Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

standa666

19. 11. 2008 9:35
KDYZ SE VAM V PRACI NELIBI BEZTE JINAM!!

Bezte pracovat do materske skolky, foukat zarovky do sklarny, zalozte si firmu na brisni tance, proste delejte si co chcete! kdyz se mi v praci nelibi, jdu jinam.

0 0
možnosti
K

kOBLICH

17. 11. 2008 16:01
Mnoho občanů...

"Proč? Cožpak obchody nepotřebujeme? Zkuste být týden bez nich..."

Mnoho občanů si z hloubi srdce přeje návrat starých časů, kdy žádné supermarkety nebyly a ostatní obchody zely prázdnotou. Takže si to třeba rádi zkusí.

Po pravdě řečeno, také by mi bylo líto té paní pokladní (mám pár kamarádek, které tuto práci dělají), ovšem bohužel je ještě spousta lidí, kteří se ještě 19 let po pádu socialismu diví, že kvůli penězům se musí pracovat. Co vy víte, třeba paní pokladní nevhodné pracovní podmínky donutí zvýšit si vzdělání a najít si práci, kde bude lépe ohodnocena a bude mít pracovní podmínky lepší , zatímco větší shovívavost od současného zaměstnavatele by ji žádnému růstu nenutila.

0 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

21. 11. 2008 0:20
Re: Mnoho občanů...

Zvýšit si vzdělání a jít jinam..no jo, ale takhle sociální mobilita funguje jenom teoreticky:o) A kdyby fungovala, kdo by potom seděl za kasou:o) Spíš jde o to, že pokladní má prostě nízkej sociální status. A to je to prosím jedno z psychicky nejnáročnějších zaměstnání :o) Studuju Psychologii a dělám už pár let na plnej úvazek v obchodě, tak snad si alespoň částečně vidím do huby:o) Pro mně nad všechny sebezkušenostní výcviky :o))

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

14. 11. 2008 23:01
Stát je

organizované násilí, jak pravil klasik. Je to jedna z mála věcí, kdy se nemýlil. Argumentace etatistů mi už tak leze krkem, že bych uvítal zhroucení státu ať už by následky byly jakékoliv. Čest!

0 0
možnosti
D

dis805

14. 11. 2008 23:49
Re: Stát je

Aby následky byly jakékoliv - co na to mám dodat. To myslíte třeba tak, že se pozabíjí 95 % lidí jenom proto, aby se naplnily vaše představy ? Věřím, že ne a že jsem to pochopil špatně.

0 0
možnosti
D

dis805

14. 11. 2008 18:49
Omluva

Omlouvám se, přešel jsem na jiný počítač a zapoměl jsem heslo k nicku Registr9 :)

Nyní jsem tu tedy dvakrát.

0 0
možnosti
PM

Registr9

14. 11. 2008 1:00
Tak ještě pokračování

Myslím si, že moje příspěvky demagogické nejsou, vychází z reálných situací a já se pouze ptám na to, jak by jste je ve svém světě řešil. Ani k jednomu z nich jste mi řešení nedal.

Na závěr je to celkem jednoduché.

Pokud vaše myšlenky jsou správné a výhodné se dá celkem jednoduchou cestou ověřit. Zřejmě ani jiná cesta neexistuje.

Pro začátek založte politickou stranu. Pokud vaše myšlenky jsou správné, měl by jste dokázat oslovit dostatek lidí a za nějakou dobu se dostat do parlamentu. Za nějakou další dobu by jste mělo vaše myšlenky pochopit a souhlasit s nimi dostatek lidí, kteří vás podpoří. Tím získáte ústavní většinu a můžete změnit stávající řád podle vašich vizí. Pokud se vám toto nepodaří, tak je asi zřejmé, že si většina lidí myslí  něco jiného než vy. Neboli- asi té většině vyhovuje něco jiného. Neboli pro vás osobně, asi se budete muset řídit pravidly, která tato většina lidí pokládá za správná. Je to pouze na vás a na vašich schopnostech. 

