Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Už nebude lépe, bude hůř

Tuhle otázku jsem si položil po několika poslaneckých a ministerských aktivitách koalice z poslední doby. Výroky ministra Chovance, Stropnického, nebo poslanců STAN mne přesvědčují to tom, že dobře už bylo, jak tvrdí  autor sloganu p. Větvička.

To, že   demokracie 90 let končí je více než jasné. Podoby zákonů, které  se snaží  ještě více držet občana pod krkem, možná více než, jak nás držela předchozí  stranická garnitura před listopadem 89, které stačilo, že občan pracoval, a o volbách jim hodil hlas, občas  na cokoliv kývl  a měl svatý  klid.

Je to asi tím, že zákony, které platily kdysi, nejsou hodny nového demokratického řádu. Hm a přece i v takové  Anglii o níž nikdo nepochybuje,  že je demokratickou zemí, najdeme zákony,  které svým stářím překonávají  ty naše z dob socialismu.  Možná bychom se podivili i obsahu některých zákonů,  ale zatím  se nenašel žádný ctihodný lord, který by si dovolil s pomocí vládní strany  zrušit. Holt stará dobrá Anglie.

Pamatuji se, jak oněch listopadových dnech někteří  dobrodruzi  vykřikovali, jak jsme zapleveleni nesmyslnými zákony, vyhláškami, nebudeme neustále měnit zákony, jak se komu zlíbí. Bohužel, je málo novodobých zákonů, které by vydržely déle než rok. Máme raritu zákon o Biopalivech, který nevydržel přes sobotu a neděli , aby byl v pondělí zrušen.  

Poslední dobou,  jako by lidová a umělecká tvořivost našich politiků  nepřímo úměrně stoupala s tající vrstvou  ledu na obou pólech Země.

Ministr Chovanec usoudil, že je moc velká tlačenice lidu na radnicích. A tak se rozhodl, že se zruší úřední adresa. Trvalý, nebo přechodný pobyt a běda Ti občane, jak Tě kontrolní orgán nenajde! Flastr tě nemine, protože ses před Velkým Bratrem záměrně schoval.  Pomalu se neví,  který z občanů na radnici, je hlášený a který zaměstnancem úřadu.  Nebyla to Vaše domovská strana pane Chovanče, která  v počátku 90 let, zplodila zákon o exekutorech? A to v takovém stavu, že lidé,  aby aspoň něco málo uchránili ze svého majetku, utekli raději na radnice?  Pokud  dlužník nemá šanci na oddlužení, nezbývá nic jiného než o  veškerý majetek přijít, spáchat sebevraždu, nebo se sbalit a odejít pryč z republiky. Jinou  alternativu,  krom oddlužení ,   tento stát nenabízí. 

S tím souvisí vysoké výdaje na politiku dávek, která od roku roste. Bohužel se na tom podepisuje i ta skutečnost, že zájem pracovat klesá, protože na rozdíl od dávek, které nelze sebrat, vám plat seberou celý, bez toho, aby vám byla zachováno  automaticky zákonné minimum,  kterého se  musíte soudně dožadovat. Jsou-li dávky vyšší, než mzda,  nikdo dlužníka nedonutí pracovat. Bohužel selská  úvaha při tvorbě zákonů v této oblasti silně kulhá na rozdíl od podobných zákonů v Německu.

Bohužel tyto výrazné drobnosti se podepisují na všem,  co souvisí  s přirozenou obnovou populace tohoto státu. Nikdo nemá chuť se hnát do šíleného chomoutu manželství, krom homosexuálů  a lesbiček, protože neví  co se může stát za 10, 20, 30 let, stabilita práce, sociální jistoty,schopnost splácet hypotéku, až  po exekuční postih druhého manžela a podobně, bude tím co,  Čecha spolehlivě vykoření z této země, aby ji zaplavily geny multikultury.

