Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PO

POToole

11. 8. 2008 1:24
Mila Evo,

jste moudra zena.:-)R^ Pavlina

0 0
možnosti
N

nepolitik

10. 8. 2008 19:08
K Cibulkovým seznamům

Nevím zda jsou tyto seznamy směrodatné, protože mého donašeče jsem na nich neobjevil, ale oficiálních seznamech Ministerstva vnitra ano.

0 0
možnosti
B

BobSenklár

10. 8. 2008 21:07
Re: K Cibulkovým seznamům

Taky tam chybí jaksi paní Cibulková ( matka ) a další VIP spolupracovníci.Zkrátka někoho odhalil, někoho zase ne, hlavně neodhalil, jak k seznamům vlastně přišel.

0 0
možnosti
D

důchodce

10. 8. 2008 15:45
život člověku

někdy přichystá takové překvapení, že - a to prosím doslova- jen zírá. Já, coby čerstvý důchodce jsem si před lety pořídil PC a samozřejmě internet. A zkoušel a kutal, co všechno ten zázračný přístroj umí. No a tak mě také napadla zoufale pošetilá myšlenka, pátrat v oněch prokletých seznamech. Zadával jsem jména všech možných známých, z nichž leckterý mě ani moc svou přítomností nepřekvapil. Také jsem, bohužel, zadal jména členů rodiny, v naprosté jistotě, že nenajdu nic. Když tu čtu nacionále vlastní matky. Od toho momentu vím, co znamená často používaná věta: "Od této chvíle je vše jinak". A pro mě, pro můj vnitřní vztah k mé dávno zemřelé matce to platí do slova a do písmene. Nikdy jsem nepátral po jejích důvodech ani motivech té hnusné instituce, nechci je znát, protože nic nelze vrátit....

0 0
možnosti
OK

Obcasnykomentator

10. 8. 2008 18:25
Re: život člověku

Já u Cibulky svého otce objevil hned se čtyřmi záznamy. Ale zase mě to tak moc nepřekvapilo, protože byl skalní komunista - světe div se, z přesvědčení, které ho až do konce jeho rozumných dnů neopustilo. A jezdil do ciziny služebně, byl i celého půl roku na EXPO 58 v Bruselu.

Už byl tak starej, že nemělo cenu to s ním rozebírat. Svým způsobem byl svině (i když při stranických prověrkách v letech 70-71 některé lidi na vyhození z práce naopak hájil a skutečně pomohl uhájit), ale byl doopravdy, když to bylo opravdu ideové a když možné prebendy po roce 68 odmítl?

Byla hodně blbá doba. Bůhví, jak bychom se ve stejných situacích zachovali my mladší...

Já jsem se sice nepotatil, nikdy do KSČ nevstoupil, v seznamech nejsem a nenechal jsem se nalít ani VKR (přičmež se hrozně divím, že na těch jejich nově zveřejněných seznamech nejsem), ale skutečnou kudlu na krk mi taky nikdy nikdo nedal...

0 0
možnosti
KK

CarolusIV

10. 8. 2008 13:07
Chtěla jezdit za synem, tak jim podepsala.

co vykecala, koho udala, jak StBákům pomohla, to nevíme.

Chtělo by to ale vypátrat  toho StBáka, který ji k podpisu přinutil a pak tu svini věřejně POPRAVIT !!!

0 0
možnosti
N

nepolitik

10. 8. 2008 13:01
Hezky jste to napsala paní Evo.

Na diskutéry typu HenryVIII nedejte. vioš v té době byl asi příliš mladý. Velmi dobře to vystihl vagabund1. Chtěla-li se dostat za synem, tak musela podepsat. Já mám podobnou zkušenost s jedním mým spolupracovníkem, jenže jsem během výslechu na StB přišel na to, kdo na mne donáší. Po listopadu jsem po dalších nepátral. Myslím, že jste udělala dobře, že jste také nepátrala. Zvláště když už je Tonička na pravdě boží, stejně jako můj donašeč. Dávám Vám jako vždy VVVVV

0 0
možnosti
TJ

vioš

10. 8. 2008 11:55
zvláštní

Na koho teda práskala? Žila sama nebo s Vámi, pokud jste neměli problémy, tak  mi nedává smysl ta spolupráce. ALe i tak je to  dost zajímavý. Ještě že to skončilo  "dobře". 

0 0
možnosti
V

vagabund1

10. 8. 2008 12:47
Re: zvláštní

Ale dává to smysl.Po absolvování cesty do kapitalistické ciziny museli dotyční vyplňovat podrobnou zprávu,kde byli s kým se tam sešli atd.Dotyčná paní mohla být i když možná ne zcela vědomě nasazena na svého syna ,nebo na jeho známé v cizině.

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

10. 8. 2008 11:49
Práskačům

se neodpouští!

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,35
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!