Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Proč chce Putin ovládnout celý svět?

 Reálně hrozí, že až Putin dobude Ukrajinu, už se nezastaví. Proto je třeba bránit zájmy Ukrajiny a jejího lidu před imperialismem Ruska, neboli tzv. putinismem, aby Rusko pochopilo, že my, hrdý západ, sebou takhle zametat nenecháme. Ruská agrese by měla být také důvodem k rychlejší a těsnější integraci, aby se EU mohla stát již konečně politickou unií, či jinak řečeno státem, který bude mít jednotnou obrannou politiku a armádu a efektivně tak potlačovat nepokoje a konflikty v blízkosti EU. V jednotě je totiž síla. Totalitní praktiky jsou v Rusku známé a sami moc dobře víme, jak jsou Rusáci arogantní a namyšlení. Myslí si, že jim patří svět. Pak to takhle dopadá...

     Je to jasné jak facka, ale přesto se zde najdou rejpalové, kteří budou tvrdit například toto:

 

„Proč by největší stát na světě s obřími, ne-li největšími, zásobami nerostných surovin chtěl ovládat jiná území? Zkrátka se chce východ Ukrajiny odtrhnout protože ví, že jim EU nic dobrého nepřinese, ba naopak. A ani se jim nedivím, západní Ukrajina v podstatě drží na nohou celou Ukrajinu, páč východ je plnej povalečů a korupce je tu brána jako přirozená a samozřejmá věc. „Ať si táhnou zápaďáci, aspoň se zbavíme koule u nohy. Ale nás do EU netahejte, kvůli vám se nenecháme zruinovat“ říká si možná kdejaký výchoďák. Kéž by se Ukrajina rozdělila, byl by pokoj a nemuselo to neustále eskalovat neznámo kam..."

 

nebo

 

„Putin, že rozdělil Ukrajinu? Východ byl vždy demograficky a ekonomicky rozdílný a mnoho historiků už v minulosti varovalo před možnými separačními tendencemi. Jelikož si zápaďáci naivně mysleli, že vstupem do EU budou muset makat ještě míň než teď a že se k nim penízky jen pohrnou (mimochodem naše penízky), začali bažit po vstupu do EU a EU jim to samozřejmě umožní. Tím se jen spustilo to napětí, které tu dřímá už roky. Mimochodem to, že se Ukrajina připojí k EU mě vůbec netěší. Co z toho bude mít EU? Nic, akorát bude zase o jednu černou díru na dotace víc a evropští politici se budou cítit zase o něco více důležitěji.“

 

anebo

 

„A proč by Putin neměl souhlasit s připojením Krymu, když byl Krym ze dne na den Chruščovem oddělen od Ruska? Kdyby třeba Gotwald rozhodl, že se Morava připojí ke Slovensku a moraváci se chtěli po 89. opět připojit k ČR, tak bychom také obviňovali Havla, že je to imperialista? Pokud někdo mluví o Rusku jako o imperialistech, měl by si spočítat, kolik má po světě základen USA a kolik má Rusko a kam všude se vměšovalo/vměšuje USA a kam Rusko. Navíc se vynořují zprávy o tom, že si právě na Krymu chtěla USA postavit další svoji základnu, aby měla dohled nad černým mořem..."

 

     Achjo, miluji tyhle hospodské rádoby chytráky. Kdyby jich nebylo, jak by tu bylo krásně... Mimochodem, doufám, že jste byli už všichni podepsat na staromáku petici za zastavení šíření putinismu!

 

Poznámka autora ze třetího pohledu:

     O to neustále handrkování se o Ukrajinu se už moc nezajímám. Nic nového se už totiž člověk nedozví, jen se omývá to, že má putin armádu na ukrajinském území (zvláštní, že v době, kde má každý kameru na mobilu, či existuje satelitní mapování, se stále neobjevují přesvědčivé důkazy). A je primitivní dívat se na Ukrajinskou krizi“ jako na množinu: Putin = zlo, Západ = dobro, Ukrajinci = naši utlačovaní kámoši. Podobné schéma platilo po celou studenou válku a jak je vidno, opět jsem se k němu vrátili, i když tentokrát na druhé straně barikády. Což takhle trochu dialogu a diskuze? Sice bezmezně nevěřím všemu, co tvrdí východní média nebo co tvrdí zatvrzelí zastánci konspiračních teorií, ale ani nevěřím západním médiím a už vůbec ne západním politikům.