0 0
možnosti
PM

Registr9

14. 11. 2008 1:04
Re: Tak ještě pokračování

Jinak to totiž všechno jsou pouze utopistické představy. Předpokládám, že víte, že podobných myšlenek zde bylo již více a stále dokola se opakují již po nějakou dobu.

0 0
možnosti
CM

demon5

14. 11. 2008 0:19
ABC

Zakonem zrusit nedelni prodej, povolit jen na nadrazi a letisti. Cerpaci pumpy zautomatizovat a neprodavat bezne potraviny. Drzet statni a cirkevni svatky. Obchody zavirat ve stejnou dobu max. v 18.30, prodlouzeny prodej ve ctvrtek a patek. V sobotu zavirat v 16 hodin, den pred ostatnimi svatky v 17 hodin.

0 0
možnosti
CM

demon5

14. 11. 2008 0:21
Re: ABC

Je evropska zeme, kde to takto funguje, prodavaci jsou prijemni a nejdou domu po praci zniceni. Za to dostavaji slusnou mzdu a v pripade nemoci prvni tri mesice 100% platu.

0 0
možnosti
KM

kleo

13. 11. 2008 16:24
Taky rozumím a fandím,

jen do toho, nenechte se vykořisťovat , vážení zaměstnanciR^!:-)

0 0
možnosti
PM

Registr9

13. 11. 2008 15:11
Snad poslední návrat k diskuzi

Paflik :

Přistoupím na vaši ideu a zahrajeme si takovou malou trochu hloupou hru. Oba pracujeme ve stejném oboru a jsme řekněme obdobně schopní. Vy máte svoj pozemek, stejně tak i já. Dle vaší idee neexistuje stát, daně, policie, soudy atd. Vše prostě záleží na jedinci.

Bohužel pro vás já ve vás poznám trochu dříve konkurenta, který může ohrozit mé zájmy. Okolo vašeho pozemku odkoupím v určitém okruhu vše a vám prostě zakážu používat pozemky mé. Nějak si nedokážu představit, jak se s touto situací vypořádáte, aniž by jste narušil má pravidla. Připomenu, že stále uvádíte, že nechcete, aby do těch vašich někdo zasahoval.

Myslím, že z této malé hry je trochu patrné, jaký by vaše idee měly konec.

0 0
možnosti
PS

Paflik,

13. 11. 2008 15:16
Re: Snad poslední návrat k diskuzi

no a nebylo by pro vas levnejsi a mene pracne se se mnou nejak dohodnout? (napr na vzajemne spolupraci).. jelikoz tato metoda likvidace konkurence se mi zda ponekud nakladna.. mozna nakladnejsi nez by byl potencialni zisk - a hlavne nic vam nebrani to same udelat i ted - ja se pak muzu par let s vami soudit, ale za tu dobu budu stejne bez penez i bez firmy tak jako tak - takze pokud takhle nelikvidujete konkurenci ted, pak byste s tim zacal?

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

13. 11. 2008 0:40
Jdu spát...

Díky za diskuzi, která se i přes názorové rozdíly nezvrhla a zůstala v jakž takž věcné rovině. Někdy příště;-).

0 0
možnosti
PS

Paflik,

13. 11. 2008 0:58
Re: Jdu spát...

na me se zvrhla az dost.. ale asi je to tu normalni.. taky diky

0 0
možnosti
ŠB

Štěpán Binko

12. 11. 2008 23:07
Soukromý vzkaz pro Paflika:

Pafliku, drž už prosím zobák. P.R.O.S.Í.M.! To se fakt nedá číst. Nečetl jsem všechno, ale tvé poslední bludy, zejména ty o "zlatě", to by se fakt mělo tesat do učebnic medicíny...

0 0
možnosti
PS

Paflik,

12. 11. 2008 23:15
Re: Soukromý vzkaz pro Paflika:

kdybys vsechno cetl, mozna bys zjistil ze nejsme nazorove zas tak daleko od sebe, a o monetarni teorie se v posledni dobe dost zajimam - ale tez nemam zajem tu poslouchat urazky od lidi kteri problemu viditelne nerozumi ale chytri sou az za roh (ovsem bez jedineho argumentu - stejne jako ty ted)

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!