Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rambousková

2. 3. 2008 23:05
Nezvednu

Takových je hodně. Museli jsme to nějak vydýchat. Bylo to normální.

0 0
možnosti

ivana

2. 3. 2008 15:27
před sedmi lety

před sedmi lety jsme žili v době kamenné? Myslím že paní K. měla úplně stejnou možnost chránit se před početím jako jsou možnosti dnes. Asi není moc zodpovědná.

0 0
možnosti

nepolitik

2. 3. 2008 14:09
Díky paní Klokočníková, opět výborně.

Těším se na další Vaše texty, do jejichž psaní přeji hodně elánu. VVVVV;-);-);-);-)

0 0
možnosti

Abulafia

2. 3. 2008 8:59
chtěné dítě

Já jsem dítě chtěné a vymodlené, ale nepatřím do starší generace. :-) Pěkný článek

0 0
možnosti

Klotilda

1. 3. 2008 23:23
Nechtěné?Spíš neplánované.

Podle termínu svatby a množství rozvodů se to jistě určit nedá .To by dnes většina dětí byla nechtěná.Ono i s tím plánováním je to sporné.Lehce se naplánuje kdy dítě nemít.Nenarozenému nic se těžko říká chtěné.Myslím,že když už se dítě jednou narodí je chtěné.Drásat sobě a jemu nervy nějakými chtěné/nechtěné úvahami je zbytečné.Nehledě na to ,že každý rodič může mít v době těhotenství a rodičovství pochyby,svět není ideální.Je to jako zabývat se tím jestli rodiče mají své děti rádi rádi nebo rádi neradi. Snad dokonce i neradi rádi nebo neradi neradi.

Dovedu si představit,že někdy před sto lety mohla být matka drcena stálými těhotenstvími a porody.Ideální dvě děti je zde trend ale už minimálně sedmdesát let.Bez antikoncepce by to nešlo.A bohužel i bez potratů.

0 0
možnosti

Andrea

1. 3. 2008 22:11
Zvedam ruku,

jelikoz jsem byla chtena a to velmi. Ale jinak mate pravdu. V dobe kdy jsem byla stredni  se jeste zadalo o potrat pred komisi a spoustu mych vrstevniku "se muselo" brat. Velmi casto koncivalo rozvodem a novymi "strycky"...

0 0
možnosti

Sonya

1. 3. 2008 21:47
Paní Klokočníková,

"diskuteru", co umi jen nadavat a stvat lidi, si nevsimejte. Vas blog je nejen hezky napsany, ale i pravdivy V

0 0
možnosti

Miloslav Šimek

1. 3. 2008 19:41
Autorka má celkem pravdu ...

akorát, že jak tak koukám, dost diskutujících to nerozdejchalo ... ten závěr je na můj vkus trochu moc smířlivej, no co ... koneckonců každej může mít názor jakej chce. Ale s tou minulostí je to přesný ...

0 0
možnosti

1. 3. 2008 20:19
Já taky byla nechtěná.

Věděla jsem to, nikdo mi to nikdy nevyčítal, ani mne to nepoznamenalo. :-) Taková byla prostě doba. Potrat byla ostuda. Dnes jde ženská na potrat třeba 3x a nestydí se.

0 0
možnosti

Ishtar

1. 3. 2008 18:47
Bravo

Bravo nemá nějakou svou inet  prezentaci a s tím spojené blogy? a nebo ta další hovadina jménem Dívka. Sem se tahle kravina hodí asi jako rozbor trhu nafty do čtyřlístku:)

0 0
možnosti

vladkaSpidlova

1. 3. 2008 19:18
Re: Bravo

a copak se sem podle Vás hodí???¨Tohle je blog, vážený či vážená...sem si každý píše svůj názor na cokoliv...a jestli se Vám to nelíbí, kupujte si rudé Právo a sem nechoďte

0 0
možnosti

ghost_1256

1. 3. 2008 18:19
Chtěné, nebo nechtěné.

Chtěné, či nechtěné - toť otázka - spíš "přijaté" z rozumu (když už se to stalo, tak to nějak zvládneme). Většina (v Čr v současnosti přes 60%) "nezvládá". Ani soužití sami se sebou, natož s dítětem. Dítě je totiž v současné společnosti bohužel PARAZIT. V době těhotenství "fyzický" a docela bezohledný k hostitelskému organismu, po narození "sociální" (vyžadující většinou soustředěnou péči a ekonomické prostředky nejméně dvou generací) a to nejméně 20 let svého života. Podle dostupných informací více než v polovině populace. Jako měřítko neberu rodiny s příjmem více než milion ročně, které děti plánují a "usilují" o ně, aby je pak zahrnuly placenou péčí a pokračovaly v kariérách pro jejich "blaho a zajištění". Souhlasím s autorkou (jsem také jedno z dětí, které bylo dřív, než na nové boty - dodnes pronásledované ozvěnou "co by - kdyby" v tomto případě nekdyby) s jednou připomínkou. Kdyby byla alespoň tak spolehlivá antikoncepce jako pro ženy i pro muže, většina dětí by byla CHTĚNÁ.

0 0
možnosti
  • Počet článků 339
  • Celková karma 16,35
  • Průměrná čtenost 2880x
Mám ráda kulturu,(ne)zajímá mne politika, fascinuje mne jóga. Mé životní krédo: "Když nejde o život, jde o ho..." Oblíbený citát:" Být trpělivý neznamená dělat někomu vola."


Get Your Own Real Time Visitor Map!