Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

7. 7. 2009 23:00
Kradete mi témata

zrovna dneska jsem v tramvaji přemýšlel, že bych mohl sepsat pojednání na téma "Vynálezy, bez kterých nám bylo líp" a sekačka na trávu a křovinořez měly být jedny z hrdinů. :-)

0 0
možnosti
J

jaruca

7. 7. 2009 21:50
Na západní frontě klid - nádhera, zažívám občas,

ale zdrhám do hlubokých lesů a tam je božský klííííd, odjede človíček z hlučícího a sekačkotraktůrkem řvoucího města, vidina klidné přody a tu máš čerte kropáč, pracovní zápal zuří od raního sobotního kuropění, mají rozum v neděli je klídek. Pabavila jste mě, děkuji;-DV

0 0
možnosti
RB

erben3

7. 7. 2009 11:50
.

Karma za pobavení, ale za to přece nemůže Mountfield :-) Vyrůstal jsem na vesnici a podobné zvuky k ní o víkendech zkrátka patřily. Sekačky tehdy za bolševika nebyly, nebo si na ně aspoň nevzpomínám, tráva se sekala kosou a dávala se většinou králíkům. Ale zvuk motorových pil či cirkulárek byl běžný, do toho kokrhali kohouti, kvokaly slepice... zkrátka venkov. Ale bylo tam nádherně a bylo to hlavně moje dětství, na které nikdy nezapomenu.:-)

0 0
možnosti
S

StřeLenka

7. 7. 2009 11:42
Dříve a nyní

Tak tenhle článek mě pobavil. Hned jsem si vzpomněla na dobu svého dětství, kdy jsme, jako snad každý na vesnici, připravovali dřevo na zimu a celé víkendy u nás hlomozila pila. Pak, po zavedení plynu, byly slyšet občas míchačka, občas i ta sekačka, ale dalo by se říci klid.  Přestěhovala jsem se do Prahy do celkem klidné čtvrti. Různé ...ačky celkem nepřipadají v úvahu. Zato .... třídíme odpad!!! A máme zodpovědné spoluobčany vhazující skleněné lahve do prázdného kontejneru zásahně před šestou hodinou ranní. Zlatá sekačka!

0 0
možnosti
HT

Hanouš

7. 7. 2009 11:13
Taky souhlas, i když

na druhou stranu, kdy by to měl člověk udělat, když ne o víkendu. Když člověk přijde z práce v pět hodin večer, tak sousedi řvou, že chtějí mít večer taky chvilku klidu. Proto jsem pro (a taky to tak praktikujeme), že na zahradě se lomozí v sobotu. Ve svátek a v neděli nikdy.

0 0
možnosti
MH

Markéta H.

7. 7. 2009 10:33
Máte pravdu,

jen nevím, jestli za to může jen ten Mountfield....když jsem byla malá (t.j. tak před 20 lety...), bydlela jsem na vesnici kus od Prahy a bylo to v neděli nemlich to samý a Mountfielda tenkrát nikde nevidět.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

7. 7. 2009 8:25
Máte naprosou pravdu.

Nechápu že to není řešeno vyhláškou. U nás postavili řadové domky. Vypadá to teda jako předlouhý panelák naležato, každý má u něj zahradu 8x8 m, kam se mu vejde i šlechtěný pažit který každý týden obhospodařuje. Mám pocit že mají jednu společnou sekačku, která celý víkend koluje po zahrádkách (z ekonomického důvodu by to bylo logické) ale zjistil jsem že tomu tak není. Každý má svou, jen každý začne sekat ve chvíli co soused skončil.

0 0
možnosti
JJ

jita

7. 7. 2009 8:41
Re: Máte naprosou pravdu.

To je tak. Celou dobu co seká soused si říká, taky bych měl... taky bych měl. Když doseká, zvedne se a jde na to. Nebo je to jinak - manželka říká no vidíš Pepu, ty se tady válíš a on už má skoro posekanou zahradu. Ryje do něj po celou dobu co soused seká. Pak už to muži je protivné a jde pro sekačku.

0 0
možnosti
J

Johan4

7. 7. 2009 8:23
Máte pravdu,

míst, kde by neplatil jeden z dodatků Murphyho zákonů - ať příjdeš kamkoliv, vždy je tam nějaký blb se sekačkou, motorovou pilou nebo štěkajícím čoklem - , ubývá. 

0 0
možnosti
DB

dejavu26

7. 7. 2009 8:16
dozvuky z chirurgie a plastiky

 

Tyhle kutilské a zahrádkářské víkendové orgie mají pak zajímavé dozvuky na chirurgii . Pamatuji se, jak se na JIPu plastické chirurgie o víkendu zachmuřeně vždy trousili lidé s prstiky v pytlících s ledem. Vrcholem tam byl jeden člověk, který řezal na cirkulárce, o kterou se mu opřel kamarád, ta se překotila a jemu to uřízlo ruku a ještě se zařízlo do půli stehna.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 17,82
  • Průměrná čtenost 2883x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!