Rudá muleta před očima pravdoláskařů a Prager cafe

Havlíček, Havel, na pravdě boží exbaťuška musel nejspíš z urny vyskočit, když ČR navštívil představitel komunistické Číny. Země Česká Dalajlámovi zaslíbena, byla Si Ťin-pchingem znesvěcena.

Nebudu zde rozebírat dopad této návštěvy, na oboustranné vztahy. Jedno je jisté, že po Rusku, kde nám nyní nekvete pšenska, díky EU, je Čína trhem, kde je možno umístit naše zboží. Bohužel diky hloupé havlovské politice, se podařilo zlikvidovat  jak zbrojní průmysl, tak i lehký průmysl. Dobře nastartovaný kšeft před deseti lety s nákladními tatrovkami pohřbily tibetské fangličky.

Lidská práva? Ano!

Ale....

Je naše země i po 25 letech od sametu, skutečeně na takové úrovní, že můžeme kritizovat Čínu?  Kde je vymahatelnost práva, ochrana občana před zvůlí exekutorů, lichváři, před okatou klausovskou milostí, která spláchla mnohé trestní kauzy kam jinam, než do hajzlu, apod. Ostatně stát má co dohánět vůči našinci.

Kritizujeme-li práva v Číně, zametejme před prahem doma. Kritizujeme-li Čínu, kritizujeme  USA za Guantanámo, kde jsou bez soudů desítky lidí, kritizujeme střelbu do černochů, tak jako oni kritizují nás, že cikánky sterilizujeme, a cikáňata chodí do zvláštních škol. Je opravdu vše v USA All Right?  Vedle USA jsou i další státy, kde to s lidskými právy není až tak akurátní. A co ČR? Mlčí.

Hovnajs přátelé, kamoš z NATO se nesmí  kritizovat. Jen se falešně na všech těch sumitech plácáme po za zádech a vzájemně se na sebe zubíme, jak je vše All Right.

Většina politických figur z éry Václava Havla, zastávajících se Tibetu, tuhle republiku dovedla téměř na úroveň Tibetu.

Docela mne potěšilo, že i poslanec Kalousek, ve snaze vyjádřit svůj názor na hradě zjistil, že jako poslanec je  techto dnech úplná nula. Jak se říká: "Hovno mezi pány, hovno mezi hovny"  

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | středa 30.3.2016 8:00 | karma článku: 38,55 | přečteno: 1281x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88