Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr Christen

27. 2. 2008 8:28
lol

Prosím Vás pane Ondro )))))

Jestliže jste někdy cestoval letadlem, tak jste se právě Vy podílel na ničení přírody takovou měrou, že si klidně můžete nechat rozsvíceno v celém bytě celý rok a nebude Vám to nic platné. Můžete klidně i začít kouřit, protože ta Vaše větévka stejně umře a za to budete moct právě Vy, protože spaliny z "Vašeho" letadla to zařídí, nebojte se. Moc jste mne pobavil vaším článkem. Určitě jste splnil podstatu blogu, svobodně vyjádřit svůj názor, i když  toho moc o ochraně přírody vlastně nevíte. Tak snad někdy nashledanou  u nějakého Vašeho lepšího článku. Petr Christen

0 0
možnosti

pavel 99

25. 2. 2008 16:46
Tohle jste se někde učili?

nebo to máte ze "zelenosvazáckého školení"? "...Proč bych měl zhasínat v koupelně když v ní nejsem, když elektrárna stejně vyrobí určité množství energie, která se tak jako tak musí spotřebovat?..." - jak to prosímvás v té elektrátrně dělají?  To Vám volají domů "..nezhasínejjte, my jsem vyrobili pár set watthodin navíc teď nám lítají tady po strojovně, tak nám je spotřebujte..."?

0 0
možnosti
A

antizelenka

25. 2. 2008 14:29
souhlasím s ochranou přírody,

ale NESOUHLASÍM   s ekoterorismem, který si z ochrany přírody dělá ekobyznys a ekopolitiku

dejte jim více prostoru a vaše děti si už nezaližují, ne pro nedostatek sněhu, ale lyžování bude jako kratochvíle poškozující přírodu ZAKÁZÁNO, Vtavu si taky nesjedou, protože to bude taky ZAKÁZÁNO, s tou Vltavou se už o to ;-(:-Ppokouší

0 0
možnosti

pavel 99

25. 2. 2008 16:05
Re: souhlasím s ochranou přírody,

no pozor- ono to bude zakázáno PRO OSTATNÍ. Na VYVOLENÉ se přeci jejich vlastní zákazy vztahovat nemohou, ne?

0 0
možnosti
JM

Hucul

25. 2. 2008 13:39
Vetrne elektrarny...

... jsou bohuzel na uzemi CR zoufale neefektivni. Jestli Vam mohu neco doporucit, poridte si spise na strehu thermosolarni panely. Tedy nikoli fotovoltaicke, jejichz vyroba take (jako u vetrnych elektraren) vyzaduje stejne nebo jen o malinko mene energie nez kolik daji za dobu sve zivotnosti. Thermosolarni panely setri zemni plyn a s jednou ctvrtinou rozlohy strechy rodinneho domku dokazete cely ten domek vytopit a jeste zbude tepla voda na myti.

Vetrne elektrarny jsou bohuzel tak nejak nula od nuly. Ale co takhle vyrobit si malickou lehkou turbinku, co se bude vrtet nekde na potoce a pohanet tak verejne osvetleni mensi vesnicky? CEZ to nevezme, pokud to kolisa, ale copak na navsi vadi, ze ta jedna lampa obcas zhasne a nekdy sviti malo?

0 0
možnosti

Tomáš Fiala

25. 2. 2008 15:13
Re: Vetrne elektrarny...

;-D

Ten smajlík není na Vás. Já jsem tohle nadhodil ve vesnici, kde jsem bydlel. Zastupitelé na mě koukali jak na blbce. Takže ekologie je pro hodně lidí pouze možnost, jak kecat, případně tahat z lidí peníze, ale ve skutečnosti prd dělat.

0 0
možnosti

jirkahk

25. 2. 2008 13:19
Taky mi to leze krkem.

Tento souvislý jekot spasitelů zeměkoule.

Nemyslím si, že je vše ideální. Ale normální lidé všichni něco dělají. Staví čističky, třídí odpad, šetří elektřinu, zateplují své domy, nelijí olej do lesa atd. Ale nenuťte mne podporovat větrnou energetiku v Česku, biopaliva a podobné násilím zaváděné alternativy. Přinášejí jen rozvrat. Jsem technik ještě ne úplně senilní. Čtu si o tom hodně. Přečtěte si taky něco jiného než zelený děs.

Neberu vám biopotraviny. Taky si je koupím za nedotovanou vyší cenu. Jestliže podporujete větrnou energii, přihlaste se dobrovolně u ČEZu a nakupujte ji za nedotovanou cenu.

Protože všechny ostatní ismy jsou poměrně profláknuté, je ekologismus a zelené hnutí tou nejbujněší kobylou pro jízdu politiků k moci. Proto na ni rajtují. Proto je třeba lidi děsit. Příroda je jim ukradená.

Vašim dětem přeji lyžování i kanoistiku. Záleží na tom co jim přiroda dopřeje. Bude-li doba ledová nebo poušť. Obojí klimatologové předpovídají. My lidé můžeme jenom přicmrdovat.

0 0
možnosti
NB

zebra

25. 2. 2008 13:33
Re: Taky mi to leze krkem.

