Tak šťastné a veselé Vánoce!

"Vánoce jsou svátky klidu, nezkoušejte naši třídu, kdyby jste nám pětku dali, ryby by vám nechutnaly. Tak nám pětky dávejte a ryby si vychutnejte!" Hrubka těžkého kalibru před lety rozhodila češtinářku víc, než závěrečná jedovka.

"Hele, já jdu asi vrátit diplom!" Prohlásila včera jedna z přítomných v kanceláři a ostatní se hned přidaly. Kdybychom se shodly na tom, KDE se ty diplomy vracejí, bylo by tam pěkně narváno! O co šlo?

O "drobný" spor s jednou paní doktorkou, a sice na téma analgetika - nesteroidní antiflogistika, konkrétně dráždivost paracetamolu. Závěrečné sdělení v opakovaných telefonátech znělo, že se jedná o kyselinu, tedy žíravinu a preventivní opatření jsou nezbytně nutná. Výsledkem byla dočasná jednostranná hluchota u dvou z nás a zmatek nad tím, CO jsme se to vlastně před časem učily. A stále učíme. Na omluvu lze uvést to, že škatulkování v této skupině je v učebnicích poněkud zmatečné.

Jaké bylo naše překvapení, když se dotyčná paní doktorka dostavila osobně. S kajícným výrazem nám oznámila, že volala panu primáři z gastra a ten jí naše sdělení potvrdil, tudíž se za svůj předchozí výstup omlouvá... "Já jsem jak raketa, hned startuju... Tak šťastné a veselé Vánoce!" Předáním dárkové tašky s kávou a čokoládou a podáním ruky skončil zážitek, který bude nejspíš těžké překonat.

A tak mi dovolte na ty svátky klidu, poslat nějaké ty vánoční.

 

 

 

Autor: Klára Tůmová | pátek 23.12.2016 16:24 | karma článku: 15,52 | přečteno: 335x
  • Další články autora

Klára Tůmová

Letošní poprvé

10.4.2023 v 15:28 | Karma: 12,36

Klára Tůmová

V Praze je...

1.4.2023 v 13:41 | Karma: 17,07