Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Přesně jak píše paní Vandy níže - není to ve skutečnosti spíš Vaše vina, že dcera nevěděla o Laidenské mutaci v rodině?

Zevšeobecňovat toto způsobem, jakým to děláte Vy, je asi stejné jako kdybych měl dítě s cukrovkou, neřekl mu to, ono si následně dá s kamarády v cukrárně dortík s patřičnými následky, a já pak budu psát blogy o tom, že dort vás může zabít a že by na něm mělo být upozornění. Podobný příklad by se našel na každou potravinu či lék. K čemu by to upozornění bylo, když uživatelé o kontraindikaci sami nevědí, to už tušíte asi jenom Vy - mimochodem, zrovna v příbalovém letáku HA kontraindikace uvedené jsou (jako u každého léku).

1 0
možnosti
Foto

Třeba se gynekolog Vaší dcery ptal, jestli ve Vaší rodině někdo prodělal trombózu, ale to ona samozřejmě nevěděla, protože jste ji neinformovala, tak odpověděla záporně.

Nesvádějte to jen na lékaře, měla jste to být Vy, kdo ji jako první měl upozornit.

Moje dcera taky bere antikoncepci, ale já jsem jí řekla už někdy v patnácti o všech zdravotních rizicích, která se v naší rodině vyskytují. První zodpovědnost je na rodičích.

Vaše dcera měla měla obrovské štěstí a Vy si to už budete pamatovat.

7 0
možnosti
MH

Máte pravdu, že gynekolog se měl po všech kontraindikacích antikoncepce ptát. Můj se tedy ptal. A nabídl mi i provedení testů krevní srážlivosti, za což jsem mu vděčná. Přistoupil i na jaterní test 1x ročně, což už ani není v guidelines pro antikoncepci - ale prostě to děláme.

Škoda je ale i to, že když jste věděla, že vaše dcera Laidenskou mutaci má nebo se zvýšenou pravděpodobností mít může, když jste znala rizika, která v kombinaci s touto mutací přináší hormonální antikoncepce, a když vaše dcera již byla ve věku, kdy se dá předpokládat sexuální aktivita, že jste přesto neinvestovala trochu času do preventivního upozornění, že až někdy bude HA uvažovat, je to pro ni nebezpečné, protože... Prostě škoda. Jsem ale ráda, že se dcera nakonec uzdravila, to bylo štěstí v neštěstí.

4 0
možnosti
LC

Děkuji za váš článek, nejste sama, kdo má k hormonální antikoncepci negativní postoj. Často bohužel až díky špatné zkušenosti s ní. Připojuji se k dnes už početné skupině těch žen, které hormonální antikoncepci zavrhují a přizpůsobila jsem tomu i svou výchovu. Mnoho lidí stále ještě nechce slyšet a ani rozumět, je to volba každého z nás.

2 5
možnosti
IH

I45r83e29n15a 87H91r46u31b90á

16. 1. 2013 10:14

Proč by vám dcera ve svých 20 měla sdělovat, že si nechala napsat antikoncepci?

8 5
možnosti

Aha, tak Vy jste před dcerou až do její dospělosti zatajovala, že možná zdědila vážnou chorobu. A teď se tváříte, že za problémy může gynekolog?!

16 7
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 14,67
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!