Kontrolujeme do pětadvaceti!

Některé situace v první chvíli spíš naštvou, i když by měly víc potěšit. Nebo aspoň pobavit. Jo, už se bavím!

Trávit sobotu na školení není tak špatné, když to školení za něco stojí. Až na tu kašlající sousedku v posluchárně teda! Ještě potřebuju koupit pár věcí, že bych zašla do obchodu, kam běžně nechodím? Prý mají zlevněná vína. Fronta u kasy se vleče, nevybrala jsem si dobře, tady je narváno i v sobotu odpoledne a já už chci domů...

"Prosim vás, to myslíte vážně?" Valím oči na poctivou pokladní, která nemilosrdně postavila láhev vína stranou a požádala mě o doklady. Tento řetězec je upíráním drog mládeži přímo posedlý, občanku chtějí někdy i na nealkoholické pivo! Vidina rychlého sbalení nákupu se rozplývá, zkusím jí říct svůj věk, někdy to zabere. Zpropadená růžová hučka s bambulí, to bych asi už fakt neměla nosit, nadávám si, zatímco lovím (taky) růžové pouzdro na doklady a madam markuje ostatní položky na páse. Můj věk mi zjevně nevěří. "Kontrolujeme do pětadvaceti!" Oznámí mi suše navzdory tomu, že jsem vyřkla číslo vyšší. Konečně zpoza účtenky z lékárny tu zpropadenou kartičku vylovím a triumfálně nastavím. "V pořádku!" Žádný údiv, že můj ročník narození se opravdu shoduje s Amy Winehouse, náznak pobavení, nic, kamenný ksicht hadr.

Zaplatím, skládám nákup do tašky, dvojici za mnou samozřejmě zdržuju, což nesnáším. Až při ukládání nákupu do auta mi dojde, že to je celé k pobavení. V sedmnácti jsme oceňovali výřečnou a řádně oprsklou kamarádku, která dokázala všude nakukat, že je nám devatenáct. Pak jsme konečně nemuseli nic ukecávat, a najednou nikdo občanku nechtěl. Když náhodou jo, brzy nás to začalo otravovat. Šmarjá, to je úroveň, voni nám tipujou maximálně sedmnáct! Na prahu třicítky to, že vypadáte snad nezletile, lehce potěší. A když ne, určitě pobaví. A těch pětadvacet, to potěší zcela určitě.

No, tohle se mi stalo po víc jak dvou letech. Už jsem si říkala, že asi začínám konečně vypadat dospěle. Při jedné z předchozích příležitostí se mi povedlo vylovit místo občanky řidičák. Pokladní vypadala, že něco takového vidí poprvé. Pak přiznala, že nevidí na blízko, a chtěla kartičku otočit, že podle skupin to pozná... Možná mi někdo shůry naznačuje, že bych měla zase abstinovat a budu mít rychle sbalené nákupy?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Klára Tůmová | sobota 3.3.2018 17:20 | karma článku: 22,60 | přečteno: 999x
  • Další články autora

Klára Tůmová

Letošní poprvé

10.4.2023 v 15:28 | Karma: 12,36

Klára Tůmová

V Praze je...

1.4.2023 v 13:41 | Karma: 17,07