Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

krllo

10. 2. 2012 21:05
Lékaři mají výhodu, že za nic neručí.

A k takovým lidem patří zejména politici, kněží, finanční analytici.:-(

1 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 2. 2012 20:47
Zaplatili jste nadstandard, nebo uplatili operatéra?

Pokud nadstandard, v čem spočíval? V osobní účasti vámi zvoleného operatéra?  Možná byla špatná volba nadstandardu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 2. 2012 20:42
Vy jste měla dojem,že si kupujete lékařský výkon se zárukou?

Ona je na něco takového záruka možná?  Když si odmyslíme tu přírodu (o které  v y   možná píšete s ironií), tak zde ještě existuje fakt, že všichni jsme omylní.  Slyšíte (tedy "čtete")??  Všichni.

0 0
možnosti
D

dvbt

10. 2. 2012 16:21
Napřed záloha, zbytek až jak to dopadne

"Ano, přátelé nadstandardní operace se zdařila, pacient však zemřel" Mám dojem, že jsme jaksi v těch nadstandardech móc a móc horliví. To  je sice hezké, že dostanu např. kyčelní kloub vyrobený firmou "Krupp" extra třída, držák, jak říkam, až do rakve. To  je sice hezké, že mě ho bude operovat "pan profesor, Mudr, Dr, CsC a Pudr na konci jména, když vlastně to ostaní kolem operace a po ni může být totální aušus, nedbalost a lhostejnost.

A protože výsledek není nikdy dopředu znám, je to jako bych platil za zajíce v pytli. Proto bych se přikláněl k tomu aby to bylo zálohově a když to bude OK zbytek dostane zdravotnický ústav až po propuštění klienta z péče. Jen tak lze zaručit, že to nebudou tunely na lidi věřící v zázraky a všemocnosti doktorů. A i ti kolem toho všeho se jaksi budou lépe a vice s nažiti, aby ten "kulich"  dokončil svou platbu .

1 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 2. 2012 20:43
Re: Napřed záloha, zbytek až jak to dopadne

Když někdo věří ve všemohoucnost doktorů, je to blb.

Žádné, až jak to dopadne: nechceš platit, kloub bude standardní.

0 0
možnosti
E

Escoto

10. 2. 2012 16:17
Článek je blbost...

... a autorka si zřejmě myslí že člověk je jakou auto a když se nadstandartně zaplatí, tak se všechno dá opravit. Ne, kdepak, podělat se může leccos a sebelepší chrirurg nemusí přes veškerou snahu pacienta zachránit.

2 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 2. 2012 20:44
Re: Článek je blbost...

R^R^  já bych sice napsal 'hloupost', ale jinak souhlasím

1 0
možnosti
V

visnevski

10. 2. 2012 15:46
nesouhlasim

s moznosti priplacet si za vyber lekare z nasledujicich duvodu:

1.) je to zcela nesystemove, teoreticky by to mohlo vest k rozvratu urciteho karierniho urceni lekaru, tzn. napr. prednosta, nebo - obecne - renomovany lekar, by mel byt vyuzit ve verejnem (podtrhuji) systemu co nejefektivneji - k vychove mladsich, reseni nejslozitejsich vykonu a rozhodnuti, vedeckym ukolum apod. Zahlceni takoveho lekare řadou banalnich operaci pacientu, kteri se rozhodli si priplatit, je mozna lepsi pro konkretniho pac., mozna i pro vybraneho lekare (mel by pochopitelne vyznamne participovat na zisku z takoveho priplatku), ale rozhodne ne pro cely system.

2.) i kdyz pac. budou podminky vyberu lekare za priplatek podrobne vysvetleny, pac. podepise jiste pravne neprustrelnou smlouvu, budou se nevyhnutelne stavat situace popsane v blogu: horkost a pocit krivdy pacienta a/nebo pribuznych pri spatnem vysledku, to je jeden z duvodu proc by lekar nikdy nemel prijimat od pacienta penize.

0 0
možnosti
DH

David H

10. 2. 2012 15:26
no ono je to tak,

že peníze strčil pan profesor do kapsy a asi i svou práci provedl dobře, jenže o přežití často rozhodují jiné věci a ty už pan profesor neovlivní...

2 0
možnosti
VH

Stará kára

10. 2. 2012 20:45
Re: no ono je to tak,

Jo - ta příroda, nad kterou autorky ohrnuje nos.

0 0
možnosti

dva mraky

10. 2. 2012 15:03
a neni to vsude stejne?

Pokud si zaplatite nejlepsiho advokata taky vam nezaruci, ze spor vyhrajete

0 0
možnosti
DH

Drazula

10. 2. 2012 14:19
Dle všeho

Dle všeho nebyl stav Vašeho příbuzného dobrý, sama píšete, že se jednalo o mnohahodinovou operaci. Bylo by dobré popsat jeho stav před operací. Lékaři, ani sebelépe zaplacení, prostě zázraky dělat neumí... A jak už tu někdo psal, i u banální operace se může stát cokoli, natož po těžké a náročné. Nikdo nesnižuje onu smutnou záležitost, je to tragédie, to nepochybně, upřímnou soustrast,  pokud máte pochyby o poskytnuté péči podejte podnět třeba na lékařskou komoru, ať to přešetří..., můžete napsat do Soukromých dramat, Černých ovcí atd.

0 0
možnosti
FH

Bouše

10. 2. 2012 13:15
Každá i sebebanálnější operace představuje riziko,

které se nedá předvídat. To se pochopitelně nedá odstranit ani úplatkem ani legálním nadstandardem. Jinak se přiznám, že jsem vůbec nepochopil toho Kulicha v závěru článku.

0 0
možnosti
TK

honda_mrkos_pajdusakova

10. 2. 2012 15:05
Re: Každá i sebebanálnější operace představuje riziko,

Zřejmě chtěla naznačit, že se jednalo o prominentního pacienta, který měl ještě navrch potřebu nacpat profesorovi do kapsy úplatek. Avšak i takoví lidé jsou od přírody smrtelní...

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!