Noční vlci, denní můra.

Evropa propadla panice. "Evropa je v nebezpečí. Evropa je v ohrožení!" - volá tisk. Noční vlci jedou! Musíme je zastavit

Polští pohraničníci otáčejí motorkáři s ruskými pasy zpět bez udání důvodů zákazu vstupu do EU.

Na bělorusko-litevské hranici byli zastaveni dva členy klubu Noční vlci kvůli tomu, že používali sovětskou symboliku - nápisy a hvězdy.

Zakázali jim vstup, ale neznámým způsobem motorkáři vjeli do Slovenska ("Je to tajný"- povídal vedoucí pochodu Andrej Bobrovský), a jsou na Slovensku. Někteří z nich dokonce zvolili cestu vzduchem, a dorazili letecky. Motorky jim zapůjčili místní. Solidarita.

Co vlastně chtějí Noční vlci a proč jsou tak nežádaní?

Mají v plánu projet Evropou až do Berlína na počest obětí fašismu a padlých sovětských vojáků. Vlci již vzdali hold obětem fašismu ve Varšavě, v Osvětimi. A drang nach Berlin. Co je na tom šlechetném plánu strašného a nebezpečného? Jó-jó, je to nebezpečně. Pokud budete chtít vlky zastavit.

Vloni to začalo skoro stejně. Zákazy na vjezd, diplomatické potyčky, tajné okliky Nočních vlků. Jelo jich od začátku jenom 30. Napřič zákazům pochod dorazil do Berlina, ale ve mnohem větším počtu. Ta finální kolona počítala na tři stovky motorek. K Nočním vlkům z Ruska se přidali sympatizanti z Polska, Slovenska a Německa. A tu dlouhou kolonu už bylo vidět i slyšet daleko.

Chlapi chtěli všeho všudy uctít památku padlých sovětských vojáků, cenou životů kterých svět se zbavil hitlerovského fašismu. V Polsku, na Slovensku, v Česku a v Německu. Kdyby všechno proběhlo podle plánu, nikdo pravděpodobně jejich akce by nevšimnul. Položili by květiny a věnce k památníkům, sklonili by hlavu, pomodlili se a tím by všechno skončilo. Žádný mediální humbuk, žádná pozornost společnosti, a ve zbytku - žádný PR. Ale vyžadovalo to - neříkám moudrého - aspoň více méně chytrého chování úřadů.

Jak si pamatujete, oné úřady minulý rok rozhodly se Nočním vlčím nahrát. Tudíž postavily se jím v cestě, házely klacky pod kola. Možná neznají, co to je "bratrství motorkářů", možná nevědí, že chlap na Harleji je pro publikum vždy přitažlivá postava, ať si dělá, co chce. Obzvlášť, když se postaví úřadům. Implicitně je hrdina. Hrdinovi pomůže každý, a proto Noční vlci si snadně nacházejí noví a noví přátele po své cestě. Proto hranice pro ně nejsou překážkou.

Stalo se to, co se stalo. Tři sta berlínských motorek vloni znamenalo očividně prohru evropských mocenských hlupáků, výhru, řekneme, putinovy propagandy. Dnes se událostí opakuji, a zdá se, že úřady jsou nepoučitelné. Přesně tak, jak byly nepoučitelní sovětští úředníci s jejich absurdními zákazy všeho, co je ze Západu.

Ze strategického pohledu polští pohraničníci a s nimi ostatní "lovci vlků" se chovají tak, jakoby tajně pracují pro Putina. Znovu se snaží z lokální a v zásadě šlechetné akce udělat věc většího měřítku a plnou politiky. Zvyšují tím popularitu Nočních vlků. Proč to dělají - já osobně nechápu. Možná, jsou opravdu agenti Kremlu?

Výsledek práce "kremelských agentů" nenechává čekat dlouho. Noční vlci zavítali v Brně. Jelo tenkrát 50 motorek, pak se jich počet zdvojnásobil, a pietního aktu na ústředním hřbitově zúčastnil i jihomoravský hejtman Michal Hašek, za co ihned dostal vynadáno. Kdo pak ho bude následovat? Kolik motorek projede Prahou? Jak dlouhá kolona vjede do Berlína?

Autor: Sergej Kondakov | čtvrtek 5.5.2016 13:10 | karma článku: 39,36 | přečteno: 1949x
  • Další články autora

Sergej Kondakov

Dobrodinec Soukup

12.3.2023 v 11:30 | Karma: 18,21

Sergej Kondakov

Strop lepších zítřků

29.11.2022 v 12:22 | Karma: 25,64

Sergej Kondakov

Přelet nad Čapím hnízdem

15.11.2022 v 13:23 | Karma: 20,58