Kritikům odpovíme kvalitní prací.

Vzkázal  nám soudruh  generální ředitel  ČT Petr Dvořák.  Na to mám pane generální, prima anekdotu. Víte, jaký je rozdíl mezi Českou televizí  a holým zadkem? Žádný, vidím hovnajs.

Úvodní vzkaz pana generálního,  mi připomíná dobu, kdy jsme rozvratníkům a štváčům socialismu odpovídali údernickými hodinami, subotniky a kvalitní prací.  Jó, to bylo zrovna období normalizace a kádrování . K dovršení  všeho,  už jen chybí  útlá knížečka,  vydaná vlastním nákladem ČT, z peněz koncesionářských  poplatníků  a schválena ministerstvem kultury, pod názvem: “ Poučení z krizového vývoje v ČT a společnosti, po volbě hlavy státu v roce 2013.

Abych pravdu řekl, byl bych pro, aby se zrušil koncesionářský poplatek za rádio, či televizi všemi deseti. Na místo toho bych zavedl tzv. diváckou (TV) jednotku, s pricipem jako u předplacených karet mobilních  operátorů. Divák(posluchač) by se sám svobodně rozhodl, kolik ze svého kreditu, u toho  kterého  provozovatele televizniho (radiového) kanálu  utratí.  Možná, by se pak ČT a jeji slavná Rada pro R a ČT,  divila, jaká je jejich skutečná sledovanost, a poslechovost, že na jeji zpravodajství a další mizerné pořady národ kašle, a raději si pustí něco z lepšího internetu, nebo si pustí film, který zítra dávají v kině, jako žhavou novinku.

Bohužel, ona programová vykradenost je čím dál větší, a pravdivost sdělení divákovi, čím dál mizernější. Snůšce pitomin ve zpravodajství, tomu by snad dokázal jen uvěřit občan KLDR, nikoliv však občan ČR.  

Obvykle dobrý film jede pozdě v noci, krávoviny v prime time. Už jsem se s tím smířil,  tak si  raději  noční  film natáhnu  na pevný disk, abych nebyl na druhý den v práci ochrápaný, a skouknu ho, když se na ČT plácají krávoviny. Sděleno jazykem knížete.

Dívám se na přírodu na dvojce, nebo PRIMA ZOOMu, a tak si říkám, neplatím za tu ČT přiliš mnoho, když  čas strávím na jiném programovém kanálu?

Platit koncesionářský poplatek za televizi, na základě domnělého držení přijmače se dá přirovnat ke vtipu. Kdy berňák načapá záhoráka s přístrojem na pálení slivovice. Lajoš tož toto sa tresce týsač korunáčkou pokuty. Lajoš nereptá a podáva berňákovi dvě týsač korunáčky. Prečo Lajoš dve? Panko, mám eště prístorj na znasiňovanie".

Jak jinak donutit ČT ke kvalitnějšímu, pravdivějšímu a "vyváženějšímu" vysílání, než-li občanskou neposlušností? K obchodníkovi, který se ke mě chová neslušně se jednoduše nevrátím. Pokud ČT požaduje poplatky za svou veřejnoprávní službu, musí podle toho tato služba taky vypadat. To co si dovoluje ČT vůči koncesionářům, by si BBC, kterou ČT ráda kopíruje, vůči svým divákům nedovolila.Pokud si dovolí, křík anglických diváků je pro BBC zviženým prstem, viz Top Gear. Mnoho diváků si nepřálo odchod Drtinové a Veselovského z ČT pro jejich nespornou novinářskou kvalitu, přesto je ČT donutila odejít.  Tak, takhle soudruhu Dvořáku, tak, takhle ne?

Oslovení soudruhu volím z důvodu, že se tak choval jako Vy, Váš dávný předchůdce, soudruh Zelenka.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | středa 18.3.2015 8:30 | karma článku: 25,05 | přečteno: 406x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88