Brno nebo Krtkounov?

Tak jsme se v naší vísce radovali, že bude konečně opravena ulice Husova (po bezmála dvou letech). To jsme netušili (snad kromě pár radních a zasvěcených), že se bagry a spol. pouze přesunou blíže k Moraváku.

Jak to vypadá na nejfrekventovanějším místě v Brně, kolem ulice Joštovy: Ploty, díry do země, těžká technika, lehká technika, oranžoví muži v hustotě 3 ks na metr čtvereční. Mezitím se trhavými pohyby plíží za mohutného troubení tramvaje, chodci se proplétají vyhrazenými cestičkami a přeskakují nejrůznější předměty. Cestu dlouhou 10 metrů nyní urazí po 50 metrech, dostat se k bankomatu je nadlidský výkon. Několik zrušených, zkrachovalých nebo zavřených trafik (z technických důvodů). Muži v oranžovém houfně přenášejí předměty z bodu A do bodu B a zpět. Někteří kopou, hodně jich radí, jak kopat.

Chápu, že je třeba opravovat komunikace. Chápu, že má Brno komplikované podzemí, ostatně hrůzný příběh ženy z Pekařské znají snad všichni, kdo po této ulici kdy kráčeli, a dodnes je děsí.

Jo, asi je to nutnost, ale pro lidi, co tam musí denně proskakovat, docela nepříjemná. Tak jsem se chtěla zeptat: Tuší někdo, jak dlouho to bude trvat? A kudy budou jezdit šaliny, až se krtci pustí do kolejí? Tedy pokud se do nich pustí.

Jsem absolutní laik, vůbec tomu nerozumím, ulice Husova mi připadá v podstatě stejná jako „předtím“. Jenom mě to fakt malicherně a sobecky otravuje.

A pak si říkám, aspoň mají oranžoví kluci práci. Trocha nepohodlí se dá přežít. A  můžeme se zas po blíže neurčený časový interval těšit, jak bude okolí Joštovy a Moraváku krásné, i když to třeba nebude na první pohled vidět.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iveta Klimečková | pátek 23.4.2010 16:45 | karma článku: 8,16 | přečteno: 731x
  • Další články autora

Iveta Klimečková

Bajka o ministerstvu

27.8.2016 v 10:17 | Karma: 26,82

Iveta Klimečková

Panika v obci

12.12.2015 v 16:29 | Karma: 33,09

Iveta Klimečková

Městská hromadná poprava

30.9.2015 v 21:33 | Karma: 15,06