Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hádej? Kdo přijde na večeři?

„Dobrý den, pan poslanec Miroslav Kalousek“?  Tady deník Ehm, Jára Vařečka. Chtěl jsem se zeptat:“Do jaké míry  byl pro Vás  neodvratný konec  Ládi Hrušky s vařením na Nově“ ? „Upřímně řečeno dal se očekávat. S ohledem na omezené  množství levných surovin, byl jeho konec v  zásadě neodvratný, protože se mnohdy  jednalo o variace na téže téma. Jako chemik  ve svém občanském životě,  s tím mám bohatou zkušenost, kterou mne svazuje Mendělejova tabulka periodických prvků.“ Tolik z rozhovoru Miroslava Kalouska pro deník Ehm o  konci Ládi Hrušky na Tv Nova.

Podle nových informací, ale není vaření na NOVĚ konec.  Pomyslnou štafetu zvedne  zpravodaj s animal zálibou, tedy reportážemi se zvířaty a různými bizarními pokusy, jako závod s jelenem o snězení jablka apod., František Nyklas

Pořady o vaření jdou napříč  veřejno právní televizí a kanály všech soukromých televizí, neboť mají vysokou sledovanost. Po biathlonu, hokeji a dalších zajímavých sportovních akcích. Sledovanost zpravodajství  a politických debat,  se tak dostává na pomyslný chvost výsledků peoplemetrů.

Veřejno právní televize po zjištění, že v TV NOVA bude vařit František Nyklas, podle  nového formátu Endemol,  se podle sdělení mluvčí CT  Alžběty Plívové,  rozhodla nasadit  zcela nový typ  pořadu  o vaření, který  úplně  přemaluje  strukturu koláče sledovanosti, pořadů o Vaření.    

 Z rozhovoru s mluvčí ČT  Alžbětou Plívovou, vybírám následující: “…ano Česká televize dlouho usiluje o změnu a restrukturalizaci pořadů o vaření. Mnohdy byly sekvence roztříštěné v pořadu Sama doma, nebo v Hobby magazinech. To se ale od září, kdy přichází programové změny ve struktuře vysílání, změní. Jako příklad uvedu Počasí, vysíláné před hlavní zpravodajskou relací. Tehdy jsme se rozhodli,  informace o počasí, doplnit o pocitové sdělení. Kdo může být tím nejlepším, který nám může toto pocitové sdělení řící? Bezdomovci!. Proto jsme vybrali několik frekventovaných mist v Praze, které  jsme svázali s  informacemi, jako je rosný bod, hladina ozonu při zemi, teplota vzduchu  v 1m nad zemí a podzemí, teplotu vody ve Vltavě, Botiči, Lochkovském, Libušském, nebo Cholupickém potoku, a v neposlední řadě i lůžkovou obsazenost pražských náplavek a mostů.   

Anž to se tato změna v pojetí relace Počasí, divákům zalíbila, rozhodli jsme se, že v novém pořadu o vaření budeme opět a těsněji spolupracovat s bezdomovci. V současné chvíli rozjíždíme pilotní projekt, jehož součástí bude výživová specialistka Kateřina Cajthamlová, která se zaměří zejména na tzv. škodlivé a nezdravé potraviny na talířích našich bezdomovců. Jelikož jsme přesvědčení, že tento typ pořadu se stane trhákem v divácké obci, rozhodli jsme se jej vydávat průběžně v týdeníku Televize, nebo po skončení tématického bloku na CD a DVD nosičích. Současně bychom chtěli upozornit, že na základě průzkumu ke sledovanosti připravovaného programu, který jsme si nechali udělat u TNS AISA, zcela upustíme od výběru koncesionářských poplatků  a vedená exekuční řízení ve věci neplacení poplatků zcela stopneme. K tomu to kroku nás vede, zájem asijských televizí o výrobu, nebo licenci k tomuto typu programu." Dodala mluvčí ČT  Alžběta Plívová.

První specialitku  celému natáčecímu štábu připravil  ve studiové kuchyni  Jirka Pomeje.

Tak jak se ji naučil od bezdomovců, po té co skončil na pár měsíců mezi bezdomovci.  

Pořady, jejichž aktéry budou  běžní  bezdomovci, ale i VIP osobnosti bezdomovectví  (Jirka Pomeje).  , budeme přinášet našim divákům,  buď přímo z terénu, nebo z naší studiové kuchyně.   Jídla budou připravována výlučně  tak,  jak si je připravují  bezdomovci.  O kvalitě těchto jídel se mohli sami přesvědčit  účastníci pilotního projektu. Vůně připravovaného menu přilákala hlídku městské policie, která oběd vyměnila za stravenky v hodnotě  100,-Kč. a objednala si menu na další týden dopředu.

V našem novém, původním seriálu se zejména zaměříme na jednoduchost a kvalitu připravovaných jídel.

Tak dnes to bylo naprd. Žádná sláva, mám tu jeden prošlý jogurt,  a zbytek marmošky (marmelády). Odpoledne se nic vařit nebude, asi  bude sanitární den.

Další natáčecí den pilotního projektu, byl přece jen úspěšnější. Podařilo se ulovit tularemii zasaženého zajíce. Takže si připravíme rozpálený vařič.

