Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

9,5 gramu

Procházel   jsem si jednotlivé články, vyjádření  diskutujících pod blogy některých autorů, ale i pohledy redakcí , některých elektronických médii od doby volby nového prezidenta až po závěr a „Vyhodnocení průběhu oslav 17. Listopadu“, jak byl uveden zde na iDnes.

„Žijeme ve svobodě, ale rozděleni“ Josef Mlejnek , „Zůstaly v nás emoce a nadšení“ Věra Čáslavská,  „Demokracie bez aktivních občanů neexistuje“ Šimon Pánek, „Zeman si vypískání zasloužil“ Josef Mlejnek,  „Oslavovali jsme správně, společnost není apatická“ Kamil Švec,  a třešnička dortu  „Češi nejsou hlupáci, umějí prohlédnout manipulaci“ Monika MacDonagh-Pajerová,  ale tvou  manipulaci v akci „Děkujeme odejděte,  jsme neprohlédli  a naletěli. Moniko nezapomínáme.

Mimo vzájemné plácání po zádech za listopad, v tomto výčtu postrádám statistická data, jako počet udělených červených karet, počet hozených vajec a úspěšných zásahů do černého. 

To však není to,  oč tu běží. Jen mě to jaksi připomnělo nomenklaturní žvejkaly, ochotné klápat (kecat), dobu minulou, kdy se každá politická událost vyhodnocovala,   pozitivní vliv na občany, a v neposlední řadě odmítavé reakce disentu na občany spolu s vysíláním „Štvavých stanic Svoboda, a Svobodná Evropa“ Je s podivem neví-li politolog, že Rusko dávno nemá diktaturu, a  veřejně proklamuje národu pitomosti.

V kontextu toho všeho si  říkám: "Cui bono"?

Někdo chce, a působí to na mě tak, že se musí něco stát, abychom vyšli do ulic, proti sobě, proti všem co nám jsou nepohodní, nelíbí se, proti Zemanovi, proti jeho výrokům ať na margo Číny, Pussy,  Listopadu, či setkání s Putinem.

 Kladu si otázku,  proč jsme tak vehementně, jako proti Zemanovi, nevystupovali proti  Dalíkům, Topolánkům, Kalouskům, Nečasům a jiným, jejichž balíčky a baťohy a jiná opatření, která  protlačili silou  Caterpillaru, nás obyčejné škrtili? Zatím, co oni si mnuli ruce, jak tento stát daroval neskutečný majlant církvím, lobystum skrze profláknuté vojenské zakázky, Opencard  a další prasárny a prasárničky a my, vy, jsme drželi  pokorně tlamy. Včetně „vyvolených“ hodnotitelů listopadu. 

Kladu si otázku, proč Klaus neměl tolik  bijců, jako Zeman?  Měl-li dosti času na podpisy pod  Unijní lejstra – Lisabon, dodatek k majetku Sudetských Němců, amnestii díky níž, majetkové veleprasárny, jako H Systém apod. jsou nepotrestány, v nichž postižení si akorát mohou hodit mašli a  další a další prezidentské eskapády?

To tolik nevadí?

Nevadí,  že poslanci jsou námi volená poslanecká šlechta, která zasedá, jak je libo, která protlačí zákon , jenž v konečném důsledku dopadne na všechny, bez rozdílů   (obnovitelné zdroje, občanský zákoník) a lze pokračovat ve výčtu doslova zkurvených právních norem nad nimiž rozum stoji.

Kladu si otázku proč tedy držíme tlamy, nepískáme, nezvedáme červené karty a nevrháme vajíčka na své zákonodárce? Mrmláš? Máme tu Kalouska, který tě propleskne, aby sis uvědomil povinnou občanskou poslušnost - ohnout hřbet.

To tolik nevadí?

Kladu si otázku, co všechno se musí stát, aby tady létalo 9,5 gramů, tolik váží průměrně kulka,  kolem nás, do nás, do dětí, žen a starých lidí, jako na Ukrajině? Co všechno se musí stát, abychom se postavili proti sobě, brácha, ségra, proti rodičům, máme-li jiný názor, jiné myšlení, svého kandidáta na presidenta. Nakonec se proti sobě postaví i ti co mají, nemají iPhone, Samsung Galaxy, Tablety, nebo jen obyč hloupý mobil. Jsou tyto a jiné hodnoty a věci pro nás, tak životně důležité, abychom se kvůli tomu pomlátili nožem a nebo sekerou? Místo abychom se spojili v řešení vlastních domácích  problémů, a že jich máme, se rozdělujeme, oddělujeme, okopáváme, jak jen to jde, protože si dokážeme závidět i to suché v nose.  Listopad mě o tom přesvědčil. 

Mám pocit, že ve vší té  fóbii vůči Zemanovi, vůči všemu, co je Ruské,  smrdí Putinem,  Činou, zapomínáme rozumně myslet a uvažovat v širších souvislostech domácí a mezinárodní politiky. Svět není černobílý - USA, Rusko, Čína a vím co další?. Přepněte se do HD, nebo nověji do 4K UHD rozlišení. Zjistíte, že bez vlastní aktivity nás, nebo kohokoliv, komu není lhostejná země ničeho nedosáhneme, nikam se neposuneme, jen budeme na sebe štěkat a hovna s blátem  házet. Uplynulých 25 let je dokladem . Zadarmo je vlastní smrt. 

 

S přáním hezkého rána

Jaroslav Komosný.

 

příště si zase něco povíme o obou letech Boeingů Malasie. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Komosný | středa 19.11.2014 9:00 | karma článku: 24,71 | přečteno: 617x
  • Další články autora

Jaroslav Komosný

Děkujeme odcházíme …. Jak Vám jen závidím!

Nechci si vyskakovat, ale jak se zdá, Británie bude první členskou zemí , která pochopila, když se značným zpožděním, že sen Panevropské myšlenky je stejně kulhavý jako Olympijská myšlenka.

24.6.2016 v 8:00 | Karma: 29,04 | Přečteno: 887x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Maléry paní účetní

O co tehdy šlo, že padla vláda? Ptají se koaliční strany za vlády Petra Nečase. Jako by nebylo dost dalších průserů.

17.6.2016 v 15:15 | Karma: 26,25 | Přečteno: 803x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Prasečkáři

Jak už víme velkou bouři vyvolala tajemná reorganizace policejních složek ÚOOZ a ÚOKFK. Jako obvykle, šéfdirigent Tuhý notový part nepotřebuje, neb je maestro .

15.6.2016 v 10:50 | Karma: 26,65 | Přečteno: 581x | Diskuse| Politika

Jaroslav Komosný

Medaile je prakticky v zadeli?

Martina Sáblíková je ve světě sportu vyjímečnou osobností, nejen svými výsledky v rychlobruslení, ale i v cyklistice. Medaile a sportovce roku si zaslouží. Rio však ne.

13.6.2016 v 19:00 | Karma: 23,88 | Přečteno: 804x | Diskuse| Sport

Jaroslav Komosný

Milujte Islám a nic se Vám nestane.

O rozruch ve Sněmovně, postarala advokátka Klára Samková. Na semináři „Máme se bát islámu?“ mluvila o tom, že islám je podle ní, jako nacismus a komunismus.

30.5.2016 v 9:00 | Karma: 32,05 | Přečteno: 1759x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Jeden za šest, dva za deset. Překupníci ošidili na hokejovém MS už stovky lidí

13. května 2024

Premium Jeden za šestku, dva za desítku, říká u vstupu do metra Českomoravská v Praze u areny zhruba...

Nábor do ochranky pro olympiádu v Paříži selhává. Chybí osm tisíc lidí

13. května 2024

Premium Nedostatek bezpečnostních pracovníků na nadcházející letní olympiádě v Paříži vyvolává vážné obavy...

Ženské hlídky střeží ekvádorský amazonský prales. Chrání řeky i rodnou půdu

13. května 2024

Říkají si Yuturi Warmi a rozhodly se, že svůj domov, ekvádorský amazonský prales, budou chránit...

Po zřícení obytné budovy v Belgorodu zemřelo 12 lidí, úřady obviňují Ukrajinu

12. května 2024  11:48,  aktualizováno  23:04

Sledujeme online V ruském Belgorodu se částečně zhroutila vícepodlažní obytná budova, podle úřadů v důsledku...

  • Počet článků 267
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 909x
o