Lidská práva v USA a v Česku.

Není to dlouho,  co v USA ve Fergusonu byl zastřelen policistou, mladý černoch. Smrt vyvolala divokou odvetu v podobě napadání policie, zapalování aut, rabování obchodů a jiné nekalosti, jako odvetu. Osvobozující  ortel  poroty, zažehl nepokoje na novo.

Není to tak dlouho, co na severu Čech došlo na mačety a  na basebolovou pálku a nějaké kopance.  Což vyvolalo početné demonstrace  a ty zase masivní manévry policejních obrněnců.  Pozoruhodné na celé věci je to, že zatím co v USA bílý usmrtil spoluobčana jiného odstínu pokožky, než bílé, v naši domovině to bylo postaveno v opačném gardu.  Spoluobčané jiného odstínu pokožky,  než bílé,  jali se v jednom případě své právo vynucovat mačetou, v dalším pak rvačkou a kopanci do občana většinové populace.

Stane se, že když dojdou slova, tak si nevyberte zda nožem a nebo mačetou. Neutuchající  severočeské bouře uklidňovali  všichni. Od lokáních politiků až po ty hlavy pomazané. Ani mezinárodní lidsko právní organizace nezahálely a poskytly Česku účinné metodické multikulturní školení.  Dokonce i USA poskytly účinnou pomoc, spolu s káráním a pohrdaným pohledem, jak se zde nelidsky chováme k některým menšinám mající  50 odstínů šedi.

A bác, v USA ve Ferusonu  je opět  válka barev. Neměli bychom USA, jako přátelská země a spojenec,  oplatit poskytnutou  přátelskou pomoc  při řešení multikulturních vztahů? Vidí se mi, krze bruselské multikulturní manuály, že by měl p. Dienstbier, neodkladně ihned odletětl do USA načerpat neocenitelné zkušenosti při řešení multikulturních vztahů, popřípadě pomáhat tu radou, tu paragrafem, nebo i fyzicky. Nemůže nám přeci být lhostejná vyhrocená situace ve Fergusonu. Nemůžeme přeci lhostejně přihlížet k pošlápávání práva amerických občanů s jiným odstínem pokožky, než bílé. Myslím, že by naše vláda neměla čekat a měla by do USA neprodleně, nejlépe  tryskáčem PPF odeslat  ozbrojený kontingent, spolu s poraděnky, k řešení už tak vyhrocené situace v USA a přispět tak ke zklidnění.

 

S přáním hezkých multikulturních prožitků

 

Jaroslav Komosný

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | pátek 28.11.2014 9:09 | karma článku: 33,37 | přečteno: 1422x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88