Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MIlan Krajčovič

19. 12. 2007 15:49
To jste zase píchla do téma :-)

Je tu a opět vzbuzuje vášně. Někdo jakoby nechtěl pochopit co je jádrem článku.

Souhlasím s myšlenkou ale jak někdo poznamenal naši staříci odmítají nové technologie. Pokusil jsem se ale jediné co pochopili je červené a zelené tlačítko. Čísla uložit a následně je použít je problém. Zkusil jsem i internet ale moji rodiče skuečně neslyší na výhody, které to přinese. Takže počítač rok využívali jako hrací konzoli a přehrávač.

Pravdou je i to, že display je tak malý, že je potíž písmenka vidět a prsty taky neposlouchají.

Nicméně píšete hezké texty a co je důležité jsou člověčí i vtipné. Nedejte se. 

0 0
možnosti
AH

nyny.

19. 12. 2007 16:41
Re: To jste zase píchla do téma :-)

Jedna firma, tuším Jalblotron, vymyslela mobil pro seniory, který je velký a vypadá jako normální telefon na pevnou, má veliký displej a obrovská tlačítka, aby i starý a nemohoucí člověk mohl vyťukat a trefit písmenko či číslo a také na displej viděl.To se mi pro staré lidi moc líbilo.

0 0
možnosti

Radek

19. 12. 2007 11:20
Vážená paní,

né každá stařenka může šukat ve světničce a skákat přes plot pro peříčko. Moje babička se dost dlouho učila zapnout, přepínat a vypnout TV. Nedokážu si představit jak by se mohla naučit svými bolavými prsty vyťukávat SMSku a dokázat jí odeslat. (Jinak SMS lze posílat i z pevné linky, na to nepotřebujete mobil)    Naštěstí technika je o hodně dál než vy, takže dneska není problém mít doma alarm, kde stačí zmáčknout jedno červené tlačítko a ten už sám odešle zprávu na určené místo. A nemusí se jednat jen o dceru, může jít o pečovatelskou službu, případně městskou policii.

0 0
možnosti

Eva Klokočníková

19. 12. 2007 12:53
Re: Vážená paní,

Vážený pane, předpokládám, že žijete ve městě. Na venkově je dost často problém i zařídit odvoz sanitkou, natož červené tlačítko... Děkuji zs příspěvek a přeji hezké vánoce. EKV

0 0
možnosti

Daniel

19. 12. 2007 9:34
Paní Klokočníková dobrá rada neuškodí a hlavně je zadarmo

Paní Klokočníková, moji staříci a stařenky již dárek dostali od pana Julínka  a jsou z toho tak šťastn , že už další dárek nechtějí, že prý už by to samou radostí neunesli .

Dále Vám moji stařící a stařenky velmi děkují za to asertivní oslovení. které tak nějak všeobecně patří k Vašemu teplému stylu psaní a ptají se,  jak Vás mají oslovovat, až Vám budou děkovat za výborné rady. Navrhují třeba "odkvetlá mladice".

Jeden z těch staříků, shodou okolností lékař, si Vás dovoluje upozornit, že staří, ale inteligentní lidé si myslí, že ta nemoc, kterou léčíte panicilínem se jmenuje správně laryngitida, není to nemoc hlasivek a penicilin se na ni moc nehodí.

Jinak Vám všichni ti staříci a stařenky vzkazují ať píšete dál, že "mladých a chytrých" lidí není nikdy dost. 

0 0
možnosti

Eva Klokočníková

19. 12. 2007 9:49
Re: Paní Klokočníková dobrá rada neuškodí a hlavně je zadarmo

Pane doktore, netrpíte Vy nejakým komplexem? Klidně mi říkejte, jak chcete, třeba milá stařenko... A více přemýšlejte. Hezké vánoce.V

0 0
možnosti

nepolitik

19. 12. 2007 8:59
Opět výborně paní Klokočníková,

počítače ovládám dokonale, ale SMS mi činí stále potíže. VVVVV

0 0
možnosti

Eva Klokočníková

19. 12. 2007 14:35
Re: Opět výborně paní Klokočníková,

Za ta srdíčka moc děkuju...V

0 0
možnosti
DK

Dave

19. 12. 2007 8:12
Řešení je jednodušší

Pěkný článek na zamyšlení, nicméně skutečnost by byla trochu jiná. Dnes je již samozřejmostí, že člověk vidí číslo volajícího. Pokud mi zavolá někdo jehož číslo znám a neozve se, poznám, že je něco v nepořádku.

0 0
možnosti
MB

buxus

19. 12. 2007 7:53
Naše milá O2

... poskytuje tak "výhodné" podmínky pro pevné linky, že ve vesnici co mám chalupu i nejsklerotičtější děda přišel na to, že platit měsíční paušál 400 Kč a pak ještě poplatky za hovory (přičemž si ji do lesa na houby vzít nelze), je o trochu dražší než 200 Kč za pololetí za kupón do mobilu. Teď navíc přišla Motorola s perfektním tahem - velmi hezký nedotovaný mobil, s velkými údaji na displeji (jen pro hovory a SMS) za 699 Kč. Nechápu, jak někdo z těchto lidí může platit O2 tak nekřesťanské peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!