Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

o-kiss

9. 2. 2009 14:19
Jan Werich

Wrich rekl: Ale cervena je jenom pitoma barva, ktera nevi, ze nic nejede.

0 0
možnosti

krejci

8. 2. 2009 16:26
Tak nevím, co si mám o diskutujících myslet.

Asi to, že jsou to typičtí čecháčkové. Jako člověk s omezenou pohyblivostí si nemohu dovolit přecházet jinak než na zelenou. Výhidu mám v tom, že pokud svítí zelená mají odbočující auta červenou. Přesto se mi na některém přechodu stane, že dříve než dojdu na protější chodník přeblikne světlo na červenou a některý ukvaltovaný řidič na mne zatroubí i když vidí, že mi to rychleji nejde. Ti slušní galantně počkají. Myslím si, že pokud je na křižovatce semafor, tak by měl umožnit klidné přejití i tělesně postiženým. Paní učitelka měla naprostou pravdu. Karma patří nejen Vám paní Evo, ale také paní učitelce. R^R^R^

0 0
možnosti

chodovar

7. 2. 2009 14:25
Např.

ve Francii, jmenovitě v Paříži se chodí na červenou běžně a žádný policajt se toho nevšímá. Tam je zavedeno, že červená chodce nezastavuje, ale jen upozorňuje, že mohou přejít pokud se rozhlédnou a nic nejede, zatímco na zelenou se pečlivě rozhlížet nemusím.

     To by ale u nás nešlo, naši zákonodárci by snesli spoustu argumentů, proč to nejde a jak by nás to ohrozilo.

     A tak na červenou přecházíme ilegálně se strachem z pokuty.

0 0
možnosti

SID09

9. 2. 2009 15:26
Re: Např.

správně a mnozí řidiči to u nás přivádějí k dokonalosti. I pro ně je červená někdy pouze informativní značka. Takový na zebře dobře po ránu prohnaný chodec má pak celý den radost, jak tomu šílenému řidiči dokázal utýct z nárazníku a ten simulant, který už málem dostal předčasný důchod, jak zase krásně běhá. OSSZ a VZP by měly takové řidiče na rukou nosit !!!

0 0
možnosti

sphagnum

7. 2. 2009 11:36
Nemám z toho dobrý pocit, ale chodím

Největší problém jsou pro mě odbočující auta, co se na mě rozjedou ve chvíli kdy se mi rozsvítí zelená. Opravdu je často lepší vyjít už ve chvíli, kdy se zastaví auta ale pro chodce ještě není zelená, je to jediná chvíle, kdy neprojíždí žádná auta.

0 0
možnosti

theKing

7. 2. 2009 9:48
Ceske krizovatky jsou naprd

Chodim na cervenou a nestydim se za to. System cesky prechodu je naprosto postaveny na hlavu, chodci blokuji odbocujici auta, zadna plynulost a vysledek je vytvareni stresovych a nebezpecnych situaci. Proc nemaji chodci zelenou, kdyz vsechna auta stoji? Mohli by vklidu prejit a auta by se potom plynule rozjela a vypadla z krizovatky. Ridic by daval pozor na ostatni auta a ne na pobihajici chodce. Zadne davani prednosti chodcum pri odbocovani doleva (jak to mam vysvetlit tomu autu, co jede primo pres krizovatku v protismeru), zadne davani prednosti chodcum pri odbocovani doprava (je mi lito tech za mnou, kteri projizdi krizovatku rovne)....

Ceske krizovatky je mnohem bezpecnejsi a plynulejsi prejit na cervenou, kdyz vidim, ze nic nejede!

0 0
možnosti

markthrone

7. 2. 2009 9:33
Chodím na červenou,

protože kdybych měl ve městě čekat na zelenou, tak se nedočkám a přijdu všude pozdě. Navíc semafory jsou nastaveny na rušných místech tak, že chodec ani nestihne projít přes cestu.

0 0
možnosti

buxus

7. 2. 2009 9:40
Re: Chodím na červenou,

Prodleva na semaforech je nastavena tak, aby i pomalejší chodec stihl přejít (vstoupí-li na přechod ještě na zelenou). Babičky o hůlce problémy mít mohou, ovšem v jejich případě by chůze na červenou byla sebevražda.

0 0
možnosti

buxus

7. 2. 2009 8:28
Je tady ještě jeden aspekt

Většina chodců jsou i řidiči. Pokud si nějaký takový člověk vypracuje návyk, že červená vždycky neznamená "stůj", může dost snadno, třeba podvědomně, reagovat podobně i za volantem.

0 0
možnosti

tata01

7. 2. 2009 8:41
Re: Je tady ještě jeden aspekt

na přechodech chodím tak jak se mi to hodí a jak to jde, ale v autě  prostě červená je červená a rozhodně ani podvědomně nemám touhu ji nerespektovat (jezdím 30let)

0 0
možnosti

PeTaX

7. 2. 2009 8:13
Červená, červená?

Není to ta barva, co je na semaforu úplně dole? ;-D

Souhlasím se starou paní učitelkou. Ještě nezblbla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,35
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!