Sprostota Zemana vadí, sprostota poslanců nevadí.

Zatím, co společnost řeší sprosťárničky Zemana, pískají a hází vejce při každé příležitosti, nějak jim uteklo, že svou pozornost vajec a záplavu červených karet měli namířit jiným směrem. Do Sněmovní ulice. Poslanci si mnou ruce, že teď na ně není vidět a ulice si vzala na paškál Zemana.

„Tak chlapi, ještě nějakej ten tejden vydržme a je to doma“.  Asi tak vypadá spojovací   článek všech poslanců, který umožní růst zmrazených platů. „Co jsme se jen načekali“.  V tuto chvíli být poslancem je terno, protože, na zvýšení platů čekají, jak sopel jednak poslanci sami, a vedle toho plejáda státních zaměstnanců – soudců, policajtů, hasičů, celníků, armáda, učitelé, a státní zaměstnanci.

„Tak , co o kolik?“ ptá se sudí, polda aj. „Přepočítavají procenta“! Lobbysté zastupující jednotlivé státní kategorie zaměstnanců si podávají dveře a s napětí vyhlíží dny příští. Ano pane Jandák, národ Vás (poslance) nemiluje, a nikdy už asi po tomto tyjátru milovat nebude. Ach  jo, kde jsou ty doby  kdy se shazovalo z oken radnice, na dlažbu, nebo Jeleního příkopu?

To by fakt musela asi nastoupit nějaká ta, revoluce zastupující  čtvero ročních období a nebo barvu duhy. Tady bych si dovolil upozornit,  abychom si pospíšili. Oranžovou si uzurpovala Ukrajina, tak abychom nakonec neostrouhali.

147 poslanců má další funkci. Teoreticky to znamená, že zbylých 53 poslanců dřou jak koně? Nebylo by lepší, aby ony funkce, které vytváří další prebendy, byly pouze čestné?  Nebo vůbec nejlepší mít poslanců  100, 50, nebo taky žádného?

Nebo, nechť  nesou za svá rozhodnutí morální a politickou odpovědnost. Navrhneš zákon, který je idiotský? Všichni ti, kteří se na něm podíleli, vsouvali paragrafy nebo je jinak kroutili, ponesou odpovědnost?

Myslím, že tahle skupinka 200 lidi, která nás  diriguje, jako Velký bratr, nám nějak překotně přerostla přes hlavu tím, jak si sami určují a schvalují své mantinely, výši platů, odměn. Jestliže, jsme se pozastavovali na výhodami poslanců za totáče, tak oproti tomu, co bylo, si chrochtají jak prasata v žitě.

Autor: Jaroslav Komosný | středa 26.11.2014 9:40 | karma článku: 28,73 | přečteno: 844x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88