Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Eva K.

30. 6. 2008 20:02
Někdo holt má prázdniny taky

Jo poslanci, ti se mají, tři měsíce placených prázdnin, ti můžou hlídat děti celému příbuzenstvu... ;-(

0 0
možnosti
MD

mikd

30. 6. 2008 14:53
hm

u nás fungují tzv. příměstské tábory, kde můžou být děti asi od 7do 16hod. asi za 30kč na den, to nikoho nezruinuje,je to řešení,ale má to malý nedostatek - oběd s sebou/jistě nikdo nechce, aby jeho dítě baštilo půl prázdnin studenou stravu/, ale ani to  tolik nevadí, bylo by to fajn, ale bohužel kapacita 20 dětí je poněkud málo a ještě než stihnete dítě přihlásit jsou už místa obsazená dětmi zaměstnanců DDm,který tábory pořádá.:-P

0 0
možnosti
MP

tridvaraz

30. 6. 2008 14:23
Tohle neznám.

Mám 3 děti v rozumných věkových odstupech - po 4 letech, nejmladšímu je dnes už 15. Nějak se mi nevybavuje, že bychom doma řešili podobný problém.

První dítě jsem měla při studiu VŠ, takže jsem měla prázdniny, následné mateřské dovolené dlouho řešily problém prázdnin. Prarodiče z obou stran byli maximálně nabuzeni na to, aby mohli hlídat, děti si sebou brali na vlastní dovolené ... spíš jsem mívala pocit, že to snad za těch 9 týdnů volna nemůžou děti všechno stihnout.

Možná bych doporučila rozvíjet vztahy v širší rodině, ono to leccos vyřeší.

0 0
možnosti
SJ

Izabelle

16. 7. 2008 21:06
Re: Tohle neznám.

a co by jsi delala, kdyz treba babicky a dedecci  nejsou??? Umreli nebo jsou nemohouci nebo bydli na druhem konci republiky?? Hmm? Stale "rozvijet vztahy v rodine?"Rv

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

30. 6. 2008 13:54
týden dovolené navíc pro matky?

jo, to ulehčí hledání práce ženám v reprodukčním věku. taky si zase budou moci stěžovat, že mají menší plat a horší kariérní postup než muži.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

30. 6. 2008 11:10
zpětný pohled

Problém kam s nimi už pár let neřeším, ale moji milí dospělí byli taky malincí. Babičky nikdy nefungovaly, na tábor jely děti dvakrát na týden se švagrovou, do zaměstnání si je brát neexistovalo - a vždycky se to nějak vyřešilo. Že bych byla geniální?;-D

Jo-pro rejpaly, děti byly školou povinné v letech  1991-2003.

0 0
možnosti
B

bijec_vsech_tupcu

30. 6. 2008 11:18
Re: zpětný pohled

no hold dnesni maminy maji pocit, ze nekdo jiny ma povinnost se starat o jejich deti, a to zdarma a nejlepe jeste s vyukou anglictiny a jizdou na koni:-)

0 0
možnosti
S

stedrik

30. 6. 2008 9:14
státe a podniku,plaťte!!!!!!!

 A co takhle vzít si neplacené volno.Holt si tu plazmovou televizi koupíte trochu později.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

30. 6. 2008 10:47
Re: státe a podniku,plaťte!!!!!!!

;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

30. 6. 2008 8:28
nu ...

napad rekneme zajimavy, ALE ... naskyta se jedna zasadni otazka: platit ten tyden dovolene navic bude KDO ? zamestnavatel ? ano ? a opravdu se domnivate, ze to nejak zlepsi pozici matek s detmi na pracovnim trhu ? ty matky, ktere si podnik ceni, jiz vetsinou ten tyden navic maji i bez nejakeho zakona, a ty, ktere jsou "lehce nahraditelne" ... ty holt budou "lehce nahrazeny". zadny zamestnavatel vam dobrovolne nebude platit tyden s detmi jenom proto, ze deti maji prazdniny ... a pokud k tomu bude takovy zamestnavatel nejakym zpusobem donucen, udela zrejme vsechno proto, aby se takovym platbam vyhnul.

0 0
možnosti
BM

bm64

30. 6. 2008 7:35
Kolektivní zařízení

nejsou vhodná pro každé dítě. Mě v dětství

pobyt v kolektivu děsil a nejhorší zážitek pro mě byl pobyt na táboře. Proto ani mé děti na táboře nikdy nebyly. Ale naštěstí měly babičky, jinak souhlasím, byl to vždy děs a stres.

0 0
možnosti
K

KrásaVesmírná

30. 6. 2008 8:04
Re: Kolektivní zařízení

vam se na tabore nelibilo a prot o tam nebyly ani vase deti? to  jste udelala chybu... to kdyz  vy nemate rada sachy tak je nebudou hrat ani deti? Jianak samozrejme kolektiv kazdde dite snasi jinak,  ovsem to, ze dite nevydrzi a desi se kolektivu je znamenim  problemu. Doporucuji psychologa. Pobyt  v kolektivu, socializace  je zakladnim stavebnim kamenem osobnosti.

0 0
možnosti
-

-clovek-

30. 6. 2008 4:54
naši děti jsou naší budoucností

Krásné zamyšlení, však jak tento problém vyřešit? Zrušme prázdniny, zrušme práci, zrušme politiky… Nebo ať ti politici a státní zaměstnanci naše děti o prázdninách hlídají. Nebo je také varianta na čas přestat rodit děti. Pak se zhroutí celý nesmyslný ekonomický otrokářský systém jako domeček s karet a musel by přijít jiný, který by si lidí vážil a ne je přepočítával jen na peníze a zisky. Přece ekonomie kapitalismu je postavená na příbytku obyvatel a to je největším důvodem přelidnění. Je tolik řešení a vše mají v rukou lidé ne politici. Děti jsou jen čísly v rukou ekonomů a jejich výchova je cíleně zaměřená ke slepé poslušnosti k vládcům. Proto se děti brání otrockému systému. Ale manželství a uživení sama sebe, je s té jejich dětské svobody v dospělosti zatraceně vyléčí. Nebudou děti, vymřou i vládci a znova se zrodí lidé.

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

29. 6. 2008 11:31
proč o prázdninách nefungují školky?

0 0
možnosti

lubossula

29. 6. 2008 12:00
Re: proč o prázdninách nefungují školky?

funguji, jen je jejich provoz omezen, napriklad tri skoly ve meste se stridaji a v prozovu je vzdy jen jedna. A to proto, ze i ucitelma MS ma 8 tydnu dovolene.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 17,82
  • Průměrná čtenost 2883x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!