Nesnáším...

Komunit a skupin typu "Nesnáším..." je na oblíbené sociální síti celá řada. Každý z nás si najde hned několik stránek, s jejichž názvy souhlasí.

Obsah těchto stránek ale často neodpovídá jeijich nadpisu. Představovala jsem si, že fungují jako svépomocné skupiny, kde si jedinci postižení stejnou potíží nebo jen sdílející stejný názor můžou své zkušenosti, myšlenky a názory vyměnit. Omyl.

V případě některých stránek o nesnášení různých zdravotních peripetií jde především o reklamu na často velmi pofidérní a neseriózní způsoby léčby daného stavu. Asi dva odkazy jsem rozklikla, abych se záhy kácela do mdlob. Bohužel, tonoucí se stébla chytá a nemocný se chová iracionálně.

Stránky na téma nesnášení jiných záležitostí se dají rozdělit na dvě základní kategorie. Exhibiční prostor pro jejich správce a stránky pro sdílení vtipů, případně postřehů, které nemají s tématem nic společného. K tomu jsou však určeny jiné stránky. A je jich víc než dost.

Dále tu máme intimní témata. Anonymně je rozebrat je fajn. Ale... Sociální sítě zas tak anonymní nejsou. Publikujete pod svým jménem se svojí fotkou a bohužel nevíte, kdo si to přečte a následně použije proti vám. Možná dávný nepřítel, kterému se to bude hodit. Nebo někdo, kdo si na vašeho přítele jen hraje a zároveň o vás získává informace, které využije ve svůj prospěch. A toto platí obecně.

Dle "netikety" je nevhodné publikovat vágní a obecně formulované statusy. Konkrétnost však nese výše uvedené nebezpečí. Na hlavní stránku je zkrátka lepší nepsat NIC.

Takže nesnášejme, sdílejme, vystavme se všem!

Autor: Klára Tůmová | pátek 1.6.2012 21:53 | karma článku: 5,50 | přečteno: 517x
  • Další články autora

Klára Tůmová

Letošní poprvé

10.4.2023 v 15:28 | Karma: 12,36

Klára Tůmová

V Praze je...

1.4.2023 v 13:41 | Karma: 17,07