Každopádně pohoršení nad tím, že se Zeman zůčastnil "Dialogu civilizací" pořádaného rusákem a ne valného schromáždění OSN pořádaného v USA (kde se stejně jen opět handrkovali, jaké nové sankce uložit na toho zlého Putina), jen potvrzuje, že nikdo ze západu o žádný dialog nestojí. Jakkoliv je mi Zeman proti srsti, v tomhle mě mile překvapil - o dialog se pokusil.

A proto: Hrrr na něj, na kolaboranta!!!

Autor: Michal Kimák | úterý 30.9.2014 21:13 | karma článku: 28,84 | přečteno: 2067x
  • Další články autora

Michal Kimák

O tom, proč ČR není EU pranic dlužna.

Nelze se vyhnout častému horování bruselských patolízalů a modrých europeistických svazáků o tom, že EU toho spousty dlužíme. Člověk jako by se pak měl stydět říct vůbec něco kritického na adresu EU.

9.1.2016 v 18:21 | Karma: 38,15 | Přečteno: 1264x | Diskuse| Společnost

Michal Kimák

Euro - ano, či ne?

Jakými argumenty se snaží přesvědčovat zastánci a odpůrci eura? Pojďme si uvést výhody a nevýhody společné měny.

20.7.2015 v 14:05 | Karma: 22,71 | Přečteno: 1359x | Diskuse| Společnost

Michal Kimák

Svět podle USA

Nechme chvíli stranou ruskou propagandu. O ní dnes a denně slyšíme na každém kroku. Bavme se teď také o americkém pohledu na svět. Alespoň tak, jak ho prezentuje stanice Fox News. Sice by si to, co vysílá, zasloužilo nazvat propagandou, ale bylo by to nepatřičné, jsou to přeci naši spojenci.

25.4.2015 v 18:30 | Karma: 38,75 | Přečteno: 2134x | Diskuse| Společnost

Michal Kimák

Armáda EU, vysněná hračka Europeistů.

Zpráva ETK 10.3.2045: „Evropská armáda musela intervenovat v českém regionu při pokusu zosnování nezákonného vyhlášení referenda o vystoupení tohoto regionu z EU. Za tímto zločinem stojí nezákonné hnutí „Svobodní“ v čele s hledaným pravicovým extrémistou Petrem Machem. Všichni zadržení stanou před Evropským trestním tribunálem a budou souzeni za EUzradu. Velký dík patří naší Evropské armádě, která opět dokázala, že je pohotovým strážcem míru v EU.“

10.3.2015 v 12:30 | Karma: 28,52 | Přečteno: 809x | Diskuse| Společnost

Michal Kimák

Vymíráme? Tak šup sem s muslimy!

V 60. letech přišel Římský klub s tím, že hrozí neodvratitelné přelidnění světa, které vyústí v konec naší civilizace. Mezi návrhy na řešení se beze studu a jakýkoliv výčitek objevily i ty, které podporovaly/podporují řízenou populační eliminaci. Těžko si pod tím představit něco jiného než řízenou reprodukci a v případě překročení limitů nejspíš odstřel.

7.2.2015 v 17:15 | Karma: 34,10 | Přečteno: 1727x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci jednají o zákoníku práce, ANO a SPD odmítají výpověď bez důvodu

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  17:02

Přímý přenos Poslanci začali projednávat úpravu zákoníku práce. Stínový ministr práce a sociálních věcí Aleš...

V Polsku zatkli šestnáctiletého mladíka kvůli útoku na varšavskou synagogu

2. května 2024  13:47,  aktualizováno  16:52

Polská policie zadržela šestnáctiletého mladíka, kterého podezírá z útoku na synagogu Nožykowých ve...

Je to úlet, míní experti o antikampani SPOLU. Trestná však podle nich není

2. května 2024  16:51

„Rusko, pro tebe všecko,“ paroduje předvolební kampaň SPOLU heslo hnutí ANO „Česko, pro tebe...

Začaly maturity. Podle učitelů lehké, studenty ale trápily logaritmy

2. května 2024  16:42

Studenti posledních ročníků maturitních oborů poprvé usedli k maturitním písemkám. Ve čtvrtek...

  • Počet článků 28
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2806x

Seznam rubrik