pokud bychom bnyli po celou dobu kapitalistický stát, byla by situace stabilní, krachy by samozřejmě existovaly, ale jejich počet by byl přiměřeně nízký a většina velkých místních firem by byla v držení českých rukou, protože by to tak bylo přirozené, navíc po válce bychom měli oproti Německu určité výhody, takže bychom dnes byli ekonomicky zcela jinde a, co je snad ještě smutnější, mentalita lidí by byla na mnohem lepší úrovni, neměli bychom zde tolik proruských kolaborantů a lidí toužících po tom, aby sousedovi chcípla koza. Jinak ano, v chybách se nadále pokračuje, vypadá to, že u nás skočíme na lep každému, kdo jde zrovna kolem. Takový Gupta je vyloženě problematická osobnost, každému bylo od začátku jasné, že je to v podsatatě tunelář. Někteří lidé (já mezi ně nepatřil, protože jsem se v té době o Liberty vůbec nezajímal) dopředu psali, jak to dopadne a dopadlo to přesně tak.

Určitě řešením není volit komunisty ani různé takykomunmisty typu Trikolora, PRO apod. Neexistuje naprosto žádná indície, která by naznačovala, že Rajchl nebo Majerová nebo některá z jejich oveček budou v něčem lepší. Ještě jsem nezažil situaci, že by takoví lidé měli nějaký reálně funkční plán. Pouze populismus. To bych uměl také.

Souhlas. Nepříznivý vývoj v ČSR nastartovalo vítězství komunistů už ve volbách v roce 1946. Volby v roce 1948 už byly zcela pod taktovkou komunistů, kdy poprvé vyrukovali s jednotnou kandidátkou Národní fronty.

DR

To asi vzhledem k výsledku evropských voleb sotva, že.

JB

J22i59r90i 71B87o52r

20. 6. 2024 9:23

Prosím uvádějte celý název. Nová Huť Klementa Gottwalda. Ať si to připomeneme.

Foto

Prý průmyslová pýcha Čechů a Moravanů. To ano. Ročně jsme slyšeli kolik vychrlili oceli, o spotřebě energie a životním prostředí se taktně mlčelo, a většina oceli šla stejně na vojsko. To bylo za vás, soudružko Konečná. Že po tom pláčete i dnes, svědčí buď o neinteligenci, ale spíš o drzosti.

JN

J22o32s85e85f 59N13i70k83l

19. 6. 2024 22:28

Myslíte si, že nebudeme v budoucnu potřebovat železo, litinu a různé druhy ocele...

MK

Koho vlastně tahle politička obhajuje? Toho kdo od prosince sedí doma a čeká jak o něm ostatní rozhodnou teď v červnu? Takhle se snad nemůže chovat ani ten nejhorší loser.

Nejpozději v únoru, březnu bych měl novou práci a dnes už bych byl vysmátý.

LJ

V tržních podmínkách tento podnik nemohl přežít: Ruda se dováží z velké dálky a ještě se překládá z širokorozchodné na normální rozchod vagonů. Nebo se přiváží lodí a pak se překládá na vagony. Uhlí se vozí z Polska, to by ještě ušlo. Energie jsou drahé. Nevidím, že by to za těchto podmínek někdo mohl ekonomicky provozovat. Nedaleké Třinecké železárny pracují, protože mají o 6 tisíc Kč nižší průměrný plat. I nad nimi se však smráká - budou mít problémy sehnat pracovníky. Pokud máte řešení těchto problémů, tak sem s ním!

JM

J36a64n 38M59a50r44e35k

19. 6. 2024 23:51

Mslím, že ne. Ted', když nemáme Dikobraz, máme Kačenu.

  • Počet článků 299
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 810x
Jsem poslankyně Evropského parlamentu za KSČM díky Vám, pro Vás a s Vámi.

Seznam rubrik