Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

...bo

29. 1. 2009 10:23
hmm

Tak iluze, coby falešné představy o skutečnosti  je lepší nepěstovat. Je to narkotický plevel. Lépe se toho zbavit, růžové nadýchané obláčky spláchnout a užívat hassliebené reality.  S důvěrou, ale obezřetně. ;)

0 0
možnosti

JindraNet

29. 1. 2009 10:31
Re: hmm

Tak jasně. Falešné iluze jsou další věc. Ale věřit někomu, s kým žiju, není falešná iluze, ani naivita. Ale životní nutnost. To ale neznamená, že ze sebe máme nechat dělat blbce s klapkama na očích. Spíš mi šlo o to, že nás taková zkušenost nesmí zbavit důvěry v ostatní. Všichni totiž nejsou stejní.    

0 0
možnosti

JindraNet

29. 1. 2009 8:29
Vzpomeň si, co říká Doktor S o důvěře ....

Hele Klárko, já myslím, že ztráta iluzí, nebo důvěry, to je jedno,jak tomu říkáš, je to nejhorší, co se může stát. Člověk prostě nemůže žít s tím, že nebude nikomu věřit. Samozřejmě, že není nutný sednout na lep každýmu bastardovi co člověk potká, ale zrovna tak se nesmí nechat přesvědčit o tom, že mít ideály a věřit lidem je naivita. Já myslím, že je lepší občas se zklamat, než žít s tím, že nevěřím nikomu a od nikoho nic nečekám. To je chyba. To je jako nemilovat, abych náhodou nebyla nešťastná, až láska skončí.  

0 0
možnosti

SID09

29. 1. 2009 7:19
Proč iluze ?

Já si iluze neděláma od nikoho nic nečekám. Jsem pak každým vstřícným jednáním příjemně překvapen.

Takže každý den jsem prakticky neustále příjemně naladěný.

0 0
možnosti

Ilona Ondráčková

29. 1. 2009 6:53
karma

Věřit sama sobě - nemusí být iluze. Ukázat hajzlovi, kterej Vám ublížil pokrčený čelo a udivený obočí neznamená, že jste cynická a že Vám to zůstane. Růžové obláčky si nehýčkají "jen" naivky. ;-D

0 0
možnosti

oldiess

28. 1. 2009 20:54
Jemný, pěkný

Asi se k tomu nic jinýho nedá dodat, tak aspoň malou otázku, to srdíčko si tisknete taky vy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2608x
Prý vypadám exoticky a mám docela hezký … oči. Miluju umění, muže (někdy, některé) a ženy. Často tlachám v kavárnách a občas hraju divadlo. Jsem naivní cíťa a podle toho tento blog vypadá.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené blogy

Oblíbené stránky