Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sedmikráska

1. 3. 2008 18:01
Odklad

Taky jsem dostala odklad, protože jsem rozená v listopadu a i když jsem byla očividně "napřed" oproti ostatním dětem, tehdy rozhodovalo pouze datum a ped-psych poradna měla cejch nenormálnosti. Takže jsem v první třídě pravidelně usínala u čtení a počtů, psaní pravda bylo trochu obtížnější. Když se na to zpětně dívám, raději bych byla průměr ve třídě starších žáků, což by mě motivovalo ke zlepšení, než hvězda o ročník níž, která ztratila motivaci a úspěchy byl hlavně na obtíž, jak už to tak bývá. Nevím, co na těch odkladech všichni mají, možná je lepší, když se dítě občas popere s neúspěchem, než když celý život vyrůstá jak v bavlnce.

0 0
možnosti

Erciyes

22. 2. 2008 3:39
blogy na iDnes

Ale jistě není tak retardovaný jako někteří místní bloggeři (Prokop, Kříž). To je skutečně neuvěřitelný, čemu dává iDnes prostor.

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

21. 2. 2008 15:35
Chi

svého času jsem o tom měla článek Můj syn zvláštňák.... Podobné...

Kdyby mi k tomu ještě nabídli odložení školní docházky, tak se asi počtverečkuju.:-)

0 0
možnosti

Hucul

21. 2. 2008 13:08
To jste nemela....

Nemela jste si to nechat takhle vnutit. Kvuli odlozenemu nastupu do skoly pak student VS muze skoncit se skolnym na krku, zvlaste ted, kdyz existuje 9. trida na ZS. Zdrzuji ty deti, jak to jde, aby jim pak pekne nauctovali kazdy pulrok navic pres 26 let veku. A jsou to solidni sumicky. Ja jsem narozena na konci srpna a taky me chteli zdrzovat. Jenze ja uz od tri cetla, takze se s nikym maminka nebavila. Maturovala jsem v 17ti, protoze jsem jako posledni utekla devitce. A pak jsem si spokojene studovala do 26ti, udelala napred bakalare a pak si rozmyslela magistra pekne v klidku. Ted mam tri diplomy a sleduji, jak moje sestra, kterou zdrzela autohavarie pred maturitou, bojuje se skolnym. :-/

0 0
možnosti

kočkakočka

21. 2. 2008 13:32
Re: To jste nemela....

Hmm, já mám teda jenom magistra, ale zvládla jsem to i s devítkou do 24;-);-D

0 0
možnosti

elwir djangala

21. 2. 2008 11:58
učitelské povolání

je výsadou žen a podivínů, kteří žijí s mamínkou. Čest několika výjimkám, co si přivydělají bokem jako poradci, nebo tak něco.. Muži ve vzdělávacím systému chybí a to proto, že s 16 000 hrubeš by rodinu neuživili. Jdou tedy ze školství pryč a zůstávají ženy a podivíni.

0 0
možnosti

Eva Klokočníková

21. 2. 2008 19:00
Re: učitelské povolání

Dobrý den. Naší společnosti vládnou muži, kolik je žen ve vládě, parlamentu...? Nechť vytvoří muži mužům takové finanční podmínky, aby jich bylo ve školství víc. Chlapa vychová jen chlap, nezlobte se za ten názor. Já výchovu nové generace považuji za důležitější než nákup nové vojenské techniky, která pak koroduje v garáži a nikam nedojede...Díky za názory.V

0 0
možnosti

hela

21. 2. 2008 9:57
Velice jste

mě svým článkem osvěžila, po ránu. Mám dva syny, myslím že normální vzorky kluků a od školky si to s nimi "vyžírám". Propracovala jsem se za ta léta od "paní učitelka má vždycky pravdu" až po totální averzi k většině učitelek,  z mé strany. Přesně podle vašeho článku - je zajímavé, že s těmi několika muži-učiteli, co se vyskytli, nebyl nikdy žádný rozkol, žádný problém. Myslím, že mě už naše školství ( nebo mí synové ? - záleží na pohledu) připravilo o pár let života a až mi učitelky zmizí ze života, já si strašně moc oddychnu... Příběh vašeho zprvu "nezdárného", ve skutečnosti však povedeného syna vlívá do žil naději i nám dosud smýkaným matkám .;-D ;-(

0 0
možnosti

Jiří

21. 2. 2008 9:56
Opožděná docházka nebyla možná špatný nápad

Znám více rodičů, např. dcera rozená v červnu, kteří se k tomu rozhodli sami. Než aby holka byla v mírné nevýhodě, tak ji naopak zvýhodnit. Nebude nejmladší ale naopak nejstarší - či lépe řečeno, takových opozdilců bude celá řada. Takže ti v normálním věku jsou pak v nevýhodě.

Chlapci vyspívají trošku pomaleji, nejde o IQ, ale fyzicky a psychicky. A školství je šité na míru holčičkám. Možná méně chytrým, s nižším IQ (srov. mistryně světa v šachu nemá na deset nejlepších velmistrů), ale snaživějším a cílevědomějším. Kluci myslí jen na blbosti (to znám podle sebe), i malá holčička je leckdy velmi cílevědomá.

Já to zažil - známky jsem měl sice slušné, ale horší než dívky, které nic moc chytré, ale snaživé. To je všeobecný problém, školy utloukají talenty a podporují průměrnost - hlavně jde o snaživost. Bylo za socialismu a dnes v jiné podobě taky, často ještě horší.

Pro syna to byla spíš výhoda. Já měl problémy s psaním a kreslením - spíš ve smyslu krasopisu.

0 0
možnosti

Jiří

21. 2. 2008 9:59
Re: Opožděná docházka nebyla možná špatný nápad

Četl jsem velice rychle, normální texty, nemyslím nějaké slabikáře apod. Jenže pí. učitelce na krasopise hodně záleželo. Takže vyšší třídy byly spíš úlevou.

Pokud jde o šikovnost a motorické dovednosti, tak si myslím, že jsem dosti šikovný, rozhodně nadprůměr. Třeba jsem byl taky retardovaný. ..

0 0
možnosti

Jarka

21. 2. 2008 9:45
mamca dela

v pedagogicko-psychologicke poradne. setreni na skolni zralosti se delaji bezne. pro deti je to lepsi. jen se divim ze s vami mluvili tak debilne.

0 0
možnosti

Xavon

21. 2. 2008 9:22
titulek

Podle toho titulku jsem tipoval, že se přiznáte, že Váš syn se jmenuje Petr Tluchoř, Marek Dalík nebo Ivan Langer. A ono je to takhle... ;-D

0 0
možnosti

nepolitik

21. 2. 2008 9:20
Paní Klokočníková opět vynikající

Moc děkuji. Mám podobnou zkušenost v rodině. V rodině manželčina bratra měli velmi živého synka, který byl se soudružkami na kordy a švagrová se vždy když šla na SRPŠ hrozila co se dozví. Jednou však nastoupil do synovcovy třídy učitel a když opět přišlo shromáždění rodičů a prala se na syna tak jí pan učitel řekl: "Je trochu živější, ale to já zvládnu." a bylo po problémech. Od té doby chodila švagrová na schůzky rodičů bez obav. VVVVV

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,35
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!