Jak se mnou senátor vyj*bal

Napsal jsem senátoru Škaloudovi, aby mi poslal svoji výplatní pásku. Zdrojem jeho mzdy a náhrad jsou peníze daňových poplatníků, a proto bychom měli mít k těmto údajům přístup kdykoli a na požádání. Tady je jeho odpověď.

 

Vážený pane,

chápu, že chcete informaci, na první pohled zcela logickou, která souvisí s vydáváním veřejných prostředků. Na druhé straně informace tohoto druhu byly (více nežli kterékoliv jiné) mnohokrát zneužity tak, že se staly základnou pro vytváření účelových polopravd a lží.

Ve spojení s jinými mediálními mýty nebo úmyslnými nepravdami (jako např. např. iHNed.cz 6.10.2010 - "Český senátor pracuje v průměru dva dny v měsíci" - je v příloze mailu) mají mimořádnou schopnost zasévat ve veřejnosti závist, roztrpčení a nenávist.

Přestože tyto informace mohou posloužit jen pro Vaší upřímnou a bezelstnou potřebu, mohou být (a v tom Vám nemůže nikdo bránit) i v nějaké pokřivené formě publikovány a pro svou přitažlivost dále tvůrčím způsobem dotvářeny. Jistě i vy pochopíte, proč nemám v úmyslu napomáhat takovémuto zkreslování reality a neopodstatněnému vytváření negativních emocí.

Pokud jsou pro vás tyto informace důležité, jistě si je zjistíte z veřejných zdrojů. Nedávno Senát předal novinářům detailní a rozklíčované údaje o náhradách všech senátorů a tyto údaje byly posléze zveřejněny. Výši platů jsem již v tištěných i elektronických médiích také viděl.

M. Škaloud

 

Rozhodl jsem se jeho odpověď zveřejnit, abych mu ukázal, že zatajování informací, na které má podle mého názoru veřejnost právo, ho poškodí mnohem více.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ladislav Kocour | úterý 27.3.2012 16:11 | karma článku: 5,37 | přečteno: 267x