Policie ČR a imigranti - probuzená Šípková Růženka

Policie informuje, že bude neúprosně a přísně stíhat slovní delikty vůči imigrantům. http://www.policie.cz/clanek/vyjadreni-policie-cr-k-vyrokum-smerujicim-proti-bezencum.aspx  Bylo by to v pořádku, ale…

Policejní prezidium nás v informaci otcovsky poučí, že nad námi bdí útvary na extremismus a internetovou kriminalitu, nelze se skrýt nikde před bdělým okem příslušníka sboru a následně upozorní, že nad narušitelem pořádku bude vykonán ortel v podobě nějakého toho usnesení o zahájení trestního stíhání. Následně zahořekuje, že stíhat všechny nelze, protože někteří záludně oklamou sbor vyjádřením v jakýchsi historických konotacích. Nakonec však jsme tajemně poučeni, že již někteří z občanů stíhání jsou, ale nic víc prozradit nelze, protože tajemný zákon to neumožňuje. 

Na takové informaci jistě není nic zvláštního, pobuřujícího, ani odsouzeníhodného. Ale bohužel v kontextu posledních měsíců od zahájení ukrajinské krize se tato aktivita jeví jako polibek prince policejního prezidenta nebo snad krále ministra na tvářičku oněch uvedených sborů. Prezidium se probudilo najednou a vložilo meč do rukou rytířů, aby se prosekali tím xenofobním a hanlivým českým lidem až ke svitu spravedlnosti, míru a lásky.

Takové vyjádření z jakýchsi důvodů nepřišlo od prezidia v době Majdanu a roku ukrajinské krize. Internetové diskuse a FB se předháněly v dštění síry tu na „Rusáky“, tu na „Ukroše“. Sám jsem se často účastnil diskusí a myslím, že takto vyhrocené nenávistné polemiky zde dlouho nebyly. Valil se proud urážek na celé národy, výzvy k likvidaci atd. atp. netřeba rozvádět.

Výše uvedené nestálo za vyjádření, ale nyní měsíc uprchlické vlny a konfrontace s Evropskou unií přinesl takovéto reakce. Holt není hanobení jako hanobení. Záleží na  „ historických konotacích“, že ano? Dnes je to patrně v zájmu oněch evropských hodnot, možná i nějaký ten metodický pokyn přišel odněkud, možná je třeba lidem pohrozit, aby raději nepsali nic - co když se netrefí do konotací a berlínsko-bruselského mainstreamu.

Takováto vyjádření budou důvěryhodná, pokud budou systémová, toto považuji pouze za další projev bezradnosti, ostatně té v posledních dnech vidíme více než dost.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Ladislav Kolačkovský | pátek 11.9.2015 9:08 | karma článku: 30,34 | přečteno: 1054x