Foto

J61a31n 66Š39i94k

5. 6. 2024 8:21

Mám stejný názor, navíc čas je pro mě důležitější než peníze. Jenom se mi nelíbí, že poplatek se platí zvlášť, byl bych pro aby byly součástí dani z příjmu (klidně ať se o tu částku navýší). Hezký den

Foto

A daně z důchodu? To by vyžadovalo nárůst státního aparátu. Kromě toho by tu byl řev kvůli tomu, že někdo by platil víc, neb má vyšší příjem, a při tom TV sleduje mnohem méně, než někdo s pouhou podporou.

Přitom spravedlivé je - koukáš a posloucháš - plať, když ne -neplať.

JP

J31i33r73i 96P33i30l30n27y

5. 6. 2024 11:09

Pojem veřejnoprávní je ve 21. století dávno mrtvý. Přešel jsem na internetovou televizi a světe div se, reklamy můžu při sledování z minulého dne přeskočit. A to i na Primě. Takže poplatky pro vládní televizi beru jako mafiánské výpalné.

PK

Tak dívat se na zprávy nebo třeba sport s jednodenním zpožděním je z mého pohledu poněkud podivné.

JZ
Foto

Včera v televizní debatě jste so mohla dozvědět, proč lidé nechtějí platit poplatky. Je to kvůli jednosměrné propagandě.

„Je mi to moc líto, že to musím říct: Pokud dnes, v poslední TV debatě před volbami, zastupovaly 3 osoby jednu kandidátku, tak to nebylo fér. Ti tři na to neměli přistoupit a ostatní si to neměli nechat líbit. Bohužel, na fér pravidlech už nikdo trvat neumí,“ pravil Kalousek.

Jindřich Šídlo: „Upřímně řečeno mi teď ten formát debaty na ČT 24 přijde trochu mimo. Jestli je to o minulém volebním období EP, proč tam není Konečná? Pokud to má být o těchhle volbách, proč tam má Spolu 3 lidi?“ ptal se.

„Dramaturgii debaty na ČT24 nechápu. Jsou to eurovolby, nemají tam být lídři partají, kteří nekandidují, ale lídři jednotlivých kandidátek. A když už, nemají tam být lídři sněmovních stran, ale lídři kandidujicich formací s nadějí na překonání pěti procent. Tedy nikoliv Markéta Pekarová a Marian Jurečka, kteří tam jsou navíc, ale Kateřina Konečná a Robert Šlachta nebo Macinka, kteří tam chybí,“ podotkl Honzejk.

AK

To přece není pravda.

Není toho málo, co můžu platit dobrovolně.

Chci jezdit po dálnici, zaplatím za dálniční známku.

Nechci? Tak ji neplatím.

Chci si platit Skylink, O2TV, Vodafone TV, Magenta TV, Netflix, HBO Max, Disney+, Voyo nebo další? Zaplatím si je.

Nebaví mě? Tak je odhlásím a neplatím.

Ať si ČT a ČRo platí ten, kdo to chce používat.

Co na tom autorka nechápe?

VF

Diskuze o financování veřejných tlampačů v rozkradené neokoloniální gubernii ovládané zájmovými klany satrapů čtvrté říše je v podstatě never ending story okrajového významu. Současný způsob vydírání daně v podobě koncesionářských poplatků je pro vládní chunty vysoce výhodný a je malá pravděpodobnost jeho zrušení. Omezení nadbytečné parazitní produkce a změna financování prostřednictvím limitované přímé platby ze státního rozpočtu je sice lákavým heslem opozičních klanů, ale současný stav je příliš tučným korytem, které nebude rušeno ani jinými nastupujícími garniturami vládních loutek.

Foto

Ono také něco stojí šíření signálu sítí vysílačů. Přitom - už jsem uváděl, na kolik přijde TV poplatek za jeden den s porovnáním průměrné ceny jedné cigarety. O pivu nemluvě.

  • Počet článků 107
  • Celková karma 25,04
  • Průměrná čtenost 1392x
Profesorka ekonomie a vysokoškolská pedagožka dříve na Vysoké škole ekonomické v Praze, nyní na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích. V letech 2014 až 2018 členka Zastupitelstva hlavního města Prahy a radní pro finance a rozpočet. Autorka mnoha vědeckých publikací, mezi které patří monografie, sborníky a odborné články v domácích i zahraničních časopisech.

Seznam rubrik