Na něco jste, vážení koaliční partneři, fakt zapomněli

"Konečně silná vláda" - tak zní titulek z dnešních novin. Tak silnou vládu jsme prý od roku 1993 neměli. Tato silná vláda však - podobně jako všechny těsně porevoluční vlády - zapomněla na fakt, že naše společnost se dosud nevypořádala s dluhy, které vůči obyvatelstvu má komunistická strana.

Komunistická strana Československa měla být v roce 1990 zrušena. Měla být odsouzena za všechny zločiny, za které je plně zodpovědná. Měl jí být zabaven majetek i finanční prostředky.

Ano, chápu, že Havel a spol. tehdy chtěli vybudovat demokratickou společnost, která samozřejmě musí umožnit existenci i levicových stran. Však to se nevylučuje! Však si mohli komunisti založit novou stranu, která by odsoudila zločiny napáchané KSČ. Začít pěkně od začátku. Místo toho si tato strana přidala do názvu M a jede se dál...

Vím, že některé těžké zločiny napáchané za komunismu již byly odškodněny. Kdo ale převezme zodpovědnost za to, že celé generace lidí nemohly studovat to, co si studovat přály, že celé generace lidí nemohly pracovat v oborech, v kterých si pracovat přály, kdo převezme zodpovědnost za narušené rodinné vztahy, za nedostatečnou výuku skutečně světových jazyků, za poškozená zdraví celých generací v důsledku špatného životního prostředí i nedostatečné zdravotnické péče, za překrucování dějin, za vymývání mozku a hlavně neustálý strach, v kterém se dříve žilo? Mohla bych pokračovat. Nechci. Promiňte, zvedá se mi žaludek.

Včera jsem si přečetla text koaliční smlouvy. Do vyhledávače jsem zadala slovo "komuni", abych zjistila, jestli se v ní někde píše o konečném vypořádání se s komunisty, kteří stále mají poměrně velkou podporu u obyvatelstva.

V koaliční smlouvě nalezl vyhledávač jen šestkrát slovo odvozené od slova "komunikovat". Nic jiného.

Zase se zapomnělo. Nebo je to záměr? Co Vy na to, pane kníže. Tady nejde o finanční vyrovnání, tady jde o to, aby se konečně řeklo, že to byl zločin, kdo je za něj zodpovědný a že už se to nesmí opakovat!

Autor: Eva Klokočníková | středa 14.7.2010 12:45 | karma článku: 22,17 | přečteno: 2184x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42