Výzva všem (nejméně) 90 tisícům pražských psů

Už jsem do toho zase šlápla. Není týdne, aby se nám nějaký pejsánek nevykakal na chodník před barákem. Štítivě otírám toaleťákem kozačku, druhou rukou si držím nos... Cožpak je pes o tolik víc, než člověk, že se může v klidu vykálet, kde se mu zlíbí?

Vážení pražští pejsci,

před několika týdny jste demonstrovali v Praze na Mariánském náměstí před magistrátem. Prý jste přišli štěkat proti vyhlášce magistrátu, která umožní solení chodníků. Dnes bych si chtěla trochu štěknout já:

Za prvé bych štěkla, že už mám dost těch vašich hromádek a hromad na našich chodnících. Protestuji proti tomu, abyste se vy(sr)kadili všude, kde to na vás přijde. Chodíme do práce a z práce každý den za tmy a kvůli vašim hovínkům si nebudeme hromadně pořizovat čelovky! Nebaví mi každý večer vyšťourávat špejlí hovínka ze zimních podrážek bot celé rodiny.

Za druhé bych štěkla, abyste neočurávali všechno, co při svém venčení potkáte. Dveře a rohy našeho domu se rozkládají vaší močí a o autech, která před domem parkují, ani nemluvím. Močíte systematicky na přední (případně zadní) kola stojících aut a když déle neprší, je případný defekt kola skutečnou výzvou k překonání hnusu při jeho opravě.

Za třetí bych chtěla štěknout, že skutečnost, že jsou vaše hovínka momentálně pěkně zmrzlá jak psí hovínka v mrazu  mají být, ještě neznamená, že se mohou v klidu válet na ulici. I zmrzlé hovínko patří do pytlíčku a do odpadu.

Milí pejsci, sice nemáte volební právo a ani moc rozumu, ale vaši pánové ano. Je snad potřeba Vyhláška o psím lejnu???

Pojďme se dohodnout: vy přestanete znečišťovat chodníky, my je budeme solit, jen když bude nejhůř. Vás nebudou pálit tlapky, my si nebudeme nosit vaše infekční exkrementy na botech do bytu.

Kdo je pro? Haf, haf, haf...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Eva Klokočníková | středa 8.2.2012 8:47 | karma článku: 27,78 | přečteno: 1727x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42