Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Napsal jsem Babišovi prosbu

Zoufalství se o mě pokouší. Zavřou nás znovu? Na jak dlouho? Budeme mít na provozní náklady? Budeme mít na splátky úvěru? Budeme mít na to, abychom nahradili rozbitou postel, světlo v hotelovém pokoji?

Nedej bože, že se rozbije třeba něco v kuchyni, tam to letí do sta tisíců. Nerez je nový zlato:)

Když v pátek začali oznamovat, že služby opět zavřou, tak na mě šly mrákoty. Nevím na jak dlouho to plánují, ale říkali "po vzoru Rakouska". To je vzor, kdy budou hotely zavřeny do 10. ledna myslím. Jednalo by se o ztrátu až 30 % tržeb plus náklady znovu otevření hotelu. Plus si k tomu započítejte položky, které se nedají kvantifikovat - nejistota, zoufalství, opakovaná ztráta motivace vedená k apatii, a určitě by se ještě dalo něco přidat.

Tak jsem ve svém zoufalství sepsal pár slov a poslal jsem to našemu panu premiérovi na e-mail. Ani nečekám, že mi někdo odpoví. Přece jste viděli pana premiéra ve zprávách řešícího veledůležité otázky. 22 hodin jednali v Evropské radě. Z toho 15 hodin řešili téma, které není hodno podceňovat - klimatickou nouzi. Co my tady bláhoví a stěžující si občané dovolujeme vůbec pana premiéra obtěžovat. On má důležitější úkoly než naši nouzi a nesvobodu. Nebude přeci řešit takové drobnosti. Pan premiér již vystoupil o stupínek výše a pohybuje se jen mezi elitami. Prostí občané ho nezajímají. Elity nyní řeší klimatickou nouzi, aby se teplota na naší zemi nezvýšila o 2 stupně a také pandemii. Pomalu se jim ta globální světovláda daří nastolit. 

Tak přikládám jen ten můj e-mail, který vyčpěl do ztracena. Je čas se však bránit jiným způsobem...

Vážený pane premiére,

doufám, že si přečtete tuto moji zprávu.

Píši Vám na základě dnešní těžké situace s prosbou a apelem na Váš zdravý rozum.

My podnikatelé v hotelnictví a pohostinství, ale i další obory, se nacházíme v těžké době. To Vy zajisté také jaké premiér naší země.

Velmi málo lidí by si přálo být na Vašem místě a i já (velký kritik vládních nařízení) Vám roli Vaši i Vašich kolegů vůbec nezávidím. Celospolečensky je na Vás vyvíjen ohromný tlak nejen ze strany některé části občanů, médií ale hlavně nadnárodních institucí a institucí Evropské unie.

Dovedu si představit, že Vy jako vrcholný manažer s Vašimi zkušenostmi jdete vždy do řešení problému s jediným cílem, aby problém byl vyřešen a odstraněn. 

Rád bych Vás poprosil, aby Váš zdravý rozum zvítězil nad koronavirovou bublinou, v které se momentálně nacházíte. Dokážu se vcítit do Vaší situace, kdy se každodenně zabýváte jen a pouze řešením, aby se nenakazil další člověk, nebo snad dokonce nedej bože někdo další neumřel. Každodenně máte spousty meetingů, briefingů, na krajské úrovni, národní a i mezinárodní. Společné utvrzování se v boji proti nákaze koronavirem dalších občanů Vás bohužel zaslepuje ve vidění ohromných negativních důsledků, které Vaše jednání způsobuje nám občanům. Společné utvrzování se mezi jednotlivými státy a s Evropskou unií a s tím spojené stejné postupy a kroky zapříčinilo, že již nepřijímáte jiné názory či jiná vědecká stanoviska. Slovo "bublina" ve které jednáte a na základě které se rozhodujete doslova ničí naši práci, tedy životy. Nelze kvantifikovat negativní důsledky, které lidé zažívají a jaký vliv to na nás má. Můžeme zmínit nejen pracovní důsledky, které nás potkaly, ale z toho další plynoucí. Jako zaměstnavatel jsme museli propustit zaměstnance, kteří se s rodinami ocitli bez peněz. Na nás všechny pak dopadá dodatečné zadlužení a velké starosti, jak se uživíme v následujících měsících. Vaše nařízení ničí vztahy společenské, nejen vztah zaměstnavatele a zaměstnance, ale i ostatní, dodavatelsko-odběratelské, vztahy nájemce a pronajímatele, vztah spoluobčanů na "rouškaře a nerouškaře", atd. Dále se můžeme podívat na strach, který jste v lidech vytvořili. Lidé mají strach, že když vyjdou na ulici a podají si se známým ruku v obchodě, tak umřou. Tento strach a stres z možné smrti, který jste v občanech vypěstovali ubere na člověku několik měsíců života. Děti, dospělí a senioři opuštění v nemocnicích, domovech pro seniory, kdy zažívají trápení při různých nemocích a to úplně samotní bez možnosti návštěvy rodinných příslušníků, jenž dobře všichni víme, že je nejlepší lék na jakoukoli nemoc.

