Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Mnoho lidí vede dvojí život!

Minulé roky byl zaznamenán pozoruhodný fenomén. Čím dál více lidí prožívá dva životy. Aniž o tom někdy sami vědí, dostali se do pasti, ze které není mnohdy úniku. Je to správné? Pomáhá to lidstvu jako takovému? Nebo vše spěje spíše ke katastrofě?

Zaznamenali jste také ten úžasný jev prokrastinace? Někteří jej velebí, protože přináší výmluvu pro jejich lenost, další ho nenávidí, jelikož jim překáží v práci a ostatní nějak nevědí co s ním. Pak se děje jev dvojího života. Aspoň tak vnímám to co se kolem najednou objevené prokrastinace děje. Lidé odkládají, protože nechtějí být neúspěšní. Lidé odkládají, protože nechtějí být odmítnuti. Lidé odkládají, protože se bojí prohry. A teď trochu cíleně...

Strany odkládají jmenování vlády, protože se bojí samozvaného krále. Samozvaný král bude odkládat jmenování ministrů, protože se bude bát svého přebujelého ega. Tajná služba odložila informaci o možném úmyslném útoku na palestinské ambasádě? Možná se bojí co by tomu řekli ve světě...Vláda minulého roku odložila platby v nemocnicích za pobyt a nemocnice se bojí co bude...i když oproti dvou miliardám ztráty jim změna úhradové vyhlášky přinese čtyři miliardy...prý. Říkali to včera na super bijáku, humorném hororovém pořadu od půl osmé na televizi bývalého železného majitele, nyní mediálního poradce pana Agrofert. Ten mimochodem třeba také odkládá odstoupení ze všech funkcí jeho kolosu. Odkládá než bude ministrem...co kdyby nebyl a firma už ho nechtěla, že?

A teď my. Lidi.

Učitelka odkládá potrestání, protože rodiče žáka zančně přispívají škole. Bojí se tedy ztráty. Jak ze strany školy, tak od ředitele. Policista odkládá oznámení manželce, že mu politici zase vzali něco na výplatě. Bojí se reakce na práci, kterou dělá z přesvědčení, protože kvůli penězům to rozhodně není. A pár dalších příkladů možná napadne i vás samotné.

Proto lidé žijí dva životy. Ten druhý je totiž život s názvem "co kdyby". Tam máme vše perfektně pořešeno, ihned uděláno a rozhodnuto. A samozřejmě bezchybně. Jak jinak také... Potom se uspokojujeme tím, že v tom normálním životě to nějak dopadne a samozřejmě, že dobře dopadne. Jak jinak také. Dnešní společnost je pod nesmírným tlakem na úspěch a dokonalost. Přičemž si za vše může sama. Kdybychom si zvolili pořádné politiky tak máme rychle vládu, důstojného reprezentanta státu a také nestresované policisty. Kdybychom nesoudili lidi podle majetku, ale hodnot, nebojíme se tak moc neúspěchu. Kdybychom vnímali více svoje děti, než televizi, práci a zábavu, třeba by z nich vyrostli slušní lidé. A mnoho dalšího.

Až se naučíme chápat rozhodování a život jako jej chápali lidé dříve, možná uděláme první správný krok. Odmítnutí a neúspěch je naprosto přirozenou součástí života a už od nepaměti se říká, že co tě nezabije, tě posílí. Nebojme se odkládat věci na stůl, šatstvo do skříně a odpad do košů na třídění. Vše ostatní odložením způsobí pouze chaos v našich myslích a životě. Právě pak se budeme jak schizofrenici potácet mezi realitou a tím naším co kdyby…

Každý v životě někdy něco odložil, ale nemělo by se to stát pravidlem. Dneska prý někdo Markétě Lukáškové (známé jako Kudrnatá píča) někdo položil na stůl knižní dílo Konec prokrastinace. Redaktor Bílek z Maxima je dle mne tím podezřelým. Ptám se tedy, kdo ji dá na stůl nám dalším? Kdo ji dá na stůl mně? Knihy od ježíška už jsou přečtené...a svátky v zapomnění.

Tak co kdyby…

Autor: Michal Kern | pátek 3.1.2014 16:16 | karma článku: 14,65 | přečteno: 2421x
  • Další články autora

Michal Kern

Test úspěšný!

Tak to vyšlo. Vše provedeno jak bylo třeba. Počet postižených dostačující. Pohoršení vzbuzeno taky velké. Co naplat, prostě úspěch na plné čáře.

7.4.2017 v 9:26 | Karma: 17,67 | Přečteno: 684x | Diskuse| Politika

Michal Kern

Jak se těšíte na „socík“?

Všichni budou mít práci. Všichni budou mít kde bydlet. Všichni budou plnit plán. Všichni budou krást. A nikde nebude nic chybět. Ano, čas budoucí! I když to tady už jednou bylo...Z chyb se nepoučil nikdo.

26.3.2015 v 16:40 | Karma: 29,04 | Přečteno: 1124x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Unesený Čech už je okrajovou záležitostí?

Dnes je to skoro tři týdny, kdy IS unesl mezi několika lidmi i Čecha. Slehla se po něm zem? Pro zprávy už to není populární? Je lepší řešit banalitu konvoje a jeho průjezdu? Jak se staví všichni zainteresovaní k této situaci?

24.3.2015 v 11:30 | Karma: 18,57 | Přečteno: 1169x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Sakra drahá integrace!

Tak nám vláda schválila integraci. Teda ne nám. Romům. A já si říkám, že to bude sakra drahá integrace. Ještě jsem nikde pořádně nenašel přesná čísla, jak však znám a sleduji našeho (mého teda určitě ne) ministra pro legislativu a rovné příležitosti, bude to v řádech mnoha desítek, ne-li stovek miliónů. Trochu nepoměr na pár tisíc jedinců...

9.3.2015 v 11:28 | Karma: 38,73 | Přečteno: 1784x | Diskuse| Ostatní

Michal Kern

Tunel jak má být!

A miliardy tečou každý rok do kapes neznámo komu (nebo známo, ale přehlíženo). My však pouze mlčíme a sedíme. Nebo sedíme a píšeme. Já taky teď píšu. O tom jak se tuneloval rozpočet a teď se to dělá jinak...trochu.

3.3.2015 v 18:38 | Karma: 17,57 | Přečteno: 577x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Mexičtí narkos už nepašují peníze, platí si šmouly. Je to legální a bez rizika

5. května 2024

Premium Vsaďte se, že nevíte, jak mexičtí narkos pašují peníze z Ameriky. Jistě, viděli jste v seriálech na...

Nová vlna podvodů. Vyluxovaným účtem to nekončí, přeprodávají se osobní data

5. května 2024

Premium Kyberzločinu dlouhodobě přibývá, v Česku se s končící lhůtou pro daňová přiznání podvodníci...

Životní prostředí v Československu patřilo k nejhorším na světě, líčí vědec

5. května 2024

Premium V roce 1989 se stal vůbec prvním ministrem životního prostředí. Profesor Bedřich Moldan patří mezi...

Auto za tahačem s tankem zastavilo. Už ale ne kamion, který osobák sešrotoval

4. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:52

Při nehodě tří aut zemřel na dálnici D1 mezi Bohumínem a Polskem jeden člověk, další dva jsou...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 71
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1210x
naštvaný, nevrlý, znechucený děním v ČR a Evropě.

Seznam rubrik