Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Katka B.K.

11. 6. 2010 13:19
vtipné - karma :o)

ještě mě napadlo, že těmi telefonáty možná paní v pokladně provolala víc, než těch 30 Kč ;-D

0 0
možnosti

pletiplot

11. 6. 2010 13:28
Re: vtipné - karma :o)

Ale procesně vyřešila administrativní problém a příště už to bude umět vyřešit bez telefonátů. A správně porcesně by s tím postupem měl nadřízený seznámit i ostatní pracovníky na stejné pozici.

Sakra to jsem nevěděl, že jsem takový byrokrat.

0 0
možnosti

ODSCSSD

11. 6. 2010 9:30
ja kdyz sem se ozval ze za kontrolu se poplatek neplati

dostal jsem vynadano... co je poucuju....  a za kontroly platim poplatek neustale.

0 0
možnosti

lrklo

10. 6. 2010 22:52
Naprosto typické pro naše zdravotnictví.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

ExPat

11. 6. 2010 1:42
Re: Naprosto typické pro naše zdravotnictví.

Dle mych zkusenosti "svetobeznika" - naprosto typicke pro jakekoliv 'vyspele' zdravotnictvi kdekoliv. Asi nejhorsi - UK. USA na druhem miste, ale opravdu jen o vlas.

0 0
možnosti

Gmur

10. 6. 2010 9:31
mozna, ze by se mely platit poplatky

az po lekarskem vysetreni. Ne pred . Jako je to v cizine bezne.

Ale jinak dobry. Takovy cesky. R^

0 0
možnosti

mira787

10. 6. 2010 15:18
Re: mozna, ze by se mely platit poplatky

nejlepsi je kdyz te ten doktor jeste serve nic ti nenapise a chce po tobe 30 korun. taky se mi to uz stalo a ne jednou. ja si tam vzdycky pridu jak nejakej prosebnicek a oni se chovaj jak to ze je vubec obtezuju. u tech nasich doktoru ton jde kdyz ma clovek rymu nebo kasel a nebo chce jenom na par dni neschopenku, pak je vsechno v poradku ale nedej boze kdyz ma clovek nejaky problem.

0 0
možnosti

iwwi

10. 6. 2010 9:08
zmatek

Při odchodu z porodnice krajské nemocnice jsem dostala na výběr poplatek zaplatit nebo podepsat darovací smlouvu. Vzhledem k tomu, že nepatřím mezi "sociálně nejslabší" ;) jsem se rozhodla poplatek uhradit. To se však ukázalo jako nemalý problém pro personál, neboť na to nejsou zvyklí a nemají pro tyto účely připravenou ani pokladničku s penězi na vrácení v případě bankovky s vyšší hodnotou. Nastala i sutuace, kdy mě sestřičky přemlouvaly, ať tu "smlouvu" podepíši, dělá to tak prý každý :O Nakonec sáhly do svých úspor (pravděpodobně na kávu a občerstvení :) ) a peníze zpět mi vrátily s tím, že si to tam nějak vyúčtujou.

Přišlo mi to směšné především v kontextu toho, jak nyní jedna velká strana ruší proplácení poplatků v kraj.nem. protože jí toto gesto nepřineslo vítězství ve volbách jaké čekala. Hlavně že dovedla systém vybírání poplatků k takovému chaosu.

0 0
možnosti

jjona

10. 6. 2010 6:30
Bordel

Je v tom bordel. Bydlim v USA a je pravda, ze cesi by si nemeli stezovat, protoze  i kdyz tady platite zdravotni, tak mate spolucast, at uz je to blbych 10 dolaru za navstevu. ne kazdy American je bohaty, jak se muze zdat v TV, ale proste je to tak, platit se musi. Co se mi ovsem libi je, ze se u doktora objednam, takze nejsem v cekarne 2 hodiny, personal a prostredi je preijmne. Bezne leky typu ibuprofen koupite v samosce, takze nemusite do lekarny a pokud berete leky douhodbe, tak vam daji jeden recpt, tam vam napisou na kolik doplneni to je (leky se tu odpocitavaji do lahvicky a tam je pro koho, davkovani a kdo to predepsal a kolik doplneni). Az doberete, jdete rovnou s tou lahvickou do lekarny, kde vam daji novou davku. A nemusite chodit za doktorem.

0 0
možnosti

GU.HU

10. 6. 2010 20:09
Re: Bordel

on někdo posuzuje USA podle TV? Možná malé děti...

0 0
možnosti

vzdyt_to_rikam

9. 6. 2010 21:17
:))

Já už jsem věnovala Thomayerově nemocnici asi tak tři kila, protože "bez lístečku" mě nechtěli pustit ani do baráku, kde doktor sídlil a pak se ukázalo, že za tuto návštěvu platit nebudu. Ptala jsem se, co teda s "lístečkem", tak mi řekli, že si ho mám "nechat na příště";-D Tak se rejžuje;-D Ne že by mě pár korun zabilo, ale ten princip - zaplať, a pak se ukáže, jestli máš za co, kdyby ne, tvoje smůla, už jsi zaplatil:)) To jako kdyby u vstupu do Teska vybírali bůra za rohlíky a můžete si jen držet palce, jestli je budou mít a když ne, máte smůla, bůra propadlo Tesku;-D

0 0
možnosti

janny - ban za vrhačku mimin

9. 6. 2010 22:50
Re: :))

jo, tak to máte, i když smutnou, pravdu

0 0
možnosti

Calinda

9. 6. 2010 10:15
Pobavilo

mě, jak je autorka článku "nadržená" na těch třicet kaček ;-D Pokud Vám opravdu tak hrozně záleží na zmíněné nemocnici či "¨komunikaci s pacienty", věnujte na účet nemocnice mnohem větší částku, ne tady okázale dávat najevo, jak strašně ráda platíte 30,- Kč. Aby bylo jasno - proti placení poplatků nejsem, jsem pro, ale vždy prostě mi přijde směšné, když to někdo takto okatě řeší, aby jako všichni okolo viděli, že on je rozhodně pravičák... Jinak s mizerou organizací souhlasím, to je obrovská slabina a ještě dlooouho bude, to nevyřeší ani poplatky.

0 0
možnosti

jjona

10. 6. 2010 6:19
Re: Pobavilo

Autorka clanku mela na mysli, jaky je v otm bordel. Ne, ze by potrebovalal venovat penize, to nebylo hlavni tema clanku. Je to clanek usmevny a psany s nadhledem. Nic vic v tom nevidim. Naopak jsem se tu zasmala, jak to zase u nas funguje.

0 0
možnosti

doldoo

7. 6. 2010 8:35
zkušenost z Thomayerovky

přivezl jsem na pohotovost otce, neb se nám nedařilo zastavit krvácení. Přijeli jsme, zaplatili poplatek, otce během 2 minut ošetřili a doktor mu sdělil, že za takovou prkotiny nemůže vzít poplatek. Tak jsme šli na recepci a lístek nechali tam, s tím a%t ho někomu věnují.

My Češi jsme strašně rozmazlený, máme jednu z nejlepších zdravotních péčí na světě a de facto zadarmo. Přál bych Vám vidět úroveň zdravotnictví v Anglii, Irsku a to že tam zaplatíte asi 100x víc , než tady, je jaksi samozřejmé a o kvalitě se nedá mluvit. Ve Francii, Švýcarsku zdravotnictví asi na vyšší úrovni, ale pokud si dobře pamatuju, tak třeba ve Francii to bylo 50,-Eur na pohotovosti. Češi cestujte, povinně všichni třicetikorunkáři. Spíš by se mělo řešit, aby začínající doktoři neměli plat 19.000,-hrubého, aby nesloužili 36hod. atd. To nikoho nezajímá, ale 30,-Kč to jo (nejsem doktor, ale máme jednoho v rodině).

0 0
možnosti

Andrea1

7. 6. 2010 8:42
Re: zkušenost z Thomayerovky

Je zajímavé, že chcete řešit jen to, co se vám hodí do krámu. Co takhle řešit, že naše platy (natož důchody) se nedají s vámi uváděnými zeměmi vůbec srovnávat. Jinde se zase platí jen určité % z příjmu. To však u nás nemůže projít, protože by naši zbohatlíci a podnikavci (skutečných podnikatelů máme velmi málo) byli opět diskriminováni tím, že by platili víc než plebs.

0 0
možnosti

Matthew bee

7. 6. 2010 7:21
Poplatek

Nechápu, proč se poplatek vybírá před vstupem do ordinace. Spousta úkonů co vykonává zdrav. sestra je přece zadarmo, stejně tak kontrola. Všude jinde se také platí až po – v restauraci, v obchodě, tak proč platit dopředu? A otázka od sestry jestli máte zaplaceno není na místě. Máte právo neplatit hned, pokud u sebe nemáte hotovost nebo z jiného důvodu.

0 0
možnosti

Skurutt

7. 6. 2010 8:00
Re: Poplatek

Když se přítelkyně před pár lety pořezala na elektrickém kráječi, tak první starost sestry na pohotovosti byla, zda má zaplaceno 90,- Kč. Pak ji teprve vzali na šití...

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,75
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!