Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

19. 12. 2010 10:04
Mašínové

Jo, na ty taky nemám názor. A taky třeba na potraty. A na teorii strun. :-P

0 0
možnosti
PO

POToole

6. 8. 2010 21:50
Čím jsem starší

a snad i vzdělanější, tím méně mám vyhraněných názorů na cokoliv. Jestli to takto bude pokračovat, zemřu naprosto bez názoru na cokoliv... :-) Posílám karmu, P.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

6. 8. 2010 21:50
Tak na to nemám názor.

0 0
možnosti
JK

jana.krcova

6. 8. 2010 21:34
..

Ondro, rozumím Ti. A můžu říct, že taky na plno věcí nemám názor a tudíž se k těm tématům zásadně nevyjadřuji. Ovšem, jestli toleruji gaye a jestli jsem pro legalizaci lehkých drog..a pár dalších, tak v tom mám víc než jasno;-)

0 0
možnosti
JN

Cynyc

6. 8. 2010 17:20
Perfektní

a naprosto přesné. Čím více člověk ví, tím více si uvědomuje, jak málo věcem rozumí, a tím méně má potřebu zastávat kategorické postoje. Snad zde leží kořen Sókratova "Vím, že nic nevím". Jen naprostí ignoranti mají názor na vše.

0 0
možnosti
RM

Robert.M

6. 8. 2010 15:39
hmm...

Nemyslím si, že by bylo zcela špatné, mít názor i na věci, do nichž ne tak uplně vidíme... Nicméně souhlasím, že je směšné, jak někteří tento svůj ne zcela podložený názor hájí... Zvlášť v takových případech, které dovolují více pohledů, by mohla být diskuze zajímavá. Bohužel většina diskutérů si na diskuzích řeší jen své frustrace, nebo pocity méněcennosti osobním napadáním ostatních... :-/

0 0
možnosti
RM

Robert.M

6. 8. 2010 15:41
Re: hmm...

P.S. Nenarážím na tuto diskuzi, je to jen obecný postřeh...

0 0
možnosti
PP

památkář

6. 8. 2010 15:36
A co skloňování zájmena jenž?

"polovina všech těch mudrců, jenž hlásají svůj názor " - vím, vypadá to nezvykle, protože už všichni mají podobný názor na pravopis, ale stále je správně "polovina všech těch mudrců, již hlásají svůj názor ". Nebo se vztažnému zájmenu jenž raději vyhýbejte a piště používejte který. :-)

PS. V článku jsou dvě tytéž chyby.

0 0
možnosti
JJ

1888

6. 8. 2010 15:22
To je vlastne prirozene pro

revoluci. Ucastnik popisuje VRSR takto. Sedis  ve svym domku, popijis caj a bafas z dymky. Najednou dovnitr vtrhne skupina ozbrojencu a zarvou. "Jsi rudej, nebo bilej?" Kdyz se spletes okamzite te zastreli. Nevim, nebo ani bilej ani rudej  neexistuje, to znamena  ze vas zastreli. Situace je podobna Andersenove story "Nahy kral." Kdo nevidi zadne saty, neni vzneseny.

0 0
možnosti
M

motylek_02

6. 8. 2010 14:54
jojo

uuuuplne v pohode. Jenze ono NEVIM, je znakem slabosti, alespon tady za velkou louzi. Nekdy jsem alergicka na odpovedi typu: dotaz: co znamena ta a ta hodnota u parametru monitoru. odpoved: nekupujte to u tehle firmy, kupte to jinde a pokracuji dalsi naprosto nesouvisejici poznamky. Pripomenuti dotazu je naprosto zbytecne. Dotycny vyjadruje postoj, a nazor naprosto nesouvisejici,  vse vi, vsude byl, vsemu rozumi.  Ono nevim by mi usetrilo spoustu casu filtrovanim techto kecu. A takovych tu je.....

0 0
možnosti
JJ

1888

6. 8. 2010 15:07
Re: jojo

Jestli mate na mysli obchodniky v kramu, tak ti jsou v tomhle na celem svete stejni.

0 0
možnosti
PB

technik4

6. 8. 2010 13:54
Výborně!

1. Nebojme se říci "nevím" v případech, kdy nemáme dost informací a nebo k tomu, co nás prostě nezajímá. Naučili jsme se už říkat "ne", a skončila doba, kdy každý všemu rozuměl a všechno měl. Tedy: v řadové garáži sídliště kompletní sortiment náhradních dílů na Š120. Opravoval každý všechno. Boty, televize, auto. I když to bylo někdy spíš drátování. Chalupáři k tomu kompletní sortiment řemesel stavebních a podobných. To samozřejmě vedlo k tomu, že všichni byli odborníci. Ovšemže na žalostné úrovni. Je moc dobře, že se společnost v tomto smyslu diferencuje a že si to uvědomuje.

2. Média: souhlasím s autorem - nejsou nestranná. Zprávy typu "v Praze demonstrovalo asi 43 studentů proti zavedení státních maturit..."  nám již cosi podsouvají - samotným filtrováním a zdůrazněním určité události. Spíše jde o to, vytvářet zástupné problémy, místo toho, aby se aktuálně informovalo o bolestních aktuálních. To je totiž bolestné, náročné, drahé  a riskantní. Kauzou Mašínů nikdo o místo nepřijde.

0 0
možnosti
D

dino_na_idnes

19. 12. 2010 9:51
Re: Výborně!

43 studentů, to je ještě dav, vzpomínám si na článek oznamující, jak někde protestovala "necelá desítka členů a příznivců Dělnické strany", to je teprv majstrštyk, napsat článek o tom, jak šla nějaká partička z hospody a dělala kravál...

0 0
možnosti
  • Počet článků 225
  • Celková karma 13,65
  • Průměrná čtenost 4202x
Pokud jste právě dočetli jeden z mých článků a něco v něm nechápete, rozhodně to neznamená, že jste imbecil.

Při čtení mých článků se pomalu, ale jistě snižuje rychlost světla.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky