Bohudík, že Zemanovi neradila RAND corporation

Další unik tajemné informace je na světě. Tenkrát nejde o telefonát mezi státníky s odhalením něčího slovníku nebo další odposlechy v Německu či ve Francii. Jde o rady prezidentovi. Petro Porošenko obdržel Memorandum Plán akcí od nekomerční korporace RAND.

RAND corporation je nezisková organizace, byla založena v roce 1948 pod křídlem Letectva Spojených Států. Od začátku působila v oblasti konstruování vojenských letadel, raketové techniky a družic. Od začátku 50. let zahájila prací na zakázkách státních organizací a začala provádět průzkumy v oblasti národní bezpečnosti včetně strategických aspektů. Slogany korporace: Objektivní analýza. Efektivní řešení.

Hezká korporace. Bílá a chundelatá. Nekomerční. Skoro humanitární. Mimo jiného radí státníkům v nouzích, jak na to. Poradila i Petru Porošenkovi, jak zvládnout odpor jeho politice na jihovýchodu Ukrajiny, jakým způsobem tuto krizi řešit. Věnuje se tomu tajné Memorandum O účelných akcích v případě selhání mírového plánu. Vypadá to na Plán B, kterým Petro Porošenko hrozil od začátku tzv. mírových konzultací.

Memorandum se dostalo na veřejnost (je i na českých webech). A je to docela zajímavé čtení.

Dokument konstatuje, že pokud mírový plán selže, musí být podniknuty rychlé kruté opatření "bez ohledu na veřejné mínění a cenu operace. Otálení radikálně snižuje šanci na úspěch operace". Jako by citovali Lenina v říjnu 1917. Otálení - je to smrt, psal před převratem.

V dokumentu se píše, že pokud budete sledovat pokynům, dostanete samé klady, třeba:

- budou zničeni aktivisti proruského hnutí, proruští voliči budou dezorganizovaní,

- bude zničena značná část uhelního průmyslu Donbasu, což to velmi dobře - nebude třeba dotovat región, uleví se státní rozpočet.

(Bohudík, že RAND corporation neradila našemu Prezidentovi jak ukončit krizi českého uhelního průmyslu, vždyť děla, stíhačky a bombardéry máme).

- všechny ekonomické a sociální nezdary se objasní válkou a činnostmi teroristů.

Opravdu vynikající podněty, kdo by jim obstál!

Tak co je třeba udělat pro ukončení války a nastolení míru?

Fáze jedna. Totální izolovaní povstaleckých oblastí.

Obyvatelé Doněcké a Luganské oblasti měli dost času možností, aby opustit válečnou zónu, takže na každého, kdo tam zůstal, se musí nahlížet jako na účastníka odporu nebo jeho zastance.

Takovým způsobem se každý domov důchodců stává shlukem teroristů. A vůbec každý, kdo neměl možnost utéct, stává se nepochybně teroristou nebo separatistou.

Región se neprodyšně zavírá pro přesun lidí a zboží. Ruší se televizní a rozhlasové vysílání, Internet, telefonní a mobilní spojení. Představitelé mezinárodních sdělovacích prostředků poléhají zvláštní proceduře.

Šest takových představitelů zahraničních médií již "zvláštní proceduře" podlehlo. Byli zabiti.

Fáze dvě. Čistka.

Postupně je třeba stahovat smyčku. Před vstupem pozemních jednotek proveďte letecké údery, dělostřelecké minometné obstřely. Nevyučuje se použití nekonvenčních zbraní i za cenu obětí na své straně.

Obce se osvobozují jedna po druhé. Nejdřív vcházejí ozbrojené jednotky, které zničují ohniska odporu účinnou střelbou na každého. Následuje pěchota, dospělé muži se přemísťují do táborů pro zajatce. Každý, kdo klade odpor, bude zastřelen. Děti do 13 let a starší lidé nad 60 se přemísťují do filtračních táborů, které se nachází ve velké vzdálenosti od válečné zóny.

Lidé se stopami účasti v bojích, jakožto modřiny, škrábance, poranění, stopy po prachu a jiné budou soudně stíhány a obviněny z terorismu.

 Jak by to vypadalo v praxi? Většina obyvatel "zóny válečného konfliktu" mají své buď i malé hospodářství. Kdo z nich se obejde bez modřin a škrábanců? Ale je terorista. A co když včera dělostřelbou byl zasažen váš barák, a vy shodou náhod byli nedaleko i poranil jste se? Jste separatista.

Fáze tři. Návrat k normálu.

Hranice se musí uzavřít. Musí se posílit checkpointy a být připravené k návratu běženců. Přičemž muži ve věku od 18 do 60 let musí projít prověrkou ve filtračních táborech.

Majetek odsouzených bude znárodněn a rozdán jako odměna za statečnost účastníkům protiteroristickou kampaně.

Zóna protiteroristické operace se musí uzavřít pro zahraniční média. Příběhy o hrdinství ozbrojených síl Ukrajiny, Národní gardy a jiných ozbrojených oddílů se musí šířit co nejvíc.

Toto nechci ani komentovat, natolik je to hnusně.

A už slyším: Je to lež! Je to hnusná ruská propaganda!

Nedám ruku do ohně, že onen memorandum je stoprocentně skutečný. RAND corporation jeho existenci samozřejmě popírá. Ale ve skutečnosti nic to neznamená. Podle toho, jak se události vyvíjí, všechno jde podle plánu.

V Memorandu se nezmiňují humanitární koridory. Nebyly zřízeny. Běženci utíkají na vlastní pěst. Novorusko je obklíčeno. Smyčka se stahovala kolem Slavjansku. Vstupu ukrajinských jednotek do Slavjansku a Kramatorsku předcházely masivní ostřelování z děl, minometů, raketometů a letecké útoky. Byly použity nekonvenční zbraně. V zóně konfliktu fakticky nejsou přítomni mezinárodní sdělovací prostředky. Skóre zabitých novinářů roste.

Nenajdeme v memorandu slova "mírová jednání". Tak de facto nebyly. Ty konzultace, co proběhly, staly se konečně terčem posměchu. Očividně, že Kyjev nechce ukončit tuto válku u stolu jednání.

V osudové hádance "Zabit nelze přemýšlet" je čárka už na místě:

ZABIT, NELZE PŘEMÝŠLET!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Sergej Kondakov | neděle 6.7.2014 21:27 | karma článku: 24,74 | přečteno: 845x
  • Další články autora

Sergej Kondakov

Dobrodinec Soukup

12.3.2023 v 11:30 | Karma: 18,21

Sergej Kondakov

Strop lepších zítřků

29.11.2022 v 12:22 | Karma: 25,64

Sergej Kondakov

Přelet nad Čapím hnízdem

15.11.2022 v 13:23 | Karma: 20,58