Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

23. 3. 2008 21:52
co dodat

Já tedy nemám pocit, že pojem ceny mírné a utopenci bratru za 90,- by spolu korespondovaly, nicméně pokud na hru s cenami přistoupíte a zaplatíte, tak pak těžko nadávat. Buď to přijmu a zaplatím, nebo odejdu středem někam, kde si hostů váží poněkud více.

0 0
možnosti
G

germanicus.az

23. 3. 2008 19:55
Kdo uteče, ten vyhraje

0 0
možnosti
MH

Mat_Hawk

23. 3. 2008 16:55
Možná jsem z jiného světa,

ale když zvu kamaráda nebo kamarádku (kteří notabéne přijedou ze zahr.) a kteří jsou mými hosty, tak je prostě zvu, tzn. platím za ně. Neříkám, že bych skákala nadšením, kdyby na mě z meníčka vykoukly dvojnásobné ceny, ale buď bych je prostě zaplatila nebo neobjednala, situaci svým hostům vysvětlila a šla bych o dveře vedle.  Vždyť Malá Strana je jedna hospoda vedle druhé... Ano, je to ze strany majitelů krčmy nepěkné, ale coby host bohužel tahám/-te za kratší konec provazu.

0 0
možnosti

3lipy

23. 3. 2008 16:39
Evičko,

0 0
možnosti
S

svetak

23. 3. 2008 13:46
Ach jo ...

Tedy to jsem se uprime zasmal. Jsem zvykly v Americe naopak o vselijakych svatcich hodne nakupovat, nebo jit si zaflamovat - protoze uz od nepameti obchodnici poskytuji zakaznikum drasticke slevy. Presne podle toho stareho prislovi: 'Nemusi prset, staci kdyz kape'. Ale radeji prestanu, nez me zase nekdo zacne nadavat do pitomejch Americanu ....

Hezke svatky,V

0 0
možnosti
C

chodovar

23. 3. 2008 13:08
Nekřesťanské peníze

Je pravda, že 2 buřty za 100, 150 nebo 180 korun je zlodějina, ale podívejte se na to jinak.

Majitel restaurace bude zvyšovat ceny tak dlouho, dokud to budeme ochotni platit.

V opačném případě bude mít prázdnou hospodu a sám přijde na to, že ve vlastním zájmu musí zlevnit. To je ta neviditelná ruka trhu.

Ceny jsou vysoké proto, že mezi lidmi je hodně peněz, ať už v korunách nebo v eurech. To je zaviněno neustálým zvyšováním platů, bez ohledu na množství vyrobeného zboží. A nemalou část inflace vytvářejí půjčky obyvatelstvu, které půjčené peníze utrácí.

Přestaňme si půjčovat a utrácet a ceny se kupodivu začnou snižovat, obchodníci se budou muset spokojit s nižšími maržemi. Pražáci mají smůlu, že ceny drží bohatí turisté ze Západu, ale i pro ně to začne být drahé.

0 0
možnosti
OU

23. 3. 2008 16:12
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
NS

Národ sobě

23. 3. 2008 11:19
My češi víme, jak na to, známe se přece dobře už tak dlouho

Víte o tom, že ten majitel té pivnice bydlí v sousedním domě napravo od Vás a je to ten docela sympatický milý soused s tím psem, co ho chodí venčit? Všichni majitelé hospod jsou naši milí, často nenápadní sousedé, ve městě, na vesnici, které zravíme a setkáváme se na ulici, v jiné hospodě nebo třeba v kině. Také pan Roman z ČEZu byl hodně milý soused, teď se odstěhoval, rovněž pan Dvořák z MHD, dříve ředitel PRIMY je milej člověk, i když extrémně zvýšil cenu jízdenek a to trvale a ti hosté, co byli před Vámi, než jste přišli, byli jiní majitelé hospod, obchodů a továren, kteří mají stejné ceny zase pro jiné jejich sousedy, kteří jim zase zvýší cenu plynu, mléka, piva nebo rohlíků. My národ jsme sami sobě sousedé a sami si zvyšujeme ceny jídel před velikonocemi nebo i trvale. Proto je to tak dobře, národ ví, jak na bratra, protože bratr je v česku bratrem a dobře si všichni rozumí. Jestliže všichni bratři zvýší ceny, tak si holt budou muset bratři na to zvykat, jako vždy. Národ sobě...

0 0
možnosti
J

jondr

23. 3. 2008 10:57
Když jste normálně ochotná

zaplatit za utopence 89 Kč, nezasloužíte si soucitu.

0 0
možnosti
EK

Eva K.

23. 3. 2008 12:10
Re: Když jste normálně ochotná

Já vím, 89 Kč je za dva buřty taky hodně, ale přece jen je trochu rozdíl mezi utopencem v hospůdce mimo turistické atrakce a utopencem v hospodě, kde je nájem i provoz takového podniku podstatně nákladnější. V Praze na Kampě se vyčuráte za 10 Kč, v  lese to máte zadarmo.:-) Vyberte si...

0 0
možnosti
MB

buxus

23. 3. 2008 10:05
Tohle je jasné ...

... i v jiných koutech světa. Neplatí to jen o turistických destinacích. Kdo se nechá zlákat na silvestrovký večer v nějaké restauraci, také se bude divit, jak šly cenu nahoru a kvalita dolů. Myslím si, že s relativně levnými hospůdkami v turistických oblastech se můžeme rozloučit. Spíše mne překvapuje, že nějaká taková se ještě na Malé Straně donedávna vyskytovala.

Jde často o krátkozrakou politiku majitelů, kteří odhání české hosty a spoléhají na turisty, kterým se už dvojí zdražování (růst cen + posilování koruny) začíná nelíbit. Nedávno mne hned u vchodu v jedné restauraci neomalený personál vyhodil s tím , že je celá zadána pro výpravu turistů. Budu si to pamatovat a už nikdy tam nepůjdu. Ne z trucu, ale proto, že tam, kde si usnadňují situaci přípravou dvou druhů jídel pro osmdesát lidí, směřují kvalitou spíše někam k závodní jídelně.

0 0
možnosti
H

halohalo

23. 3. 2008 9:40
A zkuste se vrátit zpět před samet.

Všude nepořádek, děsivé ceny, obsluha pod psa. Sortiment guláš a pivo. Dnes je ovšem situace jiná. Každý si může dle své chuti vybrat lahůdky jaké se mu zamanou. Čistota, vzorná obsluha a ceny mírné. To jsou plusy tržního hospodářství. Poděkujme SAMETU, že nám tento skok vpřed umožnil. Dobrou chuť !! 8-o

0 0
možnosti
U

ucitelas

23. 3. 2008 13:29
Re: A zkuste se vrátit zpět před samet.

Ty jsi skutečný bolševický ho/vado.Ano KAŽDÝ si může vybrat. Rozumíš ováde, vybrat.A užse nemusí vracet tam kde se mu nelíbí.Hospod je dost.ne jako tvoje opěvovaná zaplivaná sídlištní hospoda.ováde

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,46
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!