No a jiní politici používají jako žebřík k moci vymezovaní se proti ekologii. Hrají na lidskou lenost a pohodlnost a mažou jim med kolem huby a tvrdí jim, že vlastně netřeba nic dělat, že člověk přírodu neničí, že živočisných druhů neubývá, že zdroje jsou nekonečné, a proto se prý netřeba nijak omezovat, netřeba nijak měnit svůj dosavadní zaběhaný pohodlný konzumní způsob života. Lidé na to rádi slyší, a proto těm politikům tleskají, jak jsou úžasní. Politikům to hladí jejich narcistické ego a vynáší je to k moci a tak je to oboustranná výhodná spolupráce.

0 0
možnosti
MH

Helena1

25. 2. 2008 12:48
Zmatený článek

K přírodě je třeba se chovat slušně. Ale "slušně" není to, čemu se říká "ekologie", co propaguje "Strana zelených", "ekoterorismus".  Račte laskavě např. rozlišovat mezi čistírnou odpadních vod - jasně prospěšná věc a větrnou elektrárnou jakožto až  zločinně škodlivou věcí. Těch příkladů by bylo....

0 0
možnosti

Karel Drábek

25. 2. 2008 12:47
Inrormace pro autora

Na ochranu přírody má dohlížet především MŽP. Případ návrhu větrných elektráren Hřebečná  (v Krušných horách):

MŽP - bez připomínek

Kraj - bez připomínek

odborní posuzovatelé - vliv je středně silný až silný. Navíc je případnou stavbou ohrožena populace tetřívka.

Už víte, co je státní ekoterorizmus?

0 0
možnosti

petr stursa

25. 2. 2008 13:27
Re: Inrormace pro autora

Zabij bobra, zachranis strom.

0 0
možnosti
DK

Dejv

25. 2. 2008 12:31
Ach jo, zase tradiční "ekologickej" pohled na věc

Nadpis vzbuzoval dojem, že se dočtu něco rozumnýho, opak je pravdou, motáte páté přes deváté. To, že je v únoru 20 stupňů neznamená z pohledu GO nic, to máte, jako kdybyste před dvěma lety, když byl sníh eště v březnu, prohlásil, že začiná dba ledová. Přestat kouřit byste měl předně proto, že si ničíte svoje vlastní zdraví, větvičky kleče do toho netahejte:)Ale lepší prostředí nevytvoříte tím, že postavíte na kopci větrnou elektrárnu, která stejně potřebuje zálohu v tepelný (těch máme nejvíc), protože když nefouká, neni proud. Takže ano, měl byste šetřit energii, autem jezdit minimálně, preferovat hromadnou dopravu nebo kolo, třídit odpad a podobně. Elementární věci, řeknete si, ale jak by to třeba bylo hezké, kdyby všichni házeli odpad tam kam patří a ne do lesa.. Ale ono je to asi jednodušší, vyřvávat o ekologii, ale udělat elementární věci je jaksi problém. Z toho tedy plyne - chovat se ohleduplněji, ano, ale ne jak píšete. Apropo, ad Jizerky, lesy tam nezmizely vlivem GO:)

0 0
možnosti
K

Kocourek69

25. 2. 2008 12:47
Re: Ach jo, zase tradiční "ekologickej" pohled na věc

Nejsem ekolog a problematikou ekologie se nezabývám, ale nejsem ani slepý abych na rozdíl od Klause neviděl, že když napadne nový sníh, tak že je za pár hodin černý jako bota. Proto snahy ekologů podporuji neb si myslím, že je načase tento stav už konečně změnit.

0 0
možnosti

Djeda

25. 2. 2008 12:23
Drahý autore!

Už moje babička říkávala ,že "podle peří poznáš ptáka". Já vím, že vám jde hlavně o obsah článku a forma se zdá být méně důležitá ,ale pokud dokážete napsat takovouhle gramatickou hrůzu ,dostudujte si 3.tř.základní školy. Asi jste byl nemocen ,když se probírala shoda podmětu s přísudkem./ jestli víte co to je / 

zde je ta vaše perla :   děti rádi vyzkoušeli činnost zvanou lyžování, prošli se po zalesněných Jizerkách nebo sjeli Vltavu na kanoi, aniž by se obávaly, 

Až zlikvidujete svoje kostlivce ,pak  vytáhněte do boje za...   (cokoliv )

0 0
možnosti
NB

zebra

25. 2. 2008 12:27
Re: Drahý autore!

Drahý Djedo, ten váš příspěvek vypadá jakoby jej psalo prase a pokud se budu držet vašich vlastních principů a hodnotit ptáka podle peří... Někdo by Vám měl vysvětlit, jak se správně při stylizaci textu píší čárky a že při shodě podmětu s přísudkem u slova "děti" následuje tvrdé "y". ;-D

0 0
možnosti

j.s.

25. 2. 2008 12:18
je to přesně naopak! doporučuji

k přečtení: http://michalmaly.blog.idnes.cz/c/26373/Mafie.html

0 0
možnosti
NB

zebra

25. 2. 2008 12:19
Re: je to přesně naopak! doporučuji

To snad ne? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 19,58
  • Průměrná čtenost 4218x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky