Biomasa je hromada hloupejch lidí

Kdo neví nebo nevymyslí kdykoliv a kdekoliv - třeba uprostřed noci - odpověď na otázku:"Co to je biomasa?", nemá ve vládě co dělat a bez ohledu na to, na jakém ministerstvu "chytil židli".

Co znamená slovo"biomasa" musí vymyslet každý člověk, který absolvoval základní školu alespoň na trojky:

"Bio je vše živé, masa je jakákoliv hmota", a máme to: biomasa je živá hmota! To jsme se učili v přírodopisu (biologii) v šestý třídě. Fakt je tak těžký vymyslet, co znamená slovo biomasa? Musí snad na to být přírodovědné vysokoškolské vzdělání? Na základní škole se sice neučí latina, ale učitelé se většinou dětem snaží vysvětlit původ cizích slov, aby si je lépe zapamatovaly. A tak nám ve škole vysvětlovali slovo biologie, geografie, ornitologie, zoologie...

Kdysi před více než dvaceti lety měl v Červeném Hrádku jeden nejvyšší představitel našeho státu - Milouš Jakeš, generální tajemník komunistické strany Československa, takový docela povedený projev. Od těch dob už snad všichni v naší republice vědí, jak se liší bojler od brojlera a doma si ten projev pouštíme jako Spejbla a Hurvínka.

Musím přiznat, že už jsem to staroušovi z Hanspaulky odpustila a jsem ochotná uznat, že se tehdy opravdu jen přeřekl. Vzpomněla jsem si na něj nedávno, když jsem si spletla mortadelu s mozarelou a divila se, co mi to číšník přinesl na talíři. Naštěstí nejsem představitel státu, už by to o mě napsali...

Vzpomínám si, jak nám jeden učitel na základní škole vysvětloval slovo demokracie: demos=lid, kratein= vládnout. "Demokracie je vláda lidu", povídal, "a to je to, o co by lidi měli celý život usilovat". On za ta kacířská slova ze školství vyletěl, psal se totiž rok 1968, ale my děti jsme to slovo nikdy nezapomněly.

Já bych dnes pana učitele určitě doplnila:"Demokracie je vláda (nebo by měla být vláda) chytrého lidu - inteligentdemokracie, nemělo by se to ale plést s demokreténií, ta je nebezpečná ."

A blbci by si měli po prázdninách zopakovat základku. Do háje s biomasou...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Eva Klokočníková | čtvrtek 26.8.2010 20:33 | karma článku: 22,00 | přečteno: 2126x
  • Další články autora

Eva Klokočníková

Tancuj, Mariane

6.2.2024 v 15:30 | Karma: 11,56

Eva Klokočníková

Zpověď páně ministra

11.1.2024 v 10:15 | Karma: 17,42