Jaký potom má mysl  tvořit obranu státu spočívající v odvodech mužů a žen, tak jak ji plánuje maršál Stropnický?  Má vůbec smysl, aby lidé za tento stát, spojenectví  s NATO a západní hodnoty pokládali své životy v další válce, za tento stát, když ten samý stát  nejeví zájem o blaho občana, aby byly příznivé ekonomické a sociální podmínky  pro kteroukoliv generaci  tohoto národa?  Pokud si stát pomyslně „nehýčká“  svého občana, pak nejspíš nikdo  nebude ochoten  položit život  ve jménu vlasti .  Nebo to dopadne,  jako v první světové válce, kdy na obou stranách linie, kdo nešel vpřed, nebo  se vyhýbal  útoku, byl  bez milosti zastřelen tzv.“zákopovými hlídači“. Všechno je možné, nic není nemožné.

Ani v 21 století.

Strana  STAN  v čele s Gazdíkem a Polčákem chtějí po vzoru C&K monarchie zavést domovské právo.  Bohužel v době migrace občanů za prací a bydlením  se jaksi tato myšlenka stává kontraproduktivní . Bohužel  zákony, jaké jste naformulovali a schválili, ukazuji  na celkovou nekoncepčnost v celém spektru života občana tohoto státu.

V souvislosti s uvedeným , jen nějak nechápu profil  občana, který volí   stejné politické tlamy, které mu napříč politickým spektrem v koaličních dohodách neustále utahuji šrouby, diktují nařizují, zakazují , či jinak  svými nesmysly znepříjemňují  soukromý život.   Jestli  tohle je  to, po čem jsme po listopadu  toužili.  Tak nás Bůh ochraňuj.        

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | sobota 18.4.2015 10:00 | karma článku: 31,89 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Děkujeme odcházíme …. Jak Vám jen závidím!

Nechci si vyskakovat, ale jak se zdá, Británie bude první členskou zemí , která pochopila, když se značným zpožděním, že sen Panevropské myšlenky je stejně kulhavý jako Olympijská myšlenka.

24.6.2016 v 8:00 | Karma: 29,04 | Přečteno: 887x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

O co tehdy šlo, že padla vláda? Ptají se koaliční strany za vlády Petra Nečase. Jako by nebylo dost dalších průserů.

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25 | Přečteno: 804x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

Jak už víme velkou bouři vyvolala tajemná reorganizace policejních složek ÚOOZ a ÚOKFK. Jako obvykle, šéfdirigent Tuhý notový part nepotřebuje, neb je maestro .

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65 | Přečteno: 581x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

Martina Sáblíková je ve světě sportu vyjímečnou osobností, nejen svými výsledky v rychlobruslení, ale i v cyklistice. Medaile a sportovce roku si zaslouží. Rio však ne.

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88 | Přečteno: 804x | Diskuse| Sport

Jaroslav Komosný

Milujte Islám a nic se Vám nestane.

O rozruch ve Sněmovně, postarala advokátka Klára Samková. Na semináři „Máme se bát islámu?“ mluvila o tom, že islám je podle ní, jako nacismus a komunismus.

30.5.2016 v 9:00 | Karma: 32,05 | Přečteno: 1759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Vlak u Uherska srazil člověka, doprava je řízená odklonem

26. května 2024  8:28

Na Pardubicku v neděli ráno vlak srazil a usmrtil člověka. Vlaky na železničním koridoru ve směru...

Zajali jsme několik izraelských vojáků, tvrdí Hamás. Izrael to popřel

26. května 2024  7:38

Bojovníci hnutí Hamás při sobotních bojích v Džabáliji na severu Pásma Gazy zajali izraelské...

Rusko v noci udeřilo na západě Ukrajiny. Útok na hypermarket má 11 obětí

26. května 2024  7:20

Sledujeme online Počet obětí sobotního ruského vzdušného útoku na hypermarket v ukrajinském městě Charkov vzrostl na...

Komu spadne do klína západ Afriky? Ve hře o vliv je průmysl i dezinformace

26. května 2024

Premium Od spolupracovníka MF DNES v Africe Pozvolný odchod Francie ze západní Afriky je hotová věc. Zcela nahradit francouzský vliv ale bude...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
o