Mydlíme provaz na šibenici?

Jo, dlouho jsem nezažil na internetových médiích takový mazec, jakým měl být sólokapr Ransdorf. Většina stran našeho politického spektra by se zaradovala, že i ta KSČM se nakonec umazala prostřednictvím europoslance Ransdorfa.

Palcové titulky  o finanční operaci velkých rozměrů, samotným Randorfem,mne zaskočily. Zřejmě  tam mají větší pokladní hotovost,  pomyslel jsem si,  a proto je lepší udělat banku rovnou ve Švýcarech, než tu naši na Příkopech.

Tam, na Příkopech bylo vždycky  a bude kulový, a jakkoliv vysoká cifra na papíře, dávno není podpořena aktivy a zlatem apod.,  jak bývávalo uvedeno na bankovkách z dob socialismu.

Co se  Ransdorfa týče, po všech těch jeho štrapácích, které utrpěl s obrazy, s exekucí a jinými nepovedenými transakcemi, muselo by mu neskutečně hrábnout, aby  se spolčil s několika odvážlivými dobrodruhy a udělali run na banku.

Jakkoliv  mnoho lidí Ransdorfa nemusí, protože je to předně komunista a komunisti jsou sebranka, kterou je  potřeba  řezat hlava nehlava i za to, co osobně nespáchali. Zastávat určitý politický názor, ještě neznamená, že se ztotožňují s tím, jak se v praxi  názory realizovaly.

Bohužel, těm, co socialistické politické názory realizovali v praxi, bylo v průběhu listopadu 89 a po něm, umožněno se úspěšně etablovat  do současnosti. Je to taková nepovedená dekomunizace státu, podobně, jako denacifikace Německa, které by se poválečně novu zhroutilo do sebe nebýt podpory západu.  I nacistické Německo,mělo  tzv. slušné nacisty, kteří byli ve straně jen proto, že museli, aby nemuseli chytat olovo.

Chceme-li Ransdorfa  v této kauze veřejně mrskat, počkejme si na  to co, řeknou švýcarské vyšetřovací  orgány, které na rozdíl o těch našich, jsou pečlivější  a dotahují věci do konce. Možná by neškodila policejní a soudní kuratela Śvýcarska nad naším územím, a zcela jistě by v celé kauze OKD možná pochodovalo do bání více lidí v čele s velkým Bohušem.  Počkejme si na samotné vyjádření Ransdorfa.  Potom můžeme mydlit provaz na šibenici.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | sobota 5.12.2015 13:50 | karma článku: 32,94 | přečteno: 1413x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88