Pro každého z nás je zdraví nejdůležitější. Zdraví je každého z nás. Tělo v němž žijeme je naše. Stát, vláda a jiní úředníci, ani Vy pane premiére nevlastníce naše tělo tedy zdraví. Z toho vyplývá, že nejste zodpovědný za stav našeho zdraví. Není ve Vaši gesci přijímat taková opatření, kterým jakoby chráníte naše zdraví. Jak jsem zmínil, na základě negativních důsledků, která Vaše jednání způsobují, naše zdraví dlouhodobě ničíte.

Tímto Vás tedy prosím, až budete v pondělí jednat o dalších opatřeních, které vyplývají z velmi nefunkčního a hlavně nesmyslně vypočítávajícího ukazatele PES, NEZAVÍREJTE již žádné obchody a provozovny. Nezakazujte nám pracovat. Nezakazujte lidem jejich aktivitu. Nebo nás další zavření opravdu zničí, finančně, lidsky a podepíše se to i na našem zdraví. Naopak rádi budeme postupovat dle doporučení, které máme ve svých provozovnách dodržovat, aby se zamezilo většího šíření koronaviru.

V případě, že Vaše jednání a přijatá opatření jsou opravdu vedena dobrými úmysly za účelem ochrany zdraví občanů, tak výše uvedené argumenty by měly být dostatečné pro jisté "probuzení" a nepřijímání dalších drakonických opatření. Pokud však jsou Vaše činy v tomto období vedeny za účelem získání moci, abychom se my občané poddali Vám a za účelem nastolení socialismu, ve Vaši krocích budete postupovat beze změny.

Velice rád se s Vámi nebo s Vašimi kolegy potkám a vysvětlím denní problémy, do kterých se dostáváme a které Vás zajisté přesvědčí, že by bylo za hodno restriktivní opatření uvolňovat.

Děkuji  předem za Váš čas a zvážení.

S pozdravem

Radek Ketzl

Ještě ke kompenzacím. Tlak vyvíjen politickou opozicí, různými asociacemi a spolky mě trochu děsí. Je to podáváno něco ve stylu, když dostaneme peníze od státu, tak jako ty restrikce v pořádku, klidně nás zavřete.

Naším cílem by nemělo být křičení po dotacích, ale po okamžitém ukončení nouzového stavu. Přerozdělování totiž nefunguje, centrální plánování nefunguje. Nebo je tak atraktivní ležet doma a brát peníze od státu? 

 

Autor: Radek Ketzl | pondělí 14.12.2020 11:59 | karma článku: 19,60 | přečteno: 876x
  • Další články autora

Radek Ketzl

Bez voleb a s koncentráky v Německu

Již před březnem 2020 jsme nežili ve svobodné společnosti. Můžeme říci, že jistá míra totalita byla i před tím. Politici však využili koronavirus ve svůj prospěch a náš život nabral jiný rozměr.

18.2.2021 v 12:39 | Karma: 19,33 | Přečteno: 474x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Podařilo se jim to

Našli si důvod, kterým nás začali ovládat. Někteří jsou obětní beránci, někteří (jako Hamáček a spol.) to dělají za jediným cílem, ovládnout nás.

10.12.2020 v 11:00 | Karma: 27,62 | Přečteno: 841x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

S Covidem k totalitě

Cesta k totalitě vydlážděná jak jinak než dobrými skutky našich hodných a tvrdě pracujících vládních představitelů. Za přikyvování občanů a médií.

23.10.2020 v 10:21 | Karma: 16,48 | Přečteno: 336x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Nejsem majetkem státu!

A přesto mám pořád pocit, že někde v Katastru občanů ČR mám v kolonce Vlastnické právo napsáno "Stát (Vlády) ČR".

4.2.2020 v 13:54 | Karma: 33,52 | Přečteno: 1138x | Diskuse| Politika

Radek Ketzl

Zoufalství superhrubé mzdy

Spíše zoufalství socialismu. Na vlastní kůži zažívat jejich experimenty a poslouchat jejich rozumy za asistence všech přisluhovačů, kteří se chtějí stát novou aristokracií.

14.8.2019 v 11:31 | Karma: 22,74 | Přečteno: 960x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Bitva o Kolumbijskou univerzitu. Policie udeřila na zabarikádované studenty

1. května 2024  7:08,  aktualizováno  8:32

Newyorská policie vyklidila v noci na středu budovu Kolumbijské univerzity, kde se před tím...

Úprava pravidel čištění odpadních vod v EU bude mít zřejmě vliv na cenu léků

1. května 2024  8:09

Na čištění městských odpadních vod by se od roku 2045 měly podílet největší znečišťovatelé, tedy...

Role digitálních služeb České televize bude posilovat, říká její nový ředitel

1. května 2024

Jan Souček stojí od října v čele veřejnoprávní televize. V kandidátském projektu uvedl mimo jiné...

Česko si letos během oslav prvního máje připomene i dvacet let v EU

1. května 2024

Sledujeme online Začínají každoroční oslavy prvního máje. V Praze pořádají tradiční setkání strany hnutí a spolky,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1228x
Podnikatel

 

Seznam rubrik