Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nepolitik

15. 1. 2008 8:35
Opět výborně paní Klokočníková,

děkuji. VVVVV

0 0
možnosti

alex hart

14. 1. 2008 14:23
Ale ono je to spíše o něčem jiném

Máme starší auto a už bychom si rádi koupili něco nového. Ale samozřejmě nechceme kupovat nové a pak to nové půjčovat dětičkám. Ale vůbec to není to o tom, že bych já jako otec se mohl po.rat,že děti vlezou do mého miláčka. Je to přeci spíše o tom, že nezkušený řidič může mít pravděpodobně celou serii drobných "nehod": Odřeniny na parkovišti, naražené ráfky (případně poškozené gumy) o obrubníky, a díry a tak dále a tak podobně.

Dcera i syn studují a my je se ženou už skoro dva roky žádáme, aby si udělali řidičák. To přeci vůbec není o ješitnosti. To je prostě o rodinném majetku, který sice rádi zapůjčíme dětem, ale rozhodně jej nechceme zbytečně riskovat. Co je na tom k nepochopení. Pokud vztahy v rodině jsou takové, že manžel apriori máý mít zodpovědnost za auto poškozené manželkou nebo potomkem, ani se nedivím, že je předem vzteklý. 

Ale hlavně vždycky asi mají oba rodiče také strach, o život a zdraví svých dětí, nebo Vy snad ne paní Klokočníková?

0 0
možnosti

alex hart

14. 1. 2008 14:27
Re: Ale ono je to spíše o něčem jiném

P.S.

Když mi můj táta půjčoval před 30 lety "své" auto, tak taky nebyl nijak nadšený, ale nabídnul mi to sám, když zjistil, že si auta půjčuji od kamarádů. Řekl mi: "Když to tak potřebuješ, tak si půjč to naše auto, "...  (taky už tehdy bylo starší)...  "ale budeš se ode dnes starat o veškeré opravy a povinnosti a po každé jízdě bude opět plná nádrž. Dost na tom, že já platím pojištění a že jsem je koupil. O placení těch oprav se domluvíme, podle povahy věci."

A já jsem se o auto staral, udržoval jsem, co šlo a bylo stále nablejskané. Já nevím, proč by to něšlo řešit dnes stejně.

P.P.S.

Samozřejmě, že když si někdo musí koupit auto nejméně za třičtvrtě milionu, aby byl dostatečně "in", tak ho pak nechce půjčovat dětem (ani manželce). Ale to už je asi opravdu ješitnost.   A naopak, pokud rodiče alespoň trochu plánují, že taky jejich děti budou na nějakém autě potřebovat trénovat řízení, tak to staré rodinné auto bude v době plnoletosti dětí rodina asi mít.  

0 0
možnosti

petr stursa

14. 1. 2008 12:53
Otec mel radeji

potomkovi dat par tisic na nejaky stary krap (za 6000 se uz neco poridit da, dokonce to nejakou dobu i pojede), mozna pomoct se splatkou prvniho povinneho ruceni a byl by klid. Kluk by si nemusel nic pujcovat, naucil by se vydelavat si na brigadach na benzin a udrzbu auta, naucil by se o veci pecovat (kdyz ti upadne vyfuk, je to tvoje smula, budes si muset poridit novy...)

0 0
možnosti

Milan Krajčovič

14. 1. 2008 12:11
jak to vidím já

Patrně je to věcí vnímání pravého stavu věci. Maminky jsou citlivé a většinou potomky různě před otci "drží" a pomáhají jim se před otcem prosadit. Takové jsou prostě matky.

Otcové jsou v situaci kdy vidí trochu dále a vědí co vše se může stát (nakonec s tím mají i zkušenosti - taky byly kuřata). Nadržené děti s čerstvými řidičáky už se vidí, jak se předvádí v cizím kabátě a matky by jim to rády dopřály. I otcové ale ti vědí, co zajíci za volantem dokáží a tak se nedivme, že se zdráhají vyhovět. Vždyť to nakonec budou oni kdo škodu zaplatí, vše zařídí, nějakou dobu se nesvezou a v nejhorším opláčou potomky.

Je na tom něco špatného ?

Já myslím, že ne. Osobně jsem se pořádně svezl jen několikrát v kamarádově a potom až ve svém a věřte, že si člověk dá větší pozor když je to vlastní. 

0 0
možnosti

van

14. 1. 2008 11:35
hm

sice je to smyslenej pribeh ale stejne nechapu vetu: Hance se chtělo smát i brečet současně.....dle autorky ma bejt smesny ze si nechal nalezt do auta 6 nalitych teenageru? 

0 0
možnosti

Eva Klokočníková

14. 1. 2008 12:37
Re: hm

Hance přišel směšný ten výrok: "Je ještě teplej..."V Mně to přijde taky vtipný, Vám ne?

0 0
možnosti
AR

arnie_rimmer

14. 1. 2008 11:11
půjčit - proč ne?

ale na cestu na diskotéku ? 8-o vždyť je to pomalu každý týden kdy to mládež narve někde do stromu cestou ze zábavy

0 0
možnosti

dan

14. 1. 2008 10:17
j

pravidelne si muzu pujcovat tatovo auto az rok a pul po ziskani papiru a  stejne dlouhem drilu s nim

0 0
možnosti
AK

ak1975

14. 1. 2008 9:49
jo jo plecháč

taky jsem s tou větou přišel a nebyl problém,,  je to věc důvěry

0 0
možnosti

Simona

14. 1. 2008 8:44
Ješitnost

Kohouti zapomněli, že též byli kuřetem. Jak by jste, pánové, byli šťastni v jejich věku, kdyby Vám rodič půjčil auto. Chtěla jsem ještě něco připsat, ale určitě by to vyvolalo vulgární odezvu, tak radši ne.

0 0
možnosti

kohout

14. 1. 2008 8:52
Re: Ješitnost

svému kuřeti jsem půjčil auto a už jsem je neviděl. Ani auto, ani kuře. U auta mě to nevadí, je to jen plech.

0 0
možnosti

Miloslav Šimek

14. 1. 2008 8:12
Protože z cizího krev neteče ...

obrazně řečeno ... parchant si má nejdřív vydělat, a pak honit vodu se svojím.

0 0
možnosti

Jiří Sedláček

14. 1. 2008 10:16
Re: Protože z cizího krev neteče ...

A vy máte nejdřív vyrůst a slušně se chovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!