Je po volbách. Změna se nekoná

Vyhrála účelová lobbistická eurokoalice. Čekají nás další roky zadlužování, plýtvání zdroji, umělé zaměstnanosti, omezování lidské svobody a vydávání enormního množství prostředků na udržení iluze o dokonalém projektu Evropské unie. Čekají nás další roky prohlubování korupce, byrokracie a přerozdělování. Vše se bude odehrávat nikoliv podle idejí a programu, ale podle přání různých Babišů, Janoušků a Merkelových. Za odměnu politici získají nějaké „trafiky“ a jejich přátelé si přijdou na penízky z dotací a na míru ušitých zákonů. To je vše, proberte se ze snů!

Slavíme odstavení komunistů od moci, přitom komunistů a jiných bolševiků je plná celá Unie, jen si tak dnes neříkají. Média lhala před volbami a lžou i po volbách. Žádná pravice nevyhrála, prakticky nebude mít v parlamentu zastoupení. Mistři demagogie dávali pravici za vinu kdejaký neúspěch, přitom pravice nevládne už celé roky téměř nikde v Evropě. To, co dnes média označují jako pravici, jsou vesměs seskupení zlobbovaných převlékačů kabátů, kteří spoléhají na lidskou naivitu a lživé marketingové kampaně hlásající Dobro pro všechny. Hořkou skutečností je, že tyto kampaně, které nás mají udržet v „poslušnosti“, si přes různé okliky platíme my sami.

I přes existenci bezpočtu různých médií a komunit opět rozhoduje o výsledku voleb, jakožto o téměř veškerém dění na tomto světě, ten černý plastový krám, který vám visí na stěně – televize. Masový nástroj uniformity národa a umělé reality v rukou nejmocnějších zájmových skupin. Kdo nevydá balík peněz, ten není v televizi. Kdo není v televizi, ten veřejně neexistuje.

Vypadá to, že abychom si užili skutečnou změnu, budeme si muset nejdříve sáhnout na dno. A to dno bude tím hlouběji, čím déle budeme věřit v ekonomicko-politické perpetuum mobile představované Evropskou unií, na kterou se naši politici budou ve svém počínání nadále odvolávat a vymlouvat jako na modlu a etalon dokonalosti. Můžeme jen spekulovat, jak dlouho ještě tohle bude „fungovat“, než nalévání našich peněz do nesmyslných projektů a mylná alokace zdrojů přeroste veškeré meze a rezervy. Čas skutečné pravice přijde.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Kolář | neděle 30.5.2010 11:01 | karma článku: 23,58 | přečteno: 1832x