Na kterém propečeme  zadní  a přední běhy , které jsme si předtím  naložili do nálevu:  1 litru vody, technická sůl, bazalka, majránka, divoký pepř, maso je prošpikováno  medvědím česnekem. Na rozpáleném PB vařiči, nebo ohněm rozpáleném kameni  pečeme 20min, za stáleho potírání nálevem a obracení .

Jiný bezdomovec zasvětil  televizní štáb pro změnu  do přípravy lahodné anglické snídaně.

Přípravu zahájíme výběrem vhodných  surovin v některém z místních supermarketů

Pro přípravu lahodné anglické snídaně potřebujeme 30 dkg proroslé anglické slaniny, 4-5 vajec podle počtu strávníků, 2dcl oleje, může být i použitý fritovací olej,  30 dkg   Chedaru.  Podotýkám, že  ne vždy se nám podaří potřebné suroviny získat v prvním marketu. Obvykle po 3 návštěvách máme potřebné suroviny.  Takže jdeme Vařit 

Všichni se do sytosti nacpali a došlo i na veselé příběhy, jak se stát bezdomovcem

V dalším díle představíme  šašlík a pikantní smažené nudle. Jako příloha se servíruje literatura náročného čtenáře

V.Klaus  Chtěli jsme víc nez supermarkety

Smažené nudle po čínsku a toustový chéb a příloha Chtěli jsme víc nez supermarkety

Pro bezdomovce pobírající  invalidní důchod, nebo některou ze sociálních dávek, máme připravený recept na přípravu jemné čivavové rolky s plátky pečených sladkých brambor, podlévané žejdlíkem budějovického piva Pardál.

„Ty rejžo, to bych nikdy neřekla, jak může být taková čivava gurmánským zážitkem“ pravila v jednom z dílů Halina, Jakubovi Kohákovi.

„Halko, ta nádivka byla úžasná, jak to děláš?" Jakube recept mám od R.Pauluse séfkuchaře hotelu Alcron, zásadně s provensálským kořením a francouzskou bagetou"

Naši kuchařskou reality show doprovodí, obvyklá předpověď počasí, "rosničkářů", bezdomovců.

 

V příštím pořadu Vaříme s bezdomovci se zaměříme na správný výběr  masa z domácího mazlíčka a společně dTestem otestujeme kvalitu krabicových aperitivů k masným pokrmům z našich mazlíčků.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Komosný | neděle 15.3.2015 9:00 | karma článku: 13,31 | přečteno: 679x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Děkujeme odcházíme …. Jak Vám jen závidím!

Nechci si vyskakovat, ale jak se zdá, Británie bude první členskou zemí , která pochopila, když se značným zpožděním, že sen Panevropské myšlenky je stejně kulhavý jako Olympijská myšlenka.

24.6.2016 v 8:00 | Karma: 29,04 | Přečteno: 887x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

O co tehdy šlo, že padla vláda? Ptají se koaliční strany za vlády Petra Nečase. Jako by nebylo dost dalších průserů.

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25 | Přečteno: 804x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

Jak už víme velkou bouři vyvolala tajemná reorganizace policejních složek ÚOOZ a ÚOKFK. Jako obvykle, šéfdirigent Tuhý notový part nepotřebuje, neb je maestro .

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65 | Přečteno: 581x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

Martina Sáblíková je ve světě sportu vyjímečnou osobností, nejen svými výsledky v rychlobruslení, ale i v cyklistice. Medaile a sportovce roku si zaslouží. Rio však ne.

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88 | Přečteno: 804x | Diskuse| Sport

Jaroslav Komosný

Milujte Islám a nic se Vám nestane.

O rozruch ve Sněmovně, postarala advokátka Klára Samková. Na semináři „Máme se bát islámu?“ mluvila o tom, že islám je podle ní, jako nacismus a komunismus.

30.5.2016 v 9:00 | Karma: 32,05 | Přečteno: 1759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci

18. května 2024  17:57

Neznámí ozbrojenci v pátek večer v provincii Bámján v centrální části Afghánistánu zabili tři...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Vrtulník íránského prezidenta havaroval v mlze, záchranáři po něm pátrají

19. května 2024,  aktualizováno  22:16

Aktualizujeme Na severozápadě Íránu pokračuje rozsáhlá záchranná operace poté, co zde zmizel vrtulník s íránským...

Rusko v noci udeřilo na západě Ukrajiny. Útok na hypermarket má 16 obětí

26. května 2024  7:20,  aktualizováno  16:20

Sledujeme online Počet obětí sobotního ruského vzdušného útoku na hypermarket v ukrajinském městě Charkov vzrostl na...

První státní návštěva po 24 letech. Macrona přivítali v Německu

26. května 2024  16:14

Francouzský prezident Emmanuel Macron v neděli odpoledne zahájil třídenní návštěvu Německa. Je to...

Damoklův meč jménem NIS2. Dopadne na ajťáky, vadí i mobilním operátorům

26. května 2024  15:38

Evropská směrnice o kyberbezpečnosti (NIS2), kterou má na starosti Národní úřad pro kybernetickou a...

VIDEA TÝDNE: Bitka po finále poháru, let hrůzy a supercela v Litomyšli

26. května 2024  15:12

Fanoušci po finále fotbalového poháru neudrželi nervy na uzdě a vtrhli na hrací plochu, kde došlo k...

  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 904x
o