PROTI: Schwarzenberg nebude naším prezidentem ani kdyby byl zvolen

Karel Schwarzenberg není žádným překvapením voleb. Tím překvapením je naopak Miloš Zeman, se kterým se ve chvíli, kdy byl nečekaně hladce přijat zákon o přímé volbě, zjevně už nepočítalo. Ještě nedávno platný mediální obraz o rezignovaném důchodci zalezlém kdesi v chalupě na Vysočině se naštěstí ukázal být nesmyslný.

Blesk.cz

Miloši Zemanovi lze bezpochyby mnohé z jeho minulosti vytknout. Ovšem zrovna ony neustále papouškované fráze o rozkrádání, opoziční smlouvě a korupci v 90. letech dnes často působí komicky a velmi hloupě. Ve skutečnosti je to zejména Evropská unie, její legislativa a poslední vlády, kdo zde pod záminkou globálního oteplování, finanční záchrany kontinentu a jakési falešné solidarity a soudržnosti uvedl v praxi podfuky, které v naší historii nemají obdoby a jejichž důsledky v některých ohledech snesou srovnání snad jedině s přírodní katastrofou nebo okupací. 

Dotovaná fotovoltaika, biopaliva, dluhová past, ESM, nespočet regulací likvidujících produktivní odvětví a vytvářejících odvětví zcela neproduktivní. Globální nadvláda samozvaných elit za pomoci mediálních manipulací. Právě toto je svět podle Karla Schwarzenberga, který se utváření takového světa osobně a aktivně účastní. Hrad je poslední místo, které těmto "pokrokovým" myšlenkám ještě jakž takž vzdorovalo.

Jedna skromná ukázka za všechny: Jen na dotovanou fotovoltaiku přispějeme částkou odhadovanou na 1 bilion Kč, nehledě na ztrátu konkurenceschopnosti kvůli vyšší ceně energií a úbytek pracovních míst. Karel Schwarzenberg, coby senátor, samozřejmě hlasoval pro (zde), stejně jako jeho nynější stranický kolega, nejkontroverznější osobnost polistopadové politiky, Miroslav Kalousek (zde).

V tomto světle už sotva někoho překvapí, že Schwarzenberga podporují lidé jako je biopalivový magnát Andrej Babiš (patrně největší příjemce dotací v ČR), poražený kandidát Přemysl "eurosocialismus zvítězí" Sobotka (který udělal symbolickou tečku za existencí své vyčpělé strany) nebo Michael Kocáb (bez komentáře). 

Může být prezidentem českého státu osobnost, která svými reálnými činy usiluje o jeho faktickou demontáž ve prospěch privilegovaných korporací a nevolených úředníků cizí mocnosti? Může být prezidentem českého státu osobnost, která se ani netají tím, že zájmy tohoto státu jsou relativně nedůležité? Může být prezidentem někdo, kdo po posledních volbách zradil voliče uskutečněním zcela opačného programu, než se kterým šel do voleb?

Když už pan kníže zmiňuje Miloše Zemana jako symbol minulosti, možná by nebylo od věci, aby si historii připomněli hlavně Schwarzenbergovi potenciální voliči. Historie se totiž ráda opakuje, zejména když lidé zapomínají. Volíme prezidenta republiky, nikoli protektora, pouhého nezaujatého správce území, který odkývá všechno, co z venčí přijde, a který tak okatě pohrdá zájmy občanů. 

Nenechme se zmást. V následující volbě nejde o to, zda zvítězí údajné hulvátství nebo domnělá noblesa. Nejde o to, jestli k novoročnímu projevu budeme potřebovat vidle a holínky nebo české titulky. A už vůbec nejde o souboj levice versus pravice. Jde o mnohem víc. 

Ve druhém kole prezidentských voleb dostane můj hlas i přes řadu výhrad Miloš Zeman a ani vteřinu bych neuvažoval jinak.

Autor: Jan Kolář | neděle 13.1.2013 17:32 | karma článku: 39,24 | přečteno: 3307x