Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

KOLDAK

5. 9. 2011 16:33
O víkendu v Ostravici

jsem viděl zdravé kaštany, kolem kterých klíněnka neproběhla ani mimochodem. Copato japato, někde to jde a jinde ne? (Podotýkám, vedle ve Frenštátě byly jírovce sežrané do mrtě, takže klimatickými podmínkami to asi nebude).

0 0
možnosti
RP

radim36

5. 9. 2011 16:10
No, vědci z Jihočeské Univerzity nejdřív musí vyfasovat

od státu na dlouholetý výzkum klíněnky takových 200 miliónků. Teprve potom se dá čekat, že se ekologističtí aktivisté probudí a podporováni "vědeckými argumenty" těchto "vědců" a nějakým dalším miliónkem vyfasovaným od státu na "propagaci" kolem klíněnky začnou být i stran klíněnky aktivní podobně, jak byli aktivní stran šumavského kůrovce.

Jinak se zdá, že pokud dochází k úklidu listí, jírovce a klíněnka spolu docela spokojeně vegetují. Klíněnka přežívá a jírovcům zkrácení vegetační doby listí o cca  měsíc září a kousek srpna moc nevadí. Snad jedině podléhají oslabené stromy jírovce nebo stromy tam, kde na podzimní likvidaci opadaného listí s klíněnkou kašlou.

0 0
možnosti
EK

fitzie

5. 9. 2011 15:39
není to tak zlé

vypadá to hrozně a já jsem první, komu se stýská po zlatém podzimním kaštanovém listí. ale zdá se, že to jsou stromy schopny přežít bez úhony.

0 0
možnosti
PH

modrénebe

5. 9. 2011 15:37
No jí si myslím,

že když poprosíte, ale moc poprosíte "hnutí duhu" v čele s p.Bláhou, tak tam pošle alespoň dva aktivisty.

0 0
možnosti

abrakus

5. 9. 2011 15:29
Zavolejte ...

... Stráskému na Šumavu ... ten už s klíněnkou zatočí ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!