Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DP

MeGab

17. 5. 2010 7:39
„Staří politici kradou míň, než noví

Říkal mi jeden pamětník historku, které byl prý přímým účastníkem. V jedné obci u Blanska se za první republiky zvedla vlna  odporu, když se rozhodl podruhé kandidovat na starostenské místo. Když se mu rozhodli zastupitelé vyčítat zneužívání obecních peněz ve svůj prospěch, kurážně jim měl odpovědět, že jestli si myslí, že s novým starostou to bude terno, šeredně se mýlí. On, že už si za prvního volebního období postavil všechno, co potřeboval - opravil si cestu do statku, postavil si nový mostek přes potok. A...

Byl zvolen. ;-)

0 0
možnosti
N

notebook.r51

16. 5. 2010 11:21
Kdyby mohly volby něco změnit

už by je dávno zakázali.

V tom je totiž kouzlo demokracie - dát lidem pocit, že mohou o něčem rozhodovat.

(Za socialismu ten pocit lidi neměli a byl oheň na střeše - tak ať si teď užijou.)

0 0
možnosti
PS

Petr-007

13. 5. 2010 17:25
Slusny clovek kandidovat do snemovny nebude,

ti vzadu nejsou o nic moralnejsi nez jmena na prvnich mistech, jsou jenom mene schopni se protlacit dopredu. Takze otazka zni, je ve snemovne lepsi "schopny padouch" nebo "padouch neschopny"?

0 0
možnosti
ZK

SID09

11. 5. 2010 17:55
Autorka nám říká jinými slovy:

Volte ODS,ČSSD, KSČ, lidovce a zelené, jenom ne žádné neparlamentní strany, které by mohly vnést aspoň trošku pořádku a kontroly do té naší parlamentní džungle. !!!!;-O!!

0 0
možnosti
IH

logar

11. 5. 2010 17:57
Re: Autorka nám říká jinými slovy:

souhlasím, jenže jí to tady nikdo, zdá se, nežere!!

0 0
možnosti
TU

tuzemsky um

11. 5. 2010 17:12
hm,hm

až na to, že na kandidátkách nejsou dobří lidé, bez ohledu na pozici na kandiodátce je článek blábol. Nikdo mne nepřesvědčí, že někdo zkorumpovaný bude mít někdy dost. Naopak s "jídlem roste chuť". Chaty na Orlíku jsou vyměněny za jachty a rezidence v Toskánsku a na Floridě. Pod postelemi se povalují desítky milionů, ale krade se stále více. Mají s tím přeci zkušenosti a vyzkoušenou beztrestnost. Chtěl jsem jich pár jmenovat, ale každý si sám snadno dosadí. Budu volit nové malé strany. Jenom si to musím promyslet, aby můj hlas nepropadl.

0 0
možnosti
JM

jirka m

11. 5. 2010 16:51
No to je tedy věc...

Kdo to vlastně je ten "obyčejný člověk", který nemá být v politice?:-) Teď jsou tam neobyčejní lidé? :-) A proč by měl být nejsilnější argument pro ponechání současných politiků na jejich místech to, že už umějí používat hlasovací tlačítko, zatímco noví se to budou půl roku učit... :-)

0 0
možnosti
P

PavelCis

11. 5. 2010 16:01
To je ale ...

Jak muzete pak ocekavat, ze se neco zmeni kdyz budete porad volit ty same stare strany, co ukazaly, ze se umi akorat hadat, nadavat, hrabat a zesmesnovat. Nemyslim, ze krouzkovani je nutnost, ale pokud uz clovek chcete volit nekterou velkou stranu, mel by se aspon snazit, aby se zbavil tech z vseliakych kauz a podvodu znamych tvari a dostat tam aspon ty, kteri by mohli mit snahu zmenit to tu k lepsimu. Mimochodem http://www.zmenpolitiku.cz .

0 0
možnosti
KZ

Katka1

11. 5. 2010 15:17
Syté prase

Nebudu komentovat Váš článek, protože k tomu se necítím být povolána, ale neodpustím si poznámku k onomu sytému praseti.

Vaše glosa o tom, že hladové prase žere víc než syté, předpokládá jednu základní premisu: Tedy že existuje syté prase. Respektive, že existuje bod, od kterého již prase nemůže a začíná mít dost.

Tento bod v oblasti peněz neexistuje, nebo spíše má jej jen velmi omezené množství lidí. Prase pozná, že je syté a jakožto tvor poměrně inteligentní pozná, že když bude žrát dál, bude mu hodně blbě. Z přebytku peněz ještě nikomu blbě nebylo.

Takže bych Vás doplnila. Ano, hladové prase žere víc než syté. Ale sytá prasata neexistují.

0 0
možnosti
G

gh_12

11. 5. 2010 15:43
Re: Syté prase

politická

0 0
možnosti
DH

Denule

11. 5. 2010 15:08
Karma

naprostý souhlas. Pravdaláskařům se to asi líbit nebude, ale těm se většinou nic nelíbí (kromě Havla) takže jsou zvyklí.

Je to stejné jako v práci - nadáváte na šéfa, spíláte mu do ...., ale nahradit ho může zase někdo jemu podobný, nikoliv obyčejný Lojza z ulice. Politika je zaměstnání jako každé jiné, je třeba si v něm postupně budovat odbornost, cestou narazíte na profesionály i tunelářské lumpy a záleží jen na morálním kreditu jednotlivce, zda si zadá, či ne.

Označit všechny činné politiky šmahem za *** a volit neznámé strany, je na stejné inteligenční úrovni, jako označit například všechny doktory (omlouvám se jim, pouze příklad) za *** a léčit se doma sám.

0 0
možnosti
JS

qwe111

11. 5. 2010 15:21
Re: Karma

Ne, v politice to funguje presne naopak, nez nekde v privatni sfere. Zatimco v privatni sfere dokaze daleko vetsi skody udelat clovek nezkuseny, protoze neco zkazi, v politice je to opacne. Tam daleko vetsi skody zpusobi prave ten, ktery uz je tam dlouho, naucil se v tom chodit, ma vsude zname atd. Takovy dokaze rozkrast RADOVE vic. Ted prisel cas tu chobotnici rozbit...

0 0
možnosti
SR

Sam Raften

11. 5. 2010 14:56
takže řešení je volit pořád ty stejný ???

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,51
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!