Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ježikača

8. 3. 2011 21:43
ahoj Ivuš, taky jsem to vydejchávala, ale

je to ještě veselejší. právě mi kamoš poslal zajímavý dokument, který používá policie ČR. až to vydejchám, okomentované vyvěsím.

0 0
možnosti

Vlastimil.Kornas

8. 3. 2011 21:16
Petr Knotig

No to jméno si je třeba zapamatovat.Život někdy tropí legraci a třeba nachytá někoho,kdo mu krade jeho celoživotní úspory,jistě nebude nijak zvlásť rozrušen...

0 0
možnosti

student006

8. 3. 2011 17:56
Přiměřená obrana

Jestliže mi někdo krade na zahrádce jahody, jablka, králíky, z kůlny dřevo, uhlí nebo vrtačku, tak jenom krade a zastřelit jej prostě nesmím, i když by si to bezesporu zasloužil. Jiné je to když mne ještě navíc napadne tou železnou tyčí, co tam leží poblíž, to už se přiměřeně bránit smím a původně zloděj, nyní již i útočník, může v důsledku této přiměřené obrany i zemřít. Raději on než já, raději hned, než pozdě. [>-] zákony jsou stejně stavěny ve prospěch zlodějů, vládnoucí garniturou počínaje a nepřizpůsobivými spoluobčany konče. Kanaďani moc dobře vědí, proč vůči [>-] zavedli víza. V této naší zemi se civilizovaným způsobům musíme ještě hodně učit.

0 0
možnosti

petrph

8. 3. 2011 19:45
Re: Přiměřená obrana

Máte pravdu - ale problém a hovadina je v tom že v to to případě ani k vraždě nedošlo, soud označil za pokus o vraždu jen zranění ke kterém došlo při náhodném výstřelu. Čili, Vy z té pušky nesmíte vystřelit ani do vzduchu-i to může být kvalifikováno jako pokus o vraždu...

0 0
možnosti

bajo.ano

8. 3. 2011 17:56
Zabití zloděje nemůže být vražda,

 když je to "zabití zloděje" !!8-o

0 0
možnosti

kevinbb

8. 3. 2011 17:30
Ted si predstavte.

Ze si lezite v pohode sama doma u televize a jako zenska si to uzivate. Najednou slysite za vami nejaky pohyb a kdyz se podivate tak vidite neznameho cloveka jak odnasi vasi kabelku s penezenkou a tak vykriknete a kdyz se zlodej obrati uvidi peknou samotnou zenskou a tak si asi rekne, ze by tady mohl jeste neco zkusit a skoci po vas a snazi se vam strhnout zupan ktery mate na sobe, samozrejme, ze vite za jakym ucelem. A protoze mate na stolecku vedle sebe lahev z vinem, tak ji pouzijete a rozbijete ji o hlavu "mileho" pana ktery upadne do bezvedomi. Vy samozrejme ihned zavolate policii ktera vse vysetri a odvede nasilnika. Tentokrat policie prijede opravdu rychle?!!!

0 0
možnosti

kevinbb

8. 3. 2011 17:31
Re: Ted si predstavte.

Dokonceni: Reseni cislo jedna: nasilnik vas bude zalovat, ze jste ho napadla i kdyz byl neozbrojeny a jen odnasel vasi kabelku s veskerou vasi hotovosti a vubec se vas nepokousel znasilnit. A vy mate jen par modrinek kdy vam obhajce rekne, ze ty se mohli stat v drivejsim case a tak mili zlodej odejde od soudu z podminkou a vy take za nepatricne se braneni.

Za pul roku toho sameho pana dopadnou po tretim pokusu znasilneni kdyz predtim porezal a znasilnil a oloupil uz dve zeny.

Verze druha: Vy mate pod matraci legalni nabitou pistoli a zlodejskeho nasilnika

nestastnou nahodou zastrelite presto, ze jste nemirila aby jste ho zabila, chtela jste ho jen zastrasit. A tak vy budete souzena za vrazdu a ne za neumyslne zabiti, ale doopravdy za vrazdu.

No neni to postavene na hlavu? Mate karmu.

0 0
možnosti

Saltos Alim

8. 3. 2011 17:23
Nestravitelné

Uvedené rozhodnutí je vyslovená hovadina s absolutní ignoranci zdravého lidského rozumu.

Ve svém důsledku by mohlo pak případ od případu vést k nekonečným tahanicím zda vražda je či není trestný čin - takže je fakt zájem protahovat soudní procesy a bloudit v paragrafovém bludišti, nebo naopak?  Horor.   8-o

0 0
možnosti

ftdolton

8. 3. 2011 17:13
Njn,

milá paní. 1. Komentovat jakýkoliv soudní spor - ať občanskoprávní či terstní, bez úplné znalosti spisu je vždy ošidné. 2. Ne velmi dobře rozlišujete mezi trestným činem krádeže a loupeže.

Předpokládám ale, že nasbíráte velkou karmu. Jednoduchá odsouzení a hlavně jednoduché recepty "frčí".

0 0
možnosti

VentreSaintGris_X5

8. 3. 2011 17:16
Re: Njn,

Zná NS vůbec zákony?!!!!!!!!!!!!!!! § 141 Zabití-"Kdo jiného úmyslně usmrtí v silném rozrušení ze strachu, úleku, zmatku nebo jiného omluvitelného hnutí mysli ANEBO v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného, bude potrestán...".

Zde to slovíčko "ANEBO" odděluje jednu z možných hypotéz (podmínek). Mezi  podmínkou 1. "strachu, úleku, zmatku nebo jiného omluvitelného hnutí mysli" a podmínkou 2. " v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného" není podmiňující vztah, ale jsou rovnocené a nemusí nastat obě!  Tudíž je úplně jedno, zda a jak moc byl dotyčný "rozrušen", protože i kdyby nebyl vůbec tak pořád se na něj vztahuje užití tohoto ustanovení a ne ustanovení o vraždě, právě tím, že jednal (střílel) v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného (zloděje).

Celá ta konstrukce o té "míře rozrušení",  na které stojí ten judikát,  je zcela irelevantní

0 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1172x
Dcera. Máma. Blondýna. Analytik. Grafoman... vydala jsem bohatě ilustrovanou knížku - příběh života a smrti jednoho vynikajícího brněnského malíře, který se nestal slavným, protože ....