Otvorený list pre p. Bangu 2- ospravedlnenie

Musím povedať, že tento Váš posledný príspevok do diskusie, ktorý som si dovolil okopírovať, mi zavrel moju "hubu"...

Milý p. Kmeťo
Už nejsem tak mladý, abych byl tak hloupý. Kdybyste jen tušil kolik mi chodí mailů stylu "chcípni ty černá držko měly by tě zplynovat" a tak dále a tak dále, asi byste se divil. A přesto jsem si jistý, že podobné maily píše jen méně inteligentní menšina... prostě magoři. Možná budu pro své okolí vždycky jen špinavej cigán, ale po pravdě řečeno, kdo si to myslí tak ať si myslí. Moje nejbližší okolí, rodina a přátelé vědí jaký jsem a já naopak vím, co si o mně myslí oni... a to mi stačí. Podívejte se ke mně do diskusí.. kolik je tam příspěvků, které přesahují hranici normálnosti. A stejně s Vámi nesouhlasím, stejně jako jsem nesouhlasil s Vaším blogem o lékařské péči. Nepochopil jst, co se Vám snažím říct. Lidé jsou odpovědní sami za sebe. Pomáhat ostatním je fajn, ale v první řadě je člověk zodpovědný sám za sebe a za svoje potomstvo. Možná jsem k Vám byl příliš tvrdý a pokud to tak bylo, promiňte mi to, jsem ale zvyklý psát na rovinu to, co mám na srdci.
Vaší poznámku o tom, že jsem článek napsal pro zlepšení svého kreditu přejdu.. lidé co mne znají vědí, že podobné názory mám již dlouho a vlastně od té doby, co jsem přestal strkat prsty do různých sociállních projektů, které byly jen černou dírou na peníze a trvalo mi nějakou dobu, než jsem prozřel a začal etnobyznysmeny pohrdat. Ten blog jsem napsal proto, že mi přijde až trapné, jak pořád ukazujeme na jiné a nikdy nehledáme chybu u sebe. Běžte se podívat do Chomutova na sociálku, když se inkasují dávky... uvidíte tam velmi početnou skupinu Romáků, stejně jako ve Vítkovicích a v dalších a dalších místech v ČR. Sociální pracovnice se kolikrát děsí toho, která ženská jim sprostě vynadá... a to je holý fakt a realita, které se musíme podívat do očí. Když budeme dělat že se nic takového neděje, zase bude o něco déle trvat, než se dostaneme někam, kde si na nás nebude nikdo ukazovat. Proto si myslím, že Váš blog je medvědí služba. Nesoudil jsem Vás jako chlapa, soudil jsem Váš blog,
který si myslím mohu dovolit posoudit ze svého pohledu. Víte... nikdy bych si nedovolil napsat něco podobného třeba Jankovi Horvathovi, protože se na věci umí podívat ze všech stran a dokážu si představit, co si o mně teďka asi tak myslí. Ale promiňte mi, na Váš blog se vlastně ani jinak reagovat nedalo a pokud jde o to proč jsem použil blog, jsem bloger. Kdybych byl zpěvák, třeba bych Vám to zazpíval, protože pořád trvám na tom, že "jaký si to uděláš, takový to máš".
A ještě jednu věc Vám chci říct.. možná jsem arogantní vůl co má slepé oči... ale nikdy jsem od nikoho nic nedostal a všechno čeho jsem zatím dosáhl jsem si vydřel. Matka ani otec mi nic dát nemohli a od velmi mladých let se starám sám o sebe. Často jsem neměl co do huby a když jsem dostal možnost, makal jsem i v tak špinavém prostředí, že bych do něj dneska snad ani nevlezl, pokud by se situace nezopakovala a zase jsem neměl co do huby, nebo chraň pán bů moje děti. Stejnou situaci zažili moji bratři a jsou z nich úspěšní muzikanti. Proto mám podobný pohled na svět, protože z praxe vím že když se chce, tak to jde. Nikdo není víc nebo míň.... záleží jen na tom, co pro sebe člověk chce udělat. A už se na mne nezlobte, jsem prostě takovej a jinej už nebudu. Až pojedete kolem Prahy, zvu Vás na oběd. 
Patrik

 

Musím povedať, že tento Váš posledný príspevok do diskusie, ktorý som si dovolil okopírovať, mi zavrel moju "hubu"...  Musím povedať, že keby ste mi to takto napísal od začiatku, mohli sme si ušetriť divadlo, ktoré sa rozpútalo... Áno máte pravdu p. Banga, a budem sa snažiť o Vašich slovách, ktoré som okopíroval, premýšľať...  Zároveň sa Vám z celého srdca ospravedlňujem, mám niekedy horkú hlavu...

Priznávam, niektoré moje články sú trošku pritiahnuté za vlasy, raz som napísal : "ja nebojujem za asociálov, ale za slušný život rómov".... Ale musím asi zmeniť taktiku, ďakujem Vám p. Banga za lekciu...

Zvolil som tento otvorený spôsob ospravedlnenia, lebo keď som Vás verejne odsúdil, tak si verejne viem priznať aj svoju chybu a hlúposť.

Niekde v strede bude pravda, a tú sa budem snažiť  nejak diplomaticky obhajovať....

 

Chcem sa ešte poďakovať za podporu, ktorá sa stala pri tejto nezmyselnej roztržke, p. Jankovi Horváthovi, nie je ľahké dať podporu, keď Vás v diskusii "pochovávajú".... Ďakujem p. Horváth.

 

Vám obom p. Banga a p. Horváth prajem krásne vianočné sviatky, plné pohody a lásky v kruhu najbližších...

 

Jozef Kmeťo

Autor: Jozef Kmeto | neděle 20.12.2009 23:03 | karma článku: 14,01 | přečteno